tokrirkri

tokrirkri

Δένδιας: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εταίροι θα πειστούν από την ΝΔ που ζητά μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, “ώστε να επιστρέψει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη”, ενώ επισημαίνει ότι για την ΝΔ αυτή η μείωση είναι αναγκαίος όρος προκειμένου να μειωθεί η φορολόγηση και να προσελκυθούν επενδύσεις.

“Δεν μπορεί να είναι “καθαρή” μια έξοδος όταν προκαταβολικά η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέες περικοπές μέχρι το 2022, όταν έχει συμφωνήσει στη δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και όταν συνοδεύεται από την δέσμευση για εξωφρενικά υψηλά μεγέθη πρωτογενών πλεονασμάτων” αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφ. “Real News” εγκαλώντας, ταυτόχρονα την κυβέρνηση για πλήρη απουσία προτάσεων εκ μέρους της, καθώς και για απλή διαχείριση αριθμών με απόκρυψη στοιχείων “που δεν εξυπηρετούν τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της”.

Χαρακτήρισε το διάγγελμα του κ. Τσίπρα από την Ιθάκη “βαθύτατα διχαστικό και παλαιοκομματικό σε ύφος”, προσθέτοντας “με παραμύθια από την Ιθάκη δεν μπορεί να αποκρυφτεί η δυσχερής πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ούτε τα τεράστια λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλους τους τομείς”.

Σχετικά με τα όσα, κατά “συγκλίνουσες πληροφορίες” αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, είπε ότι “όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, χωρίς αιδώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπόσχονται στους πάντες τα πάντα και δεν αισθάνονται κάν την ανάγκη να απολογηθούν για τον λόγο που δεν υλοποιούν τις υποσχέσεις τους”.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εταίροι θα πειστούν από την ΝΔ που ζητά μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, “ώστε να επιστρέψει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη”, ενώ επισημαίνει ότι για την ΝΔ αυτή η μείωση είναι αναγκαίος όρος προκειμένου να μειωθεί η φορολόγηση και να προσελκυθούν επενδύσεις.

Αναφορικά με την διεκδίκηση της κυβέρνησης να μην γίνει περικοπή των συντάξεων από τις αρχές του 2019, ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση “προχώρησε στη σχετική συμφωνία με τους δανειστές”, ότι η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για το ίδιο ζήτημα “την οποία θα μπορούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν” και πρόσθεσε ότι “η κύρια έγνοια τους είναι να αναβληθεί απλώς για λίγους μήνες η εφαρμογή του μέτρου, ώστε να μη σκιάσει την προεκλογική εκστρατεία τους”.

Τόνισε ότι “ουδείς ανασχηματισμός έσωσε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε βαθιά κρίση”, προσθέτοντας ότι “σε κάθε περίπτωση ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ερωτηθείς για την πυρκαγιά στο Μάτι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι “από τα όσα συνεχίζουν να αποκαλύπτονται για την καταστροφική πυρκαγιά, είναι προφανές ότι έγιναν τραγικά επιχειρησιακά λάθη, αλλά και ότι υπήρξε τεράστιο έλλειμμα εποπτείας από τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες”.

Σχετικά Άρθρα

Ηράκλειο: Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος, εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, υπενθυμίζοντας την υπουργό ότι το Υπ.Πο. έχει αφήσει απλήρωτους τους εργατοτεχνίτες για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Το θέμα αφορά εργαζόμενους στις αρχαιολογικές έρευνες, που αναμένουν την[…]

Δείτε περισσότερα

Ξεμπλοκάρονται οι λογαριασμοί όσων χρωστούν στην Εφορία

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, λογαριασμοί που είναι μπλοκαρισμένοι θα αρχίσουν να κινούνται. Η κυβέρνηση δρομολογεί τη σταδιακή αποδέσμευση των κλειδωμένων τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών με το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να βρίσκεται[…]

Δείτε περισσότερα