tokrirkri

tokrirkri

Δεν πείθει ο Τσίπρας…

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, που παρουσιάστηκε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, επιβεβαιώνει το ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που πλησιάζει τις εννέα εκατοστιαίες μονάδες. Κυρίως όμως δίνει απαντήσεις για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Από την επεξεργασία των ποιοτικών στοιχείων της έρευνας προκύπτει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έπεισε στη ΔΕΘ. Οι πολίτες τον αξιολόγησαν θετικά με ένα περιορισμένο 21,8%, δηλαδή κοντά στα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης αξιολογήθηκε με θετικό πρόσημο από το 35% περίπου των ερωτηθέντων.

Αλλά σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι επίσης ότι τέσσερις στους δέκα πολίτες θεωρούν πειστικές τις προτάσεις Μητσοτάκη, έναντι μόλις 23% των εξαγγελιών Τσίπρα. Εχει μεγάλη σημασία ακόμα ότι στο ερώτημα ποιες προτάσεις τελικά στηρίζουν περισσότερο τη μεσαία τάξη, οι πολίτες σε ποσοστό 42% προτιμούν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι περίπου 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιστοίχως, το προβάδισμα Τσίπρα στις προτάσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους είναι οριακό (31% έναντι 29%).

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν καταρχάς ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. μπορεί να έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και χρέος τώρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πείσει τους οικονομικά ασθενέστερους ότι η λογική των επιδομάτων που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μόνιμη λύση στο πρόβλημά τους.

Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ως μόνιμο μέτρο που θα δώσει δουλειά και εισόδημα στους ανέργους και όχι ένα περιστασιακό επίδομα που τους τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους και το οποίο δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα και στην ουσία συνιστά κοροϊδία.

Η διαφορά μεταξύ των προγραμμάτων των δύο κομμάτων είναι καταλυτική υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και στο πεδίο αυτό θα πρέπει να γίνει η πολιτική αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Πόσο κοστίζει το μέλλον του κόσμου;

Οι μετακινήσεις, η θέρμανση, η παραγωγή ενέργειας έχουν οικολογικό αποτύπωμα και κόστος για το περιβάλλον. Μόνο όταν η ζημιά κοστολογηθεί, συνειδητοποιούμε ευκολότερα τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής. Οι ρύποι που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου βλάπτουν την υγεία, καταστρέφουν οικοσυστήματα και ενισχύουν τη θερμοκρασία του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια τα ακραία[…]

Δείτε περισσότερα

Στους Λειψούς το πρώτο καταφύγιο απελευθέρωσης αιχμάλωτων δελφινιών

Το πρώτο παγκοσμίως κέντρο απελευθέρωσης δελφινιών που μεγάλωσαν σε καθεστώς αιχμαλωσίας δημιουργεί το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και σύμφωνα με τη διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου, Αναστασία Μήλιου, «το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου προσπαθεί να λύσει ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεδομένου ότι για δεκαετίες γίνονται ανά τον πλανήτη συζητήσεις που ξεκίνησαν από τη[…]

Δείτε περισσότερα