tokrirkri

tokrirkri

Αποκαλυπτικά στοιχεία του ΤΕΕ για το Μάτι: Τα μισά δηλωθέντα αυθαίρετα δεν έχουν οικοδομική άδεια

Το 52% των δηλώσεων αυθαίρετων ακινήτων στο Μάτι δεν έχει κάποια οικοδομική άδεια, ωστόσο ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Επικράτεια είναι 25%, σύμφωνα με τα στοιχεία τουΤεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την αυθαίρετη δόμηση στην πυρόπληκτη Ανατολική Αττική και κυρίως στο Μάτι της Αττικής.

Τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, με γεωχωρική αναφορά, έχουν ήδη αποσταλεί, στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για κάθε χρήση.

Συγκεκριμένα, από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ για την αυθαίρετη δόμηση προκύπτουν τα εξής:

– Δηλώσεις αυθαιρεσιών σε ολόκληρη την Ελλάδα: 971.000

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής είναι διαρκώς (καθόλη τη διάρκεια ισχύος των ανωτέρω νόμων) η πρώτη σε αριθμό δηλώσεων περιοχή της χώρας, με ποσοστό περίπου 9,8% των συνολικών δηλώσεων.

Ειδικά για την πυρόπληκτη περιοχή στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής:

– Δηλώσεις αυθαιρέτων κτισμάτων: 327(περιλαμβάνονται οι κατηγορίες 1,2,4,5 των νόμων 4178 και 4495)

Εξ αυτών:

– δηλώσεις αυθαιρέτων κατηγορίας 5, (παντελώς αυθαίρετα ή με υπέρβαση μεγεθών άνω του 40%, μετά το 1983): 156

– Σύνολο τακτοποιούμενων αυθαίρετων τετραγωνικών μέτρων (κύριων και βοηθητικών χώρων) όλων των κατηγοριών: 24.455 τμ.

Από την στατιστική επεξεργασία του συνόλου των δηλώσεων στην πυρόπληκτη περιοχή Μάτι Αττικής, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση και τα δεδομένα των νόμων 4178 και 4495, προκύπτουν επίσης τα εξής συμπεράσματα:

– Το 52% των δηλώσεων δεν έχει κάποια οικοδομική άδεια. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επικράτεια είναι 25% των δηλώσεων χωρίς άδεια.

-Το 93% των δηλούμενων αυθαιρέτων είναι εκτός σχεδίου. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επικράτεια είναι 29% των δηλώσεων εκτός σχεδίου.

-Η συντριπτικά επικρατούσα χρήση είναι αυτή της άλλης (δευτερεύουσα, εξοχική κλπ) κατοικίας, σε ποσοστό 86%, με την κύρια και μοναδική κατοικία να ακολουθεί (ποσοστό 10%) και οι υπόλοιπες δηλώσεις να αφορούν επαγγελματική χρήση (τουρισμός, βιομηχανία, υπηρεσίες)

-Όσον αφορά την παλαιότητα των αυθαιρέτων που έχουν δηλωθεί, το 17% αφορά κτίσματα προ του 1975, το 32% αφορά κτίσματα μέχρι το 1982, το 28% κτίσματα από το 1983 έως το 2003 και το 23% αυθαίρετα κτίσματα από το 2004 έως τις 28/7/2011 (ημερομηνία «κόκκινης γραμμής» για τη δήλωση αυθαιρέτων).

“Σημειώνεται, προς πληρέστερη ενημέρωση, ότι στους δύο ανωτέρω νόμους και αντίστοιχα στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ, δεν εντάσσονται κτίσματα που έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα σε δάση, δασικές περιοχές, ρέματα, αιγιαλούς κλπ, σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις.

Στους ανωτέρω αριθμούς δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις της κατηγορίας 3 των δύο ανωτέρω νόμων που αφορούν μικρο-αυθαιρεσίες και μικρο-παραβάσεις σε νομίμως υφιστάμενα κτίσματα. Επίσης σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του νόμου 4014/2011 έχουν ενσωματωθεί στις διατάξεις του νόμου 4178/2013”, αναφέρει το ΤΕΕ σε ανακοίνωση του.

Σχετικά Άρθρα

Στην τελική ευθεία για μειωμένες εργοδοτικές εισφορές των νέων

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθούν τρεις εγκύκλιοι που θα αφορούν τη μείωση κατά 50% των εργοδοτικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους ηλικίας έως 25 ετών, την προσαύξηση των τριετιών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με βάση την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και την αύξηση του[…]

Δείτε περισσότερα

Η «μετάλλαξη» και το μπαράζ εξαγορών της Motor Oil

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης και εκ των έμπιστων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τόσο στη διάρκεια παρουσίασης των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων στους αναλυτές, όσο και στις αρχές του Οκτωβρίου με την εξαγορά της εταιρίας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, είχε προϊδεάσει για την επέκταση των δραστηριοτήτων του διυλιστηρίου της Κορίνθου. Κανείς,[…]

Δείτε περισσότερα