tokrirkri

tokrirkri

Απώλεια για την Κρήτη – «Έφυγε» ο Δημήτρης Κορνάρος

Θλίψη έχει σκορπίσει στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη ο πρόωρος θάνατος του Δημήτρη Κορνάρου ή Αξά, ενός ανθρώπου που διακρίθηκε για την κινηματική και πολιτιστική του δράση και για την αγάπη του για το φυσικό τοπίο του νησιού. 

Ο Δημήτρης Κορνάρος υπήρξε ενεργό μέλος κινημάτων για την υπεράσπιση του τόπου, ακτιβιστής και ενεργός πολίτης σε διάφορους τομείς. Συμμετείχε ως καπετάνιος σε αποστολές της Πρωτοβουλίας «Ενα καράβι για τη Γάζα»  αλλά και εναντίον της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά της Κρήτης. 

Ανέπτυξε πλούσια δράση ως οδηγός βουνού και συμμετείχε στη χάραξη μονοπατιών στα όρη της Κρήτης, ενώ συμμετείχε επανειλημμένα σε ομάδες διάσωσης επιχειρώντας σε δύσβατα σημεία του νησιού. 

Ήταν καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Θεάτρου των Αγρών στο Κυπαρίσσι Ηρακλείου, δίπλα στον Προφήτη Ηλία, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια διέμενε συντηρώντας και τον «Οίκο Αντοχής» του ένα ανοιχτό συνεργατικό καφενείο όπου μαγείρευε για τους περιπατητές ή για τους φίλους του.  

 

Ο Δημήτρης Κορνάρος στον «οίκο αντοχής» του, στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου

Facebook: Χρύσα Περβολαράκη

Υπήρξε επίσης συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο Κρήτης» και ακτιβιστής σε διάφορους κοινωνικούς χώρους της Αριστεράς. 

Το 2012 είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης από Χρυσαυγίτες στον Ζαρό Ηρακλείου, που του επιτέθηκαν με κατσούνες όταν συμμετείχε σε ομάδα αφισοκόλλησης για τα δικαιώματα των μεταναστών. 

Ο Δημήτρης Κορνάρος πέθανε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, στο σπίτι του στον Προφήτη Ηλία, σε ηλικία 62 ετών προδομένος από την καρδιά του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενώ η κηδεία του, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Αφήνει πίσω του μια κόρη που σπουδάζει στην Αθήνα αλλά και ένα ισχυρό παράδειγμα ειδικά για τους νεότερους, με τη συγκροτημένη σκέψη του και την συνεπή κινηματική του δράση.  

* Στο αυριανό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών δημοσιεύεται πληρέστερη αναφορά στη ζωή και τη δράση του Δημήτρη Κορνάρου.   

Δήλωση Ηγουμενίδη

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει:

«Ο ξαφνικός θάνατος του Δημήτρη Κορνάρου μάς γεμίζει θλίψη. Η ανιδιοτέλεια και η καθαρότητα του ως αγωνιστή, αλλά και η ποιότητα του ως ανθρώπου που πάλευε πάντα αδιάφθορα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, θα μας λείψουν σίγουρα στη νέα πραγματικότητα που διανοίγεται μπροστά μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Πηγή: efsyn.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Ρέθυμνο: Ενημερωτικές συναντήσεις για τη δακοκτονία

Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για τη δακοκτονία και τους τρόπους αντιμετώπισης του δάκου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στις Δ.Ε. Νικ. Φωκά και Λαππαίων.   Συγκεκριμένα: οι συναντήσεις θα γίνουν: 1. την ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ[…]

Δείτε περισσότερα

Μύρτιλα: Ο νέος τρόπος να ρίξετε την αρτηριακή πίεση

Η καθημερινή κατανάλωση μύρτιλων για ένα μήνα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων έως και 20%, σύμφωνα με νέα έρευνα Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Gerontology Series A διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 200 γραμμαρίων μύρτιλων (blueberries) κάθε μέρα για ένα μήνα μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της[…]

Δείτε περισσότερα