tokrirkri

tokrirkri

Απαγωγή επιχειρηματία: Ανησυχούν οι αρχές για τη σιωπή των δραστών

Δύο 24ωρα έχουν περάσει και οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν από τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία που έπεσε θύμα αρπαγής έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους.

Έχουν περάσει δύο ολόκληρα 24ωρα και οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν από τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του.

Ο επιχειρηματίας απήχθη το πρωί της περασμένης Πέμπτης, λίγο πριν από τις 09.00, όταν βγήκε από το σπίτι του και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στην ακτή Θεμιστοκλέους. Οι τέσσερις δράστες τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εγκατασταθεί στο σπίτι του απαχθέντος, αναμένοντας το κρίσιμο πρώτο τηλεφώνημα των απαγωγέων. Το γεγονός ότι αυτό το τηλεφώνημα έχει ανησυχεί τους επιτελείς των Αρχών, καθώς είναι σχετικά ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις να μην επικοινωνούν άμεσα οι δράστες με την οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες στρέφονται κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία -ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε κλείσει σημαντικές συμφωνίες- καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν βέβαιο ότι η απαγωγή οργανώθηκε από άτομα που γνώριζαν το θύμα ή τουλάχιστον ορισμένες από τις καθημερινές κινήσεις του.

Τα στοιχεία που θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις έρευνες είναι υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, σημαντικές πληροφορίες από τους οικείους του επιχειρηματία, ενώ επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τυχόν ίχνη DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες αλλά και οι καταθέσεις των μαρτύρων που ίσως δώσουν κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών, ή τα κίνητρά τους.

Ποιος είναι ο 51χρονος επιχειρηματίας

Ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας, κοντά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη. Πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, παλαιότερα ήταν κάτοχος τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών. Επιπλέον διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η προαναφερόμενη υπόθεση με το εργοστάσιο στο Ντουμπάι αποκαλύφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2016, όταν από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα – Ελληνες, ομογενείς από Γεωργία, Αρμενία και αλλοδαποί από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ_ ενώ κατασχέθηκαν περίπου 800.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα με τους διαφυγόντες δασμούς να ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρω.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν 45χρονος έλληνας επιχειρηματίας που εμφανίζεται ως ένας από τους κύριους προμηθευτές του κυκλώματος, καθώς η μητέρα του φέρεται να έχει εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι με την επωνυμία «777» και στο οποίο συμμετείχε κι ο 50χρονος απαχθείς. Χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί για οτιδήποτε. Ακόμη ερευνώνται ορισμένες ασαφείς πληροφορίες για τυχόν επενδύσεις του 50χρονου το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση εκτός Ελλάδος .

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά Άρθρα

Οδηγίες…κυκλοφορίας στη νέα γέφυρα

Τι λέει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης – Που πρέπει να είναι προσεκτικοί οι οδηγοί Οδηγίες για τους …διερχόμενους οδηγούς δίνονται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης με αφορμή το γεγονός ότι δόθηκε σε κυκλοφορία το νέο οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ από τον Αυχένα Αγκαθιά – Χαμέζι – Σκοπή, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, στο[…]

Δείτε περισσότερα

Άρθρο: Ο πολιτικός ενώπιον της ιστορίας

Του Μάνου Χωριανόπουλου     Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, κλείνει μια εκκρεμότητα ετών, που μας κόστισε σε διπλωματικό κεφάλαιο και αποπροσανατόλιζε τη χώρα από τον μεγάλο και πραγματικό εξ ανατολών κίνδυνο. Το αποτέλεσμα είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού και επομένως δεν είναι ανάλογο με[…]

Δείτε περισσότερα