tokrirkri

tokrirkri

«Δεν είσαι μόνη σου» – Επιτυχής η εκδήλωση για τη βία εις βάρος των γυναικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, στην γεμάτη αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού και Συνεδριακoύ Κέντρου Ηρακλείου η εκδήλωση ενημέρωσης για την βία εις βάρος των γυναικών, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής), με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, οι ομιλητές ανέπτυξαν τις πολλές και διαφορετικές παραμέτρους του προβλήματος, καταλήγοντας στο βασικό μήνυμα: οι γυναίκες  – θύματα βίας πρέπει να νοιώσουν ότι δεν είναι μόνες τους.

Αυτό τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος: «Παρότι δεν αποτυπώνεται στατιστικά, θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πολύ μικρή βελτίωση, όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Κυρίως επειδή  το έδαφος για να το συζητάμε έχει γίνει πιο γόνιμο. Το σημαντικότερο είναι οι γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τέτοιες καταστάσεις, να νοιώσουν ότι δεν είναι μόνες τους. Αυτό δεν εξαρτάται μονάχα από εκείνες, αντιθέτως απαιτεί σκληρή δουλειά από όλους μας.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς οφείλουμε να κάνουμε -και κάνουμε- ότι περνά από το χέρι μας, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί ουσιαστικότερα και το Ηράκλειο να καταστεί μια πόλη περισσότερο ασφαλής για να ζουν, να εργάζονται και να κυκλοφορούν οι γυναίκες».

Ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, με μεγάλη εμπειρία στο αστυνομικό ρεπορτάζ, στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι γυναίκες που είναι θύματα της βίας πρέπει να το καταγγέλλουν αμέσως, χωρίς να φοβούνται το στιγματισμό. Αλλά κι εμείς δεν πρέπει να μένουμε απαθείς σε όσα διαδραματίζονται δίπλα μας. Οι περισσότερες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας που έζησα ως δημοσιογράφος, ξεκινούσαν από μικρά περιστατικά και κατέληγαν σε δολοφονίες».

Ο δικηγόρος Απόλλωνας Καλογερόπουλος μίλησε για την νομική διάσταση του ζητήματος, ενώ περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, πρωτοπορώντας σε πολλές περιπτώσεις, παρείχε νομική (και όχι μόνο) στήριξη σε γυναίκες – θύματα βίας.

Η ψυχολόγος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, Μαρία Βασιλογιαννάκη από την πλευρά της, ενημέρωσε ότι από το 2014, έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 100 γυναίκες στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη κ.α. .

Σχετικά Άρθρα

Αποδοκιμάζει τη συμφωνία για τις βάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την καταδίκη της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Μετά από σχετική συζήτηση, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν της ψηφοφορίας ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Άρη Παπαδογιάννη και του Γρηγόρη Αρχοντάκη αποχώρησαν.[…]

Δείτε περισσότερα

18 Οκτωβρίου 1937: Η φονικότερη πλημμύρα του 20ου αιώνα στην Κρήτη

Ήταν η μέρα που οι έντονες καταιγίδες προκάλεσαν τον θάνατο 16 ανθρώπων. Σαν σήμερα, το 1937, σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπινων απωλειών του 20ου αιώνα από καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη. Σε όλη τη Βόρεια Κρήτη στις 18 Οκτωβρίου του 1937 σημειώθηκαν εντονότατες καταιγίδες µε ακραίες, κατακλυσμιαίες βροχές και με πρωτοφανείς[…]

Δείτε περισσότερα