tokrirkri

tokrirkri

Έτοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου, και κατ’ αυτόν τον τρόπο, ένα πρόβλημα δεκαετιών για το κέντρο της πόλης, οδεύει προς την οριστική επίλυσή του.

Το κτίριο της νέας Ιχθυαγοράς, το οποίο είναι από τεχνικής απόψεως απολύτως έτοιμο να στεγάσει τα καταστήματα χονδρικής πώλησης αλιευμάτων που σήμερα βρίσκονται στην οδό Καρτερού,  επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Πέτρο Ινιωτάκη τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Γιάννη Ξυλούρη και Νίκο Αγγελάκη, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΠΑΝΑΛ, καθώς και κατοίκους της οδού Καρτερού.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτιρίου, είναι σε εξέλιξη και οι διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η μεταφορά των καταστημάτων στην καινούργια τους στέγη.

Η νέα Ιχθυαγορά  θα στεγαστεί σε ισόγειο επιφάνειας 627,48τ.μ που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικοπέδου της Νέας Λαχαναγοράς και ανακατασκευάστηκε πλήρως, από την κοινοπραξία «Ένωση ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ – Δολαψάκης ΑΤΕ», με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας,  και με την συνδρομή του Τμήματος Περιβάλλοντος, όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με το κτίριο της νέας Ιχθυαγοράς, ανακατασκευάστηκε και ο βιολογικός καθαρισμός της Λαχαναγοράς, ο οποίος δεν λειτουργούσε.

Ο δήμαρχος, μετά το πέρας της επίσκεψής του,  δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε το τεχνικό σκέλος ενός πολύ σημαντικού έργου. Το Ηράκλειο είχε ανάγκη εδώ και χρόνια από μια σύγχρονη ιχθυαγορά. Εμείς την σχεδιάσαμε και την κατασκευάσαμε, με ίδιους πόρους, αξιοποιώντας ακίνητο της Δημοτικής Περιουσίας, και είμαστε έτοιμοι να  την παραδώσουμε στους εμπόρους.

Με αυτό τον τρόπο δίνουμε λύση και σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε εδώ και δεκαετίες το κέντρο της πόλης, εξαιτίας της λειτουργίας της χονδρικής αγοράς αλιευμάτων επί της οδού Καρτερού.  Με δεδομένο ότι σήμερα (25/5) δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη της δημοπρασίας για την μίσθωση των καταστημάτων, ελπίζουμε ότι τους επόμενους δυο με τρεις μήνες θα έχουν υπογραφεί τα μισθωτήρια με τους ενδιαφερομένους, ώστε να ξεκινήσει και η μεταφορά τους».

 

Σχετικά Άρθρα

Τον Ιούλιο του 2020 θα ολοκληρωθούν τα έργα για το καλώδιο στον ΒΟΑΚ

Σύσκεψη με αντικείμενο την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών σχετικά με το έργο της εγκατάστασης υπογείων καλωδίων, επί του Βόρειου Οδικού Άξονα για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρωτικό σύστημα (Πελοπόννησος- Κρήτη), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής και συμμετείχαν ο δήμαρχος Πλατανιά,[…]

Δείτε περισσότερα

Ξεκίνησε η χρέωση στις αναλήψεις από ATM – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Η ανάληψη μετρητών παγκοσμίων αλλάζει και όπως αναφέρει η βρετανική ένωση καταναλωτών Which?, όλο και περισσότερα ATM στη Μεγάλη Βρετανία χρεώνουν τις αναλήψεις μετρητών. Το Μάρτιο σχεδόν 1.250 ΑΤΜ άρχισαν να χρεώνουν ένα ευρώ σε κάθε ανάληψη και μέχρι σήμερα τα μηχανήματα έφτασαν τα 1.750. Oι εταιρείες Cardtronics και NoteMachine,[…]

Δείτε περισσότερα