tokrirkri

tokrirkri

ΑΝΕΚ LINES: Διάλεξη με θέμα “Στρατηγικός τουρισμός και πράσινο λιμάνι”

Η ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε με εξαιρετική επιτυχία την ομιλία του Dr. Νίκου Λυγερού με θέμα: «Στρατηγικός τουρισμός και Πράσινο Λιμάνι», στο πλοίο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ξεκινώντας έτσι με ούριους ανέμους το νέο έτος.

Ο αναγνωρισμένος πολυπράγμων Έλληνας επιστήμονας ανέπτυξε τις θέσεις του μέσα από μία συναρπαστική ομιλία που επάξια κέρδισε το ειλικρινές ενδιαφέρον του κοινού.

Η διάλεξη του dr. Νίκου Λυγερού διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου και ήταν  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο κος Δημητρακόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος του ΙΟΗ κος Μαυράκης καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Στην ομιλία του ο dr. Νίκος Λυγερός ανέλυσε τις αρχές του στρατηγικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεσή του με το πολιτισμικό προϊόν και την ποιότητα τουρισμού που προσφέρει ο κάθε τόπος. Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη της πετρελαϊκής αγοράς, αναφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Με αφορμή τα πρόσφατα έργα ανάπλασης, έφερε στο προσκήνιο την ευκαιρία ανάδειξης του Χάντακα σε παγκόσμιας εμβέλειας “τοπόσημο”, σε έναν τουριστικό προορισμό «κόσμημα». Ξεδιπλώνοντας  τη σύνδεση του λιμανιού με την ιστορικότητα του τόπου, εστίασε στην αδίρρητη ανάγκη και ευθύνη όλων για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Χάντακα,  μέσα από βιώσιμες ενεργητικές πρακτικές περιβαλλοντικής προστασίας.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Στρατή Ανδρεάδη, Μέλους της Αρμοστείας για την Αειφορία στην Ιστιοπλοΐα της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδία, με θέμα «Αειφορία και Ιστιοπλοΐα», ενώ στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Ρομπογιαννάκης, Πολιτικός Μηχανικός και Λιμενολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην «Αξιοποίηση Λιμενικών εγκαταστάσεων Κρήτης για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα με την σφραγίδα των έμπειρων σεφ της ΑΝΕΚ LINES, εμπνευσμένο από το πνεύμα της κρητικής φιλοξενίας, ενώ κατά την έξοδό τους, έλαβαν όμορφα συμβολικά δώρα, από την ΑΝΕΚ LINES.

Η ΑΝΕΚ LINES, συμπληρώνοντας 50 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην παγκόσμια ναυτιλία, θεμελιώνει τα μελλοντικά της βήματα στην παράδοση και στον πολιτισμό της γενέτειράς της, στις αρχές της και στην αυθεντικότητα των ανθρώπων της. Με πίστη στις προοπτικές του τόπου και πυξίδα την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση κάθε δομής του, στηρίζει με συνέπεια πρωτοβουλίες όπως η φιλοξενία της ομιλίας του κου Λυγερού, που ενισχύουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και οικοδομούν το μέλλον της Κρήτης.

Η ΑΝΕΚ LINES, συνεχίζει με περηφάνια να στηρίζει την Κρήτη και την Ελλάδα, μετατρέποντας μέσα από μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες το ταξίδι σε αξέχαστη εμπειρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση ΟΟΣΑ: Ουραγός στο επιχειρηματικό περιβάλλον και την αξιοποίηση ταλέντων η Ελλάδα

Την τελευταία θέση μεταξύ των κρατών – μελών του καταλαμβάνει η Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ  που δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα, ενώ συγκεντρώνει η Ελλάδα που επιτυγχάνει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αξιοποίησης ταλαντούχων ανθρώπων. Ο Οργανισμός επισημαίνει μεν ότι οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις[…]

Δείτε περισσότερα

Ελληνικές και ξένες εταιρείες «κλείνουν» θέση στην αγορά των εμπορευματικών τρένων

Η αγορά των σιδηροδρόμων θυμίζει αυτήν των τηλεπικοινωνιών λίγο πριν από την απελευθέρωσή της το 2000. Τότε, μια σειρά επιχειρήσεων είχε τοποθετηθεί απέναντι στον ΟΤΕ ενόψει της κατάργησης των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στη σταθερή τηλεφωνία. Τώρα, μια σειρά επιχειρήσεων στήνεται απέναντι στον κυρίαρχο παίκτη, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με στόχο την απόσπαση[…]

Δείτε περισσότερα