tokrirkri

tokrirkri

Άρθρο: Κύμα αποστασίας έπληξε τη “Μάνδρα” του Μαξίμου

Γράφει ο Χάρης Παυλίδης

 

 

Το κύμα αποστασίας, που ενέσκυψε σχεδόν ταυτόχρονα με το κύμα κακοκαιρίας, “βούλιαξε” τη Μάνδρα από τη βροχόπτωση και τη “Μάνδρα” του Μαξίμου από την… πολύ αποστασία. Τόση… αποστασία είχαμε να δούμε και να ακούσουμε από τα Ιουλιανά του 1965. Εξ αυτού του λόγου οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα αραδιάζουν τους λόγους για τους οποίους τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, προσθέτουν κι ένα: “Η κυβέρνηση ήρθε για να μείνει”.

Και εδώ που τα λέμε, γιατί να μη μείνει; Υπάρχει άπλετος χώρος. Διότι αν τα επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκονται μόνο σε δύο πόλεις, οι υπόλοιπες κάλλιστα μπορούν να φιλοξενήσουν τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τους υπόλοιπους. Κι έπειτα όλα αυτά τα χρόνια έχουν μεταναστεύσει τόσοι και τόσοι στο εξωτερικό- προφανώς θα φύγουν και άλλοι τόσοι προσεχώς- ώστε εφόσον συνεχίσει να βάζει φόρους η κυβέρνηση, τότε στην Ελλάδα θα διαμένουν οι κυβερνήσεις, οι μετακλητοί στα υπουργεία, οι βουλευτές και ο Ρουβίκωνας.

Ήρθαν για να μείνουν, αλλά δεν μας είπαν πόσοι θα μείνουν μέχρι τις εκλογές. Επί της παρούσης κάθε πρωί το μέτρημα τους βγάζει 151 σύν την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία στην περίπτωση που πάρει στα σοβαρά όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την έδρα του κ. Λαζαρίδη, δεν αποκλείεται να πάει και να την παραδώσει σε ειδική τελετή στο Ζάππειο. Μεταξύ μας δεν πρόκειται να το κάνει. Αυτή κι αν ήρθε για να μείνει. Μέχρι και επιμήκυνση της υποχρέωσης που έχει ο κ. Τσίπρας θα διαπραγματευθεί για να μείνει.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουν να μείνουν. Που θα βρουν καλύτερα. Γι αυτό και αίφνης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έλευση της ακροδεξιάς (όχι αυτής με την οποία συνεργάζονται), γι αυτό και επαναφέρουν στις μνήμες κάποιων συμπολιτών μας μεταξύ 90 και τάφου τα σενάρια αποστασίας, γι αυτό τέλος κατασκευάζουν συνωμότες που έχουν έδρα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν, γιατί συμφέροντα είναι, όλο και κάποιο παράρτημα μπορεί να ανοίξουν σε άλλη πόλη.

Αυτή είναι η κωμική πλευρά της περιόδου που διανύει η χώρα. Η σοβαρή πλευρά ακόμα δεν φαίνεται. Αυτή τη βλέπουν μόνο εκείνοι που διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος του πρωθυπουργού. Το βλέμμα του που περιπλανάται, αλλά ποτέ δεν εστιάζει στο συνομιλητή του. Τα non papers του Μαξίμου, τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, την αγωνία των καθ’ ύλην αρμοδίων υπουργών να βγάλουν “σκάνδαλα”, την αμηχανία όσων δεν θέλουν να μείνουν σώνει και καλά. Τέλος, σε όλους όσοι βλέπουν το έργο και μαντεύουν το τέλος.

Τελικά, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, το πιθανότερο να συμβεί είναι αυτό που είχε πει ο γάλλος σκηνοθέτης Pagnol: “Το έργο ήταν τόσο κακό, που και οι ίδιοι η ηθοποιοί έφυγαν πριν από το τέλος”.

 

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία από την συνέντευξη του πρωθυπουργού

Με τη συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνει την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ. Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ. “Η κατάσταση που παραλάβαμε στην οικονομία δεν ήταν τόσο ρόδινη ανέφερε[…]

Δείτε περισσότερα

Δρομολογείται το πρώην ΕΛΛΗ Τ στη γραμμή Ρέθυμνο – Μήλος – Πειραιάς

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το αίτημα δρομολόγησης του πλοίου Olympus (πρώην Elli T) στη γραμμή Ρέθυμνο – Μήλος – Πειραιάς, και μάλιστα από τις 7 Ιουνίου Η Ομάδα Διαχείρισης Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης (ΟΔΙΑΣ), για την οποία υπογράφουν οι κ.κ. Κοσμάς Περπιράκης, Κώστας Πολοπετράκης και Σταύρος Τσίχλης, εξέφρασε την ικανοποίηση της και[…]

Δείτε περισσότερα