tokrirkri

tokrirkri

Γεωργιάδης: Οι σχεδιασμοί για πρόωρες εκλογές κάηκαν στο Μάτι

Ο Α. Τσίπρας καθυστερεί τον ανασχηματισμό υποχωρώντας στις αντιδράσεις των υπό μετακίνηση υπουργών, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

“Οι  όποιοι σχεδιασμοί για πρόωρες εκλογές το 2018, κάηκαν στο Μάτι”, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Kontra News, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα λέει ότι “ενώ θέλει να δείχνει ισχυρός, στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ αδύναμος πρωθυπουργός” και γι αυτό καθυστερεί τον ανασχηματισμό υποχωρώντας στις αντιδράσεις των υπό μετακίνηση υπουργών.

Εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανέναν άλλο δρόμο παρά να προσπαθήσει να πετύχει τη μη περικοπή των συντάξεων στις αρχές του χρόνου και να έχει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές του 2019 και προσθέτει ότι “το αν θα γίνουν παράλληλα και οι εθνικές εκλογές είναι κάτι θεωρητικό”.

Τη βεβαιότητά του ότι και μετά την έξοδο από το μνημόνιο ισχύουν τα αναγκαστικά μέτρα  εκφράζει ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνει ότι παραμένει ο νόμος Τσίπρα – Καμμένου πως μέχρι το τέλος του 2022 όλες οι αποφάσεις του Υπ. Οικονομικών  θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ  και επισημαίνει πως ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές με τρόπο που να τον θεωρούμε βιώσιμο.

Για την επόμενη ημέρα της λήξης του τρίτου μνημονίου λέει: “Το μνημόνιο ήταν μια δανειακή σύμβαση που μας πρόσφερε φθηνά χρήματα και μια σειρά αναγκαστικών νομοθετικών μέτρων και περικοπών. Ισχύουν “τα αναγκαστικά μέτρα του μνημονίου ; Ισχύουν. Ισχύει ο νόμος Τσίπρα – Καμμένου ότι μέχρι το τέλος του 2022 όλα τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Κομισιόν, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Ισχύει. ‘Αρα, από ποια μνημόνια έχουμε βγει; Επιπροσθέτως, έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας σήμερα είναι λίγο χαμηλότερα απ’ ότι την ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές με τρόπο που να τον θεωρούμε βιώσιμο”.

Εκτιμά πως όλες οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου για την εικόνα της αγοράς έχουν πέσει έξω  και προσθέτει « το λεγόμενο μαξιλάρι  είναι ένα ποσό το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχει μόνο ως σκιάχτρο».

Σχετικά με την ολοκλήρωση της τετραετίας σημειώνει ότι οι όποιοι σχεδιασμοί για πρόωρες εκλογές το 2018, κάηκαν στο Μάτι και δηλώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής των εκλογών κι ο Αλέξης Τσίπρας ο μεγάλος ηττημένος.

Για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη λέει ότι ήταν “διχαστικός και τοξικός” και υποστηρίζει ότι ” όταν ο πρωθυπουργός επιλέγει να υβρίζει και να στοχοποιεί όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως π.χ. τον κ. Λουκά Παπαδήμο, η συζήτηση περί στροφής Τσίπρα στη Δημοκρατία ή σε οτιδήποτε άλλο είναι σχεδόν αστεία”.

Υποστηρίζει τέλος ότι δεν δικαιώνει την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, αφού οι αρμόδιοι -όπως κ. Κουβέλης- δεν γνώριζαν, ενώ προσθέτει ότι θα ήταν τραγική οπισθοχώρηση εάν έχει υπάρξει κάποιου είδους αντάλλαγμα σε σχέση με την εκλογή των μουφτήδων στη Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα

Έντονες διαμαρτυρίες για τα σχολεία του Έλους

Για «κατάφωρη αδικία » να αποχαρακτηριστεί το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Έλους από δυσπρόσιτο, κάνουν λόγο γονείς, εκπαιδευτικοί που με την στήριξη του Δημάρχου Κισσάμου και το Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συλλόγου. Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν να χαρακτηριστούν με νέο ΦΕΚ ως δυσπρόσιτα τα[…]

Δείτε περισσότερα

Ηράκλειο: Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί για τον άστατο καιρό

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της ε.μ.υ./ε.μ.κ.  που  εκδόθηκε την Κυριακή  Ξ1-05-2020 / 1Ξ00 τοπική θα επικρατήσουν την δευτέρα 01-06-2020 τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:   Κυκλάδες – Κρήτη Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην[…]

Δείτε περισσότερα