tokrirkri

tokrirkri

Αντίστροφη μέτρηση για τη 2η Γιορτή Κρήτη – Ήθη – Έθιμα- Κρητική φιλοξενία

Στις 29-30 και 31 Αυγούστου σε Παλαιόχωρα και Σούγια 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την 12η γιορτή ΚΡΗΤΗ-ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ-ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΧΟΡΕΥΕΙ που θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 12η συνεχή χρονιά στις 29-30 και 31 Αυγούστου σε Παλαιόχωρα και Σούγια από την Χορευτική Ομάδα Σελίνου “Οι Σελινιώτες” με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 29 Αυγούστου με την εκδήλωση “ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΧΟΡΕΥΕΙ” στην Ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας, με την συμμετοχή χορευτικών από όλη την Κρήτη, που θα παρουσιάσουν χορούς από κάθε νομό του νησιού.

Τα Χανιά θα εκπροσωπήσουν οι διοργανωτές ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΛΙΝΟΥ “ΟΙ ΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ”,  με μουσικούς τον Μιχάλη Λουφαρδάκη στο βιολί και την παρέα του ,το Ρέθυμνο θα εκπροσωπήσει ένας από τους ιστορικούς συλλόγους της Κρήτης ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ τον Γιώργο Βρανά στην λύρα και τον Γιάννη Μιχάλα στο λαγούτο, το Ηράκλειο θα εκπροσωπήσει το Χοροδιδασκαλείο Στέλιος Καρλάκης με μουσικούς τον Μανώλη Περβολαράκη στη λύρα και τον Κώστα Μαλαξιανάκη στο λαγούτο, ενώ το Λασίθι τέλος θα εκπροσωπήσει η Δημοτική Χορευτική Ομάδα Ιεράπετρας με μουσικούς τον Βαγγέλη Βαρδάκη στο βιολί τον Κωστή Αβυσσινό στο λαγούτο και τον Νικό Μαστοράκη στην κιθάρα.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από την ραδιοφωνική παράγωγο, Στέλλα Μανούσακα.

Η συνέχεια των εκδηλώσεων είναι την Πέμπτη 30 Αυγούστου στην παραλία της παχιάς άμμου, πέταλο, όπου θα πραγματοποιηθεί για 12η χρονιά η αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας στην Παλαιόχωρα με την συμμετοχή των  Αντώνη Μαρινάκη στο βιολί, Αργύρη Ποταμίτη, Νίκο Τζανάκη και Λευτέρη Γεργιλαδάκη στην λύρα, Νίκο Λεμονάκη, Χάρη Ζαχαριούδακη, Μανώλη Σεβαστάκη και Κωστή Ζαχαράκη στα λαγούτα, Γιάννη Γιαννιτσουδάκη στην κιθάρα και Θοδωρή Γιαννενάκη στα κρουστά. επίσης τα χορευτικά συγκροτήματα Χορευτική Ομάδα Σελίνου ΄΄Οι Σελινιώτες΄΄, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου “Ο Καγιαλές”, Χορευτικός Σύλλογος “Η Κίσσαμος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Κάμπων Κεραμιών μαζί με την ριζίτικη τους ομάδα,Δημοτική Χορευτική Ομάδα Ιεράπετρας, Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Παραδοσιακος Συλλογος Το Μετεριζι.

Τέλος για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Σούγια σε συνεργασία με φορείς και επιχειρηματίες η αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας την Παρασκευή 31 Αυγούστου με την συμμετοχή του Λευτέρη Γεργιλαδάκη, Αργύρη Ποταμίτη και Νίκου Τζανάκη στην λύρα και Νίκο Λεμονάκη, Μανώλη Σεβαστάκη και Κωστή Ζαχαράκη στα λαγούτα ενώ στο ριζίτικο θα είναι παρών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού Σέλινου “Το Ψηλάφι”.

Αυτή την όμορφη βραδιά τα χορευτικά που θα ντύσουν την εκδήλωση είναι  η Χορευτική Ομάδα Σέλινου ” Οι Σελινιώτες” ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου “Ο Καγιαλές”. και ο Παραδοσιακός Σύλλογος Το Μετερίζι.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Σχετικά Άρθρα

«Πράσινο νησί» με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Σταδιακή μετατροπή της Κρήτης σε πράσινο – οικολογικό νησί! Απ’ τις Βρυξέλλες… άνοιξε ο δρόμος και ήρθε το πρώτο πολυπόθητο “ναι” για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε όλη την Κρήτη! Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και αντιπροσωπεία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο στη βελγική πρωτεύουσα με σκοπό την[…]

Δείτε περισσότερα

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο

Σε νέα εποχή εισέρχεται ενεργειακά η Κρήτη, καθώς σύντομα αποκτά πλήρη ενεργειακή επάρκεια, μέσω της διασύνδεσής της με την ηπειρωτική χώρα. Η όλη προσπάθεια μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, καθώς στο δημαρχείο Κισσάμου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το[…]

Δείτε περισσότερα