tokrirkri

tokrirkri

Ανακαινίζεται η στέγη της Κουνδουρείου Δημοτικής βιβλιοθήκης

Δεδομένου, ότι η βιβλιοθήκη, αποτελεί, ένα ουσιαστικό στοιχείο πολιτιστικής – εκπαιδευτικής και πληροφοριακής υποδομής κάθε τόπου καθώς και έναν αναντικατάστατο φορέα για την διατήρηση και διάθεση για χρήση της έντυπης και όχι μόνο πολιτιστικής κληρονομιάς, o Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, προχωρά στην ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου – όπου έως σήμερα στεγάζεται η “Κουνδούρειος Βιβλιοθήκη” -καθώς και στην βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών της, έως  ότου καταστεί δυνατή η μεταφορά της σε ιδιόκτητο ακίνητο.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός : “η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο βελτίωσης γενικότερα των υποδομών του Δήμου, που πραγματοποιείται, με την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του και την συνεργασία του Δ.Σ και των υπαλλήλων του ΠΑΟΔΑΝ – η συμβολή των οποίων είναι κρίσιμη – δεδομένου ότι καλούνται στο εξής συνεργαζόμενοι με πολιτιστικούς φορείς, σχολεία, σωματεία και πολίτες να υποστηρίξουν την εκπαίδευση και την μάθηση σε πολλά επίπεδα”.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας (5/11), οι υπάλληλοι της Δημοτικής βιβλιοθήκης, με την συνδρομή του αρμόδιου επί των πολιτιστικών θεμάτων Αντιδήμαρχου του Δήμου κ.Χάρη Αλεξάκη, ξεκίνησαν την τοποθέτηση των βιβλίων στα κιβώτια που παραχώρησε για το σκοπό αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, ενώ σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονήσει η κ. Ίρις Περουλιού – Σεργάκη ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, προβλέπεται η αντικατάσταση και η προμήθεια νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, η συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού, οι εσωτερικοί χρωματισμοί καθώς και ο χρωματισμός των κουφωμάτων της όψης, η προμήθεια συστήματων σκίασης,  η μεταφορά των ασυρμάτων δικτύων σε νέες θέσεις, εκθετήρια εφημερίδων, ευρετήρια βιβλίων (CD-DVD), θυρίδες Ασφαλείας, πίνακες διπλής όψης αυτο-υποστηριζόμενοι, συστήματα μονής/διπλής όψης κ.α

Ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κ.Χάρης Αλεξάκης, αναφερόμενος στην απόφαση του Οργανισμού για την ουσιαστική αναβάθμιση της βιβλιοθήκης, αφού ευχαρίστησε την νέα πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ. Ελπινίκη Γιατζάκη καθώς και τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Λ. Ραφαηλάκη για την στήριξη του όλου εγχειρήματος, δήλωσε : ” κύριο μέλημα μας, μετά την ουσιαστική βελτίωση της υφιστάμενης δομής – που στο εξής καλείται ν΄ ανταποκριθεί στις ανάγκες μεγαλύτερου αριθμού χρηστών – αποτελεί  η καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μελών και επισκεπτών της βιβλιοθήκης καθώς και η καθιέρωση της, ως χώρου συνεργασίας και ανάπτυξης κοινωνικών ομάδων της ευρύτερης περιοχή του Δήμου.

Να σημειώσουμε ότι οι απαραίτητες εργασίες, αναμένεται ν΄ολοκληρωθούν το επόμενο τετράμηνο, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση, θα υπάρξει εμπλουτισμός σε βιβλιοστάσια και βιβλία σε βιβλιοθήκες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ανακαινίζεται η στέγη της Κουνδουρείου Δημοτικής βιβλιοθήκης

Σχετικά Άρθρα

Κρήτη: 24ωρα Κέντρα Υγείας για τον Covid-19

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, στην Κρήτη αυτά τα Κέντρα θα είναι 14 και θα μπορούν να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού. Στόχος του Υπουργείου είναι οι ασθενείς[…]

Δείτε περισσότερα

Kiki challenge με … τράγο – Η … κρητική version (βίντεο)

Μόνο στην Κρήτη θα μπορούσε να συμβεί! Πρωταγωνιστής εν αγνοία του στο περίφημο kiki challenge έγινε ένας τράγος στο νησί και το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κι έχει γίνει … viral, είναι απολύτως ξεκαρδιστικό!

Δείτε περισσότερα