tokrirkri

tokrirkri

Από την Κρήτη στο … Νεπάλ – Ο Ηρακλειώτης με το σπουδαίο όραμα!

Στο μακρινό Νεπάλ θα ταξιδέψει ο Ηρακλειώτης Σαράντης Σιμάκης Ιδρυτής & Δημιουργός της Εθελοντικής ομάδας Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι  ( www.ataxtoi.gr ) με σκοπό να προσφέρει εθελοντικά τη βοήθεια του κατασκευάζοντας από την αρχή τα σπίτια του χωριού Takure που καταστράφηκαν μετά από έναν ισχυρό σεισμό.

Με εφόδια τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την διάθεση να προσφέρει στους συνανθρώπους μας ο Σαράντης ζητά την υποστήριξη των Κρητικών προκειμένου το όραμα του να πάρει σάρκα και οστά !

Ο ίδιος δημιούργησε μια σελίδα ζητώντας οικονομική στήριξη στην προσπάθεια του και εξηγώντας αναλυτικά τους στόχους της πρωτοβουλίας του.

Αναλυτικά στη σελίδα giveandfund.com αναφέρει μεταξύ άλλων :

Τι πάω να κάνω και πως μου ήρθε η ιδέα να πάω στο Nepal ?

Πάω να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην ανακατασκευή των σπιτιών που είχαν καταστραφεί το 2015 μετά από ισχυρό σεισμό στο πανέμορφο χωριό Takure.  Εκεί θα συνεργαστούμε με τους ντόπιους κατοίκους , που έχω ακούσει ότι είναι πολύ φιλόξενοι άνθρωποι και θα συμπράξουμε μαζί με την με την οργάνωση Conscious Impact και άλλους υπέροχους 25 Εθελοντές από όλη την Ελλάδα .

Η οργάνωση Conscious Impact παράγει με φυσικά υλικά, τούβλα ασφαλή για το σεισμό και φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία είναι πιο φθηνά και πιο γερά από τα παραδοσιακά τούβλα που παράγονται στην πρωτεύουσα και μολύνουν την ατμόσφαιρα. Τα CSEB (Compressed Stabilized Earth Blocks) τούβλα κοστίζουν 0.12 σεντς το καθένα, και υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου $450 για τα περίπου 3.750 τούβλα που χρειάζεται ένα σπίτι.

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα μου όταν είδα τα παιδιά τον Έλπι και την Δώρα να γίνονται ΕΝΑ  με ντόπιους και Έλληνες Εθελοντές, για ένα τέτοιο σημαντικό σκοπό και δώσανε χαρά και ελπίδα στους κατοίκους του χωριού . Στο πρώτο τους ταξίδι λόγο πίεσης χρόνου και εργασίας δεν μπόρεσα να πάω , έτσι μου ήρθε ένα μήνυμα πρόσφατα ώστε να γίνω κομμάτι της προσπάθειας τους και έτσι το έκανα , χωρίς δεύτερη σκέψη .

Πώς θα προσφέρετε εσείς πρακτικά με τη δωρεά σας;

Συμβάλλετε ενεργά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ για την ανοικοδόμηση 20 νέων σπιτιών και ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας και συγκεκριμένα:

Στο χτίσιμο νέων σπιτιών για τους ντόπιους κατοίκους του χωριού Takure.

Ο φονικός σεισμός τον Απρίλιο 2015 κατέστρεψε και τα 240 σπίτια στο χωριό Takure στην περιοχή Sindupalchuk. Οι τραυματίες έφτασαν τους 6.515 και τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανοικοδόμησης του Νεπάλ ενδέχεται να υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ανέρχεται στο 20% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες που θέλουν να λάβουν το κρατικό επίδομα $3,000 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών τους, θα πρέπει να ξαναχτίσουν το σπίτι τους αυστηρά μέχρι τον Ιούνιο 2018!! Αυτό σημαίνει ότι η βοήθεια πρέπει να έρθει άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

«Ανοίγουν» οι κρουαζιέρες από 1 Αυγούστου και στο Ηράκλειο

Το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα από την 1η Αυγούστου, επιβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης με ενημερωτική επιστολή του προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας και τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (MSC Cruises, Costa, TUI Cruises). Ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε επίσημα ότι από την[…]

Δείτε περισσότερα

«Η γυναίκα που νοσεί με ρευματικό νόσημα στην οικογένεια και την εργασία»

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, στο πλαίσιο της γενικής ενημέρωσης για τα ρευματικά νοσήματα, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, προγραμματίζει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία μόνο των ομιλητών στο ξενοδοχείο Ibis Styles στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 21/10/2020 και ώρα 18:00,[…]

Δείτε περισσότερα