tokrirkri

tokrirkri

Γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στο Ρέθυμνο

Η ομάδα του «Rethymno Recevin», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη διάκριση του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, συνεχίζει τις δράσεις για την ανάδειξη του κρητικού κρασιού. Αυτή τη φορά, συμμετείχε στον εορτασμό  της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού, στις 11 Νοεμβρίου 2018,  διοργανώνοντας μία ημέρα πριν, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, έναν οινοτουριστικό περίπατο. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στην Κρήτη, διοργανώθηκε από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete).

Επίκεντρο της βόλτας ήταν τα Boutique Hotels της πόλης, τα οποία προσφέρουν κρητικό εμφιαλωμένο οίνο. Οι πάνω από 30 Ρεθυμνιώτες και επισκέπτες που συμμετείχαν, ενημερώθηκαν τόσο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και τις δράσεις που διοργάνωσε το Wines of Crete για τον εορτασμό εκείνης της ημέρας, όσο και για τη διάκριση του Ρεθύμνου και το δίκτυο RECEVIN.

Σημείο εκκίνησης ήταν τα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ, απ’ όπου και έλαβαν πληροφοριακό υλικό για τις επικείμενες δράσεις. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν ιστορικές γωνιές και σημεία της πόλης. H ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την ξεναγό Κωνσταντίνα Κακογιαννάκη και την αρχαιολόγο Ματίνα Αρβανίτη, από το γραφείο Παλιάς Πόλης Ρεθύμνης. Μαζί, ήταν τα μέλη της ομάδας του «Rethymno-Recevin»: η οινοχόος Εύη Δενδράκη, ο οινοποιός Στέλιος Κλάδος, η γλωσσολόγος Μαρία Κουφάκη, η οινολόγος Ηλιάνα Μαλίχιν και η επιχειρηματίας Κατερίνα Ξεκάλου, οι οποίοι, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και έδωσαν πληροφορίες για το κρητικό κρασί, τις ποικιλίες και, φυσικά, την κρητική γαστρονομία.

Ο περίπατος περιελάμβανε γευστική δοκιμή κρασιών από τις ποικιλίες Bιδιανό, Mοσχάτο Σπίνας, Λιάτικο, Cabernet Sauvignon και  συνοδεύτηκε αρμονικά από επιλεγμένα μεζεδάκια, που προσέφεραν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Η βόλτα είχε ιδιαίτερη επιτυχία και έδωσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία οινοτουριστικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Ρεθύμνου, με βασικό στόχο να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες, να επισκεφθούν τα κρητικά οινοποιεία την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και να γνωρίσουν το κρητικό ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Rethymno-Recevin ευχαριστούν θερμά τους εθελοντές και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η οινική περιήγηση στην πόλη: Petite Fleur, Palazzino di Corina και  Historic Boutique Hotel Avli.

Όλες οι δράσεις της ομάδας “Rethymno-Recevin” μεταδίδονται ζωντανά και ανακοινώνονται στην σελίδα στο facebook: www.fb.com/rethymnowinecity και στο Instagram: @rethymnowinecity.

Μεγάλος χορηγός στις δράσεις του Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 είναι το Βoutique Wine Hotel “La Grotta”.

Σχετικά Άρθρα

Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί στη λίστα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί, από επτά ελληνικά Πανεπιστήμια ― Ε.Κ.Π.Α., Α.Π.Θ., Ε.Μ.Π., Ιωαννίνων, Χαροκόπειο, Θεσσαλίας, Γ.Π.Α.― περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία. Ο σχετικός κατάλογος με τίτλο «The Highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον[…]

Δείτε περισσότερα

Το stent του ΠτΔ και το ταξίδι στην Κρήτη

Σε επιτυχή επέμβαση στεντ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο υπεβλήθη το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τον ετήσιο καρδιολογικό έλεγχο που του έγινε. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός stent και η διαδικασία ολοκληρώθηκε απολύτως επιτυχώς. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει το[…]

Δείτε περισσότερα