tokrirkri

tokrirkri

Εθνική Τράπεζα: Νέος CEO ο Παύλος Μυλωνάς

Το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας ανέδειξε ομόφωνα σήμερα τον κ. Παύλο Μυλωνά στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα σημειώνει ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που συνδυάζεται με την απόλυτη εφαρμογή του Κανονιστικού πλαισίου Εταιρικής Διακυβέρνησης και την προοπτική του μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας, με βάση το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ο κ. Μυλωνάς θα κληθεί να διαχειριστεί προκλήσεις όπως το υψηλό ποσοστό των «κόκκινων» δανείων, τον διαγωνισμό για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, τη στρατηγική αναφορικά με τις θυγατρικές της τράπεζας στο εξωτερικό, καθώς και το ασφαλιστικό των εργαζομένων της ΕΤΕ.

«Σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Εθνική Τράπεζα γυρίζει σελίδα. Σκοπός μας είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις αναδυόμενες προκλήσεις των νέων οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων»  τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, ευχαριστώντας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «για την άψογη συνεργασία που είχαμε για τη διαδικασία ανάδειξης του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου».

Και πρόσθεσε: «Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος καλείται να υπηρετήσει ένα ρόλο θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον της τράπεζας. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός γνώσης, εμπειρίας και ικανοτήτων που διαθέτει, θα τον βοηθήσει στο έργο του, να οδηγήσει την τράπεζα σε μία νέα εποχή, η οποία θα χαρακτηρίζεται από το σεβασμό στη διακυβέρνηση, την υπευθυνότητα, τις εταιρικές αξίες και τις αρχές της διαφάνειας».

Από την πλευρά του ο Παύλος Μυλωνάς ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

«Γνωρίζω καλά τις ικανότητες της τράπεζας, αλλά και την ανάγκη για αλλαγή. Στόχος μας είναι η Τράπεζα να ξαναγίνει προτιμητέος συνεργάτης και σύμβουλος των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της Τράπεζας, θα δουλέψουμε με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και συνέπεια για αυτούς τους στόχους.  Θα βελτιώσουμε την ευελιξία, την αποδοτικότητα και την καινοτομία της τράπεζάς μας. Θα γίνουμε η πρώτη επιλογή στην εγχώρια αγορά. Η στιγμή για να αρχίσει ένας τέτοιος μετασχηματισμός είναι τώρα», υποστήριξε.

Και ο νέος CEO της Εθνικής Τράπεζας κατέληξε στη δήλωσή του: «H πρόκληση είναι μεγάλη, οι στόχοι φιλόδοξοι αλλά η ανάγκη για αλλαγή επιτακτική.  Αρωγός μας είναι η ιστορική  εμπιστοσύνη στο όνομα της Εθνικής από την ελληνική κοινωνία. Δεσμεύομαι να πετύχουμε αυτούς τους απαιτητικούς στόχους βελτίωσης της Τράπεζας εντός ενός πλαισίου συναίνεσης, διαφάνειας και με σαφείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις συμμετοχής για τα επιχειρηματικά βραβεία

Το Επιμελητήριο Λασιθίου στo πλαίσιo των προσπαθειών του για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας γενικότερα προτίθεται να βραβεύσει επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που διακρίθηκαν κατά την χρονιά που πέρασε στους τομείς των εξαγωγών, της καινοτομίας, του τουρισμού, της γυναικείας επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης κ.α.. Θα συνεκτιμηθούν μεταξύ[…]

Δείτε περισσότερα

Δημοπράτηση έργων οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης δρόμων Περιβολίων

Στη δημοπράτηση του έργου ασφαλτόστρωσης δρόμων Περιβολίων προχωρά ο Δήμος Ρεθύμνης, τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πρόκειται για κατασκευαστικές εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, οι οποίες προβλέπεται να ξεκινήσουν αρχές του προσεχούς Ιουλίου – αφού ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία ανάδειξης εργολάβου – ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν τους φθινοπωρινούς μήνες. Το έργο έχει[…]

Δείτε περισσότερα