tokrirkri

tokrirkri

Δένδιας: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εταίροι θα πειστούν από την ΝΔ που ζητά μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, “ώστε να επιστρέψει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη”, ενώ επισημαίνει ότι για την ΝΔ αυτή η μείωση είναι αναγκαίος όρος προκειμένου να μειωθεί η φορολόγηση και να προσελκυθούν επενδύσεις.

“Δεν μπορεί να είναι “καθαρή” μια έξοδος όταν προκαταβολικά η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέες περικοπές μέχρι το 2022, όταν έχει συμφωνήσει στη δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και όταν συνοδεύεται από την δέσμευση για εξωφρενικά υψηλά μεγέθη πρωτογενών πλεονασμάτων” αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφ. “Real News” εγκαλώντας, ταυτόχρονα την κυβέρνηση για πλήρη απουσία προτάσεων εκ μέρους της, καθώς και για απλή διαχείριση αριθμών με απόκρυψη στοιχείων “που δεν εξυπηρετούν τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της”.

Χαρακτήρισε το διάγγελμα του κ. Τσίπρα από την Ιθάκη “βαθύτατα διχαστικό και παλαιοκομματικό σε ύφος”, προσθέτοντας “με παραμύθια από την Ιθάκη δεν μπορεί να αποκρυφτεί η δυσχερής πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ούτε τα τεράστια λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλους τους τομείς”.

Σχετικά με τα όσα, κατά “συγκλίνουσες πληροφορίες” αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, είπε ότι “όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, χωρίς αιδώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπόσχονται στους πάντες τα πάντα και δεν αισθάνονται κάν την ανάγκη να απολογηθούν για τον λόγο που δεν υλοποιούν τις υποσχέσεις τους”.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εταίροι θα πειστούν από την ΝΔ που ζητά μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, “ώστε να επιστρέψει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη”, ενώ επισημαίνει ότι για την ΝΔ αυτή η μείωση είναι αναγκαίος όρος προκειμένου να μειωθεί η φορολόγηση και να προσελκυθούν επενδύσεις.

Αναφορικά με την διεκδίκηση της κυβέρνησης να μην γίνει περικοπή των συντάξεων από τις αρχές του 2019, ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση “προχώρησε στη σχετική συμφωνία με τους δανειστές”, ότι η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για το ίδιο ζήτημα “την οποία θα μπορούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν” και πρόσθεσε ότι “η κύρια έγνοια τους είναι να αναβληθεί απλώς για λίγους μήνες η εφαρμογή του μέτρου, ώστε να μη σκιάσει την προεκλογική εκστρατεία τους”.

Τόνισε ότι “ουδείς ανασχηματισμός έσωσε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε βαθιά κρίση”, προσθέτοντας ότι “σε κάθε περίπτωση ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ερωτηθείς για την πυρκαγιά στο Μάτι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι “από τα όσα συνεχίζουν να αποκαλύπτονται για την καταστροφική πυρκαγιά, είναι προφανές ότι έγιναν τραγικά επιχειρησιακά λάθη, αλλά και ότι υπήρξε τεράστιο έλλειμμα εποπτείας από τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες”.

Σχετικά Άρθρα

Τα πρώτα μεταμνημονιακά «μέτωπα» για την Αθήνα

Μέσα Σεπτεμβρίου αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών. Περικοπή συντάξεων και κατώτατος μισθός θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις. Οι καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένονται τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 14 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η[…]

Δείτε περισσότερα

2,7 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ Κρήτης για ιατρικό εξοπλισμό στο ΠΑΓΝΗ

Τις αποφάσεις για την ένταξη στο Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 για την αγορά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού στο ΠΑΓΝΗ συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά την αγορά-εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου 3Tesla προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ και ιατρικού εξοπλισμού ύψους 300.000 ευρώ.  Η[…]

Δείτε περισσότερα