tokrirkri

tokrirkri

Αεροδρόμιο Καστελίου: Ζητούν από το Υπ. Υποδομών τα δεδουλευμένα τους

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του αεροδρομίου στο Καστέλι, διεκδικώντας από το Υπουργείο Υποδομών τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσει σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 την Πέμπτη 15Απριλίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Στην σχετική του ανακοίνωση το Συνδικάτο καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπ. Υποδομών ότι, μετά την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι το Μάρτιο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών, κατάφεραν να πληρωθούν μόνο για τον μήνα Ιανουάριο.

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι υπήρξαν «απειλές» ότι είναι παράνομη η επίσχεση εργασίας και ότι τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο δεν θα πληρωθούν μέχρι να ελεγχθεί η νομιμότητα της επίσχεσης από την Υπηρεσία ελέγχου, γεγονός που θα φέρει νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές.

«Εδώ και 2 μήνες είναι απλήρωτοι μας ρώτησαν πως τρώμε τι δίνουμε στα παιδιά μας, πως πηγαίνουμε στην δουλειά, πως πληρώνουμε την ΔΕΗ, το νερό οι τις άλλες υποχρεώσεις μας που αυτές δεν περιμένουν. Πώς θα κάνουμε εμείς Πάσχα, με αέρα κοπανιστό;», αναφέρει το Συνδικάτο, τονίζοντας ότι ενώ πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης εκατομμυρίων, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο πολιτισμού και το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών,   την ΕΦΑΗ για την συνεχιζόμενη κοροϊδία στους εργαζόμενους συμβασιούχους στο έργο «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης & Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών Συνδέσεων».

Μετά την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι το Μάρτιο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών, κατάφεραν να πληρωθούν μόνο για τον μήνα Ιανουάριο. Τώρα άρχισαν τις απειλές ότι είναι παράνομη η επίσχεση εργασίας και ότι τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο δεν θα πληρωθούν μέχρι να ελεγχθεί η νομιμότητα της επίσχεσης από την Υπηρεσία ελέγχου, γεγονός που θα φέρει νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Εκεί πάνε να εφαρμόσουν την λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Να γνωρίζουν ότι η διεκδίκηση των δεδουλευμένων είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ . Να πληρώσουν τώρα όλα τα δεδουλευμένα.

Δε φτάνει που έχουμε φτάσει να διεκδικούμε το αυτονόητα δηλαδή να πληρωνόμαστε για την εργασία μας στην ώρα μας, οι υπεύθυνοι μας λένε να κάνουμε υπομονή ? Εδώ και 2 μήνες είναι απλήρωτοι μας ρώτησαν πως τρώμε τι δίνουμε στα παιδιά μας, πως πηγαίνουμε στην δουλειά, πως πληρώνουμε την ΔΕΗ, το νερό οι τις άλλες υποχρεώσεις μας που αυτές δεν περιμένουν. Πώς θα κάνουμε εμείς Πάσχα, με αέρα κοπανιστό;

Αυτό αποδεικνύει πως η κυβέρνηση θέλει τους εργαζόμενους να είναι σκλάβοι, απλήρωτοι και να μην μιλάνε. Γι’ αυτό ετοιμάζουν και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση του 8ωρου, την απαγόρευση των απεργιών και άλλα που οδηγούν τους εργαζόμενους στον μεσαίωνα.

Αν νομίζουν πως θα φοβηθούμε και ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ενώ μιλάνε για ένα έργο ανάπτυξης εκατομμυρίων, οι εργαζόμενοι  είναι απλήρωτοι. Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες, αφήνει απλήρωτους τους συνάδελφους. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα αυτονόητα και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας  και δεν μας τρομάζουν οι απειλές. Αν νομίζουν ότι θα γίνουμε σκλάβοι στα κάτεργα της ανάπτυξης τους είναι γελασμένοι .

Ειδικότερα και εν όψει του αγωνιστικού εορτασμού της 1 ΜΑΗ, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά ενάντια στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο που θέλει το 2021 να είμαστε σκλάβοι. 

Μετά από συνέλευση με τους εργαζόμενους, το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 την Πέμπτη 15/4 και συγκέντρωση στην αποκεντρωμένη περιφέρεια 12 πμ .».

Σχετικά Άρθρα

Καταστήματα τις Κυριακές: Πώς αντιδρούν αγορά και κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα λειτουργίας των καταστημάτων πέραν αυτού που προβλέπεται, όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να διευρυνθεί και εδαφικά, δηλαδή να προστεθούν και άλλες περιοχές». Αυτό επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματική την κυριακάτικη λειτουργία[…]

Δείτε περισσότερα

Από 29/10 η υποβολή αιτήσεων για το καθεστώς ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου

Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη η 1η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Η προκήρυξη θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί στον οικείο ιστότοπο του αναπτυξιακού νόμου www.ependyseis.gr. Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων[…]

Δείτε περισσότερα