tokrirkri

tokrirkri

Άρθρο: Κύμα αποστασίας έπληξε τη “Μάνδρα” του Μαξίμου

Γράφει ο Χάρης Παυλίδης

 

 

Το κύμα αποστασίας, που ενέσκυψε σχεδόν ταυτόχρονα με το κύμα κακοκαιρίας, “βούλιαξε” τη Μάνδρα από τη βροχόπτωση και τη “Μάνδρα” του Μαξίμου από την… πολύ αποστασία. Τόση… αποστασία είχαμε να δούμε και να ακούσουμε από τα Ιουλιανά του 1965. Εξ αυτού του λόγου οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα αραδιάζουν τους λόγους για τους οποίους τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, προσθέτουν κι ένα: “Η κυβέρνηση ήρθε για να μείνει”.

Και εδώ που τα λέμε, γιατί να μη μείνει; Υπάρχει άπλετος χώρος. Διότι αν τα επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκονται μόνο σε δύο πόλεις, οι υπόλοιπες κάλλιστα μπορούν να φιλοξενήσουν τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τους υπόλοιπους. Κι έπειτα όλα αυτά τα χρόνια έχουν μεταναστεύσει τόσοι και τόσοι στο εξωτερικό- προφανώς θα φύγουν και άλλοι τόσοι προσεχώς- ώστε εφόσον συνεχίσει να βάζει φόρους η κυβέρνηση, τότε στην Ελλάδα θα διαμένουν οι κυβερνήσεις, οι μετακλητοί στα υπουργεία, οι βουλευτές και ο Ρουβίκωνας.

Ήρθαν για να μείνουν, αλλά δεν μας είπαν πόσοι θα μείνουν μέχρι τις εκλογές. Επί της παρούσης κάθε πρωί το μέτρημα τους βγάζει 151 σύν την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία στην περίπτωση που πάρει στα σοβαρά όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την έδρα του κ. Λαζαρίδη, δεν αποκλείεται να πάει και να την παραδώσει σε ειδική τελετή στο Ζάππειο. Μεταξύ μας δεν πρόκειται να το κάνει. Αυτή κι αν ήρθε για να μείνει. Μέχρι και επιμήκυνση της υποχρέωσης που έχει ο κ. Τσίπρας θα διαπραγματευθεί για να μείνει.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουν να μείνουν. Που θα βρουν καλύτερα. Γι αυτό και αίφνης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έλευση της ακροδεξιάς (όχι αυτής με την οποία συνεργάζονται), γι αυτό και επαναφέρουν στις μνήμες κάποιων συμπολιτών μας μεταξύ 90 και τάφου τα σενάρια αποστασίας, γι αυτό τέλος κατασκευάζουν συνωμότες που έχουν έδρα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν, γιατί συμφέροντα είναι, όλο και κάποιο παράρτημα μπορεί να ανοίξουν σε άλλη πόλη.

Αυτή είναι η κωμική πλευρά της περιόδου που διανύει η χώρα. Η σοβαρή πλευρά ακόμα δεν φαίνεται. Αυτή τη βλέπουν μόνο εκείνοι που διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος του πρωθυπουργού. Το βλέμμα του που περιπλανάται, αλλά ποτέ δεν εστιάζει στο συνομιλητή του. Τα non papers του Μαξίμου, τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, την αγωνία των καθ’ ύλην αρμοδίων υπουργών να βγάλουν “σκάνδαλα”, την αμηχανία όσων δεν θέλουν να μείνουν σώνει και καλά. Τέλος, σε όλους όσοι βλέπουν το έργο και μαντεύουν το τέλος.

Τελικά, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, το πιθανότερο να συμβεί είναι αυτό που είχε πει ο γάλλος σκηνοθέτης Pagnol: “Το έργο ήταν τόσο κακό, που και οι ίδιοι η ηθοποιοί έφυγαν πριν από το τέλος”.

 

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Μπλακ – άουτ στη μισή Αττική – Εκρήξεις στο Κέντρο της ΔΕΗ στην Παλλήνη

Εκτός λειτουργίας η γραμμή 2 του Μετρό στο τμήμα Πανεπιστήμιο – Ελληνικό,  σοβαρά προβλήματα και στο τραμ από τις διακοπές της ΔΕΗ – «Έμφραγμα» στους δρόμους καθώς δεν λειτουργούν τα φανάρια – Πάνω από 120 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ Εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται το τελευταίο ημίωρο[…]

Δείτε περισσότερα

Σητεία: Γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο

Την απόφαση να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο έλαβαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Σφάκας στη Σητεία, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού στην περιοχή του Παλαίκαστρου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σφάκας, στη Γενική[…]

Δείτε περισσότερα