tokrirkri

tokrirkri

Επιτυχημένο το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων

Ο επιτυχημένος θεσμός, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων, με τις εκατοντάδες συμμετοχές ταινιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Χανίων.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στην τελετή λήξης των φετινών εκδηλώσεων, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου, παρουσία Αρχών, φορέων, Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκπροσώπων του Ελληνικού κέντρου κινηματογράφου, εκατοντάδων φίλων της τέχνης και μαθητών σχολείων της Κρήτης.

Στόχος μας είναι, όπως χαρακτηρίστηκα είπε ο κ Αρναουτάκης, η περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του φεστιβάλ που για 6η χρονιά πραγματοποιείται με επιτυχία και αποτελεί διεθνές γεγονός που με τις πολυεπίπεδες δράσεις, τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, το ποιοτικό του έργο “μαγνητίζει” κάθε χρόνο όλο και περισσότερες συμμετοχές, προβάλλοντας παράλληλα τα Χανιά, την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα στο εξωτερικό.

Πρόκειται, όπως αναφέρθηκε, για ένα διεθνές φεστιβάλ με ελληνικές και ευρωπαϊκές πρεμιέρες, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, βωβό κινηματογράφο με ζωντανή μουσική όπως γινόταν στις αρχές του αιώνα, μεταμεσονύκτια προβολή, συζητήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, κα. Όλα ήταν δωρεάν και όπως έγινε γνωστό, αντί εισιτηρίου, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και φάρμακα που τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν σε κοινωνικές δομές, ενώ η ζεστασιά των δεκάδων εθελοντών μα και ολόκληρης της κοινωνίας των Χανίων άφησε τόσο στους καλεσμένους όσο και στο κοινό που είδε ταινίες στο φεστιβάλ, τις καλύτερες εντυπώσεις-αναμνήσεις.

Το φεστιβάλ ”μαγνήτισε” 8000 μαθητές της Κρήτης και χιλιάδες φιλότεχνους πολίτες

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι συντελεστές του, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πέρα από τους χιλιάδες φίλους του κινηματογράφου στο 10 ήμερο προβολών, προσήλθαν και 8000 περίπου μαθητές και συμμετείχαν στο ειδικό πρόγραμμα με προβολές και εργαστήρια για παιδιά. Τα παιδιά με μεγάλη προθυμία και ευχαρίστηση μέσα από τις προβολές ταινιών και τα κινηματογραφικά εργαστήρια διδάχτηκαν και απέκτησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες για τα μυστικά της τέχνης, πολύτιμα εφόδια για τα μελλοντικά τους βήματα.

Περιφερειάρχης, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειαρχες, εκπρόσωποι φορέων κατά την απονομή βραβείων στους χαιρετισμούς τους αναφερόμενοι στην επιτυχία του φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων, ενώ έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια στον Δ/ντή του φεστιβάλ Μαθιό Φραντζεσκάκη, στην υπεύθυνη παραγωγής-σκηνοθέτη Βίκυ Αρβελακη, σ’ όλους τους εθελοντές, τους εκατοντάδες συμμετέχοντες με ταινίες. Χαιρετισμοί και απονομές βραβείων σε μαθητικές ομάδες-σχολεία που διακρίθηκαν έγιναν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τους Βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, τους Αντιπεριφερειαρχες Νίκο Καλογερή, Κυριάκο Κότσωγλου, τον  εκπρόσωπο του Απόστολου Βουλγαρακη, Αντιπεριφερειαρχη Χανιων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Δήμαρχο Χανιων Τάσο Βάμβουκα, τον Δήμαρχο Πλατάνια Γιαννη Μαλανδράκη, τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Τερζάκη, οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Μαν. Μηλιαρακη και Στ. Ζερβακη,το μέλος του ΔΣ του Ελληνικού κέντρου κινηματογράφου, υπεύθυνος προγράμματος της τηλεόρασης της Βουλής Κώστας Δήμος, ο Δντη του φεστιβαλ κινηματογραφου Χανιων Μαθιός Φραντζεσκακης.

Δυναμώνουν τα “φτερά”του Φεστιβαλ.Ευχαριστιες Οργανωτών και βραβεια στους διακριθέντες

Η παρουσίαση της γιορτής λήξης εγινε με επιτυχια απο την Βίκυ Αρβελακη,ο δε Μαθιός Φραντζεσκακης ευχαριςτηςε στον χαιρετιςμο του δημοςια τον Περιφερειάρχη,το Υπουργείο Πολιτιςμου,τον Δήμο Χανιων για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που οπως ειπε θα ενισχύσει την στήριξη και αναπτυξη του φεστιβαλ.Επισης στον χαιρετιςμο του κ Φραντζεσκακης ευχαριςτηςε ολους για την επιτυχια του θεσμού του φεστιβαλ,τους συνεργατες του,τους εθελοντες,τους εκατοντάδες συμμετεχοντες,και ιδιαίτερα τους συνδιοργανωτες την Περιφερεια Κρήτης-ΠΕ Χανιων,τον Δήμο Χανιων,τον Δήμο Πλατανια,αλλα και για την Αιγίδα-στήριξη τα υπουργεία Πολιτισμου και Παιδείας,την Βουλή και το Ελληνικό κεντρο κινηματογραφου.

Σχολεια που διακρίθηκαν και έλαβαν βραβεια ηταν:Γυμνάσιο Αλικιανου,4ο Γενικό Λύκειο Χανιων,Γενικό Λύκειο Ελευθεριου Βενιζέλου,2ο Επαγγελματικό Λύκειο Χανιων,Γυμνάσιο Πλατάνια,Ενιαίο,ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Χανιων,Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνιας,Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χανίων,7o Γυμνάσιο Χανιων,Δημοτικό σχολείο Δραπανια,Απονομή  Αναμνηστικών Διπλωμάτων στο 6ου Γυμνασίου Χανίων που συμμετείχε στο μαθητικό διαγωνισμό οπτικοακουστικού μηνύματος (video) για τους πρόσφυγες με θέμα

«Υπάρχουμε μαζί – Χανιά»που διοργάνωσε το Δίκτυο Θεατρικής Αγωγής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων το σχολικό έτος 2017-2018, με αφορμή το διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Αναμνηστικό Έπαινο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στον Αντώνη Λιοναράκη  Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για την συμβολή του στην Παιδεία και τον Πολιτισμό και στην ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού  Ανοιχτού Πανεπιστήμιου και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Λογω προβληματος υγείας του κ. Λιοναράκη τον έπαινο παρέλαβε απο τον Μαθιο Φραντζεσκακη,ο Σπύρος Σιάκας Επίκουρος Καθηγητής 3D animation Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Σύμβουλος του Ελληνικού Πανεπιστήμιου στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,ο οποίος και ανακοινωσε συνεργασίες με το φεστιβαλ κινηματογραφου Χανιων.

Σχετικά Άρθρα

θεατρική κωμωδία “ART” της Γιασμίνα Ρεζά σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει με τα Αθηναϊκά Θέατρα την θεατρική κωμωδία ‘ART’ της Γιασμίνα Ρεζά σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν : Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς Αναλυτικά το  πρόγραμμα των παραστάσεων στην Κρήτη είναι: Κυριακή 16 Αυγούστου – Χανιά,[…]

Δείτε περισσότερα

Michael Jackson: Παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ και μετά θάνατον

Michael Jackson, Elvis Presley, Charles Schulz, Arnold Palmer και Bob Marley. Αυτοί είναι οι πρώτοι πέντε celebrities του 2019, οι οποίοι αν και δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας το όνομά τους συνεχίζει να αποτελεί «χρυσωρυχείο». Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους οι παραπάνω πέντε άνδρες «έβγαλαν» συνολικά 187 εκατομμύρια δολάρια[…]

Δείτε περισσότερα