tokrirkri

tokrirkri

ΑΝΕΚ LINES: Ταξίδι …ζωής και ελπίδας στην 14η Εθελοντική Αιμοδοσία

Η ΑΝΕΚ LINES, με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» & το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων την 14η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά της Γραφεία, χθες Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

Παράλληλα, υλοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών.

Στο κάλεσμα “ζωής” της ΑΝΕΚ LINES ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι της εταιρείας, και εθελοντές από όλη την Κρήτη. Ένωσαν τις δυνάμεις τους χαρίζοντας ελπίδα σε συνανθρώπους μας που έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Επισημαίνεται ότι όλο το χρόνο, οι πάγιες ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες (χειρουργεία, αιματολογικές νόσοι, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις, τροχαία ατυχήματα, κλπ).

Για την εθελοντική αιμοδοσία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, υπογράμμισε: «Η ΑΝΕΚ LINES αποτελεί διαχρονικό μας σύμμαχο στη διαρκή μας προσπάθεια να προσφέρουμε ελπίδα σε όλους εκείνους που χρειάζονται αίμα. Σήμερα από την ομαδική μας αυτή συνεισφορά συγκεντρώθηκαν 40 πολύτιμες μονάδες αίματος» και συμπλήρωσε «Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ LINES και τους ανθρώπους της για την συμμετοχή τους και την έμπρακτη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια.».

Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, τόνισε μεταξύ άλλων : “Τα τελευταία χρόνια μέσα από τις αιμοδοσίες η ΑΝΕΚ έχει καταστεί κέντρο εθελοντισμού και ευαισθησίας της κοινωνίας μας. Είναι πολύ σημαντικό να δίνει κανείς το αίμα του σε άγνωστο παραλήπτη και αυτό είναι και η πεμπτουσία του χριστιανισμού. Όταν ο Χριστός έλεγε αγάπα τον πλησίον σου δεν εννοούσε επώνυμα κάποιον, αλλά όποιον τύχαινε να έχει την ανάγκη σου. Η ρήση που είπε ο βαθύτατα χριστιανός Νίκος Καζαντζάκης, “αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ”, είναι η ταύτιση του καθενός που έχει τη δυνατότητα να δίνει από το αίμα του και είναι και το μεγάλο απόθεμα της κοινωνίας μας και η αισιοδοξία μας για το μέλλον.”

Για τις ανάγκες προβολής της αιμοδοσίας ο γνωστός & πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιμελήθηκε -αφιλοκερδώς- για μία ακόμα φορά το βίντεο της εκδήλωσης https://youtu.be/UbaVrt2hqaY .

Παράλληλα, και ο δημοφιλής τραγουδοποιός Πάνος Μουζουράκης στήριξε την καμπάνια ενημέρωσης, πρόσκλησης και συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία μέσω των social media.

Η ANEK LINES, με φροντίδα και μέριμνα στηρίζει την Κρήτη και αγκαλιάζει κάθε ανάγκη της τοπικής κοινωνίας. Κρατώντας άσβεστη την ελπίδα βάζει πλώρη για ένα καλύτερο αύριο, διευρύνοντας το κοινωνικό της αποτύπωμα με πρωτοβουλίες ευθύνης.

Σχετικά Άρθρα

Πολυτεχνείο: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος έξι συλληφθέντων

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε εις βάρος έξι από τους συνολικά 19 συλληφθέντες των επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, μετά το πέρας της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία. Εναντίον των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης, καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της[…]

Δείτε περισσότερα

Έρευνα : Όλο και πιο τεμπέληδες οι Έλληνες μαθητές

Η μεγάλη πλειονότητα των εφήβων δεν ασκείται σωματικά όσο πρέπει. Το 81% των μαθητών 11 έως 17 ετών στον κόσμο δεν φθάνουν τη συνιστώμενη τουλάχιστον μία ώρα άσκησης μέτριας έως μεγάλης έντασης κάθε μέρα, σύμφωνα με μια νέα παγκόσμια μελέτη επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), την πρώτη του είδους[…]

Δείτε περισσότερα