tokrirkri

tokrirkri

Από τη Λούκα Κατσέλη

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
«Υπάρχει εναλλακτική απέναντι στην πολιτική της βίαιης και αδιέξοδης λιτότητας» υπογράμμισε στην Πάτρα η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη.

Τόνισε πως « η κρίση υπερχρέωσης μπορεί να ξεπερασθεί μόνο με   ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους , κινητοποίηση   εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων για προώθηση αναδιαρθρώσεων και επενδύσεων και στήριξη της αγοράς και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών αντί της συνέχισης της αδιέξοδης   πολιτικής των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της υπέρμετρης φορολογικής επιβάρυνσης» .

Η Λούκα Τ. Κατσέλη μιλώντας σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» , στην κατάμεστη από εμπόρους, επαγγελματίες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και απλούς πολίτες αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, παραλλήλισε την κατάσταση υπερχρέωσης όπου βρίσκεται η χώρα με αυτήν των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και επικέντρωσε το πρόβλημα στο «εισοδηματικό έλλειμμα που προκύπτει όταν το εισόδημα που παράγεται δεν είναι αρκετό να καλύψει τις τρέχουσες δαπάνες και τις οφειλές από προηγούμενα χρέη».
 
Η λύση είναι κοινή και είναι αντίστοιχη με αυτή που προωθήθηκε με το Ν 3869/2010, -τον γνωστό ως «Νόμο Κατσέλη»- , για τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής , δηλαδή μείωση των οφειλών και των δόσεων ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν από το αναμενόμενο εισόδημα του οφειλέτη.
 
«Ούτε η εξαθλίωση του δανειολήπτη ούτε και η χορήγηση με το σταγονόμετρο δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών αποτελούν λύση αλλά διαιώνιση του προβλήματος» , τόνισε η κα Κατσέλη. Παράλληλα, για να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναδιάρθρωση και διεύρυνση της παραγωγής σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και την ορθολογική διαχείριση των πόρων.
 
«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το εξωτερικό , από το Κατάρ ή την Γερμανία» υπογράμμισε η κα Κατσέλη. Θα πρέπει να βασισθεί στις εγχώριες βιώσιμες επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα, ένα σταθερό, διαφανές και λογικό φορολογικό και θεσμικό πλαίσιο, και μια ζωντανή εγχώρια αγορά.
 
«Η μνημονιακή πολιτική έχει νεκρώσει την αγορά . Είναι λάθος φάρμακο που οδηγεί σε αργό θάνατο και χρεοκοπία»,  κατέληξε η κα Κατσέλη. «Πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μέτρα στήριξης της αγοραστικής δύναμης, κυρίως ρυθμίσεις δανείων και οφειλών προς Τράπεζες και δημόσιο, μείωση τιμών και ΦΠΑ που δεν εισπράττεται, μείωση της υπέρογκης φορολόγησης ακινήτων και προώθησης ενός φιλόδοξου προγράμματος δημιουργίας 200 000 θέσεων εργασίας χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ» .

Σχετικά Άρθρα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ (ανέκδοτο) Ο Τζον πήγε στο Τέξας και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων. Ο αγρότης συμφώνησε να τον παραδώσει την άλλη μέρα. Την επομένη ημέρα ο αγρότης του λέει: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε». Ο Τζον απάντησε: «Δεν πειράζει, δώσε[…]

Δείτε περισσότερα

«ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΙΑΝΕΙΣ ΓΗ ΝΑ ΓΕΛΑ!» ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ! Έρχονται Ευρωεκλογές φίλοι, γνωστοί, πολίτες, σύντεκνοι, κοντοχωριανοί κι άξιοι συμπολίτες. Κι εγώ πώς να το κάνουμε, ο πρώτος απ’ τους πρώτους, ο πιο καλός ο μαθητής, ο αστήρ μέσω του σκότους! Ο χωριανός ο άριστος, με γράμματα και ήθος, που δεν[…]

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση