tokrirkri

tokrirkri

Η έκθεση ζωγραφικής της Καδιανής Βελιγραντάκη

Ξεκίνησε σήμερα η έκθεση ζωγραφικής της Καδιανής Βελιγραντάκη
Τις πύλες της προς το κοινό άνοιξε σήμερα η έκθεση ζωγραφικής και Μικτής Τεχνικής της Καδιανής Βελιγραντάκη “Αγγελοι, Ζούμε ανάμεσα τους.

Στην έκθεση, η οποία ξεκινά σήμερα επίσημα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου, παρουσιάζονται 56 έργα ζωγραφικής και μικτής τεχνικής που αποτυπώνουν τον σύγχρονο άνθρωπο που ζει σε μια κοινωνία που ψάχνει να βρει τον εαυτό της. Οικονομική κρίση, πόλεμος εσωτερικός κι εξωτερικός, ανέχεια και μιζέρια. Κι όμως αν στρέψεις το βλέμμα σου στον ουρανό ή ακόμα και στον… διπλανό σου τότε βλέπεις του αγγέλους που πλέον μαθαίνουν να πετούν χωρίς τα φτερά τους. Την συνδιοργάνωση της έκθεσης έχουν αναλάβει ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 09.00 με 13.30 και 18.00 με 21.00 ενώ τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργεί 09.00 με 13.30.

Παράλληλα με την έκθεση ζωγραφικής της Καδιανής Βελιγραντάκη, αναμένεται να διεξαχθούν το προσεχές διάστημα παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα τους “Αγγελούς”, από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, το Φωνητικό Σύνολο του Πανεπιστημίου Κρήτης (σχολές του Ηρακλείου) αλλά και το Καλλιτεχνικό Λύκειο Ηρακλείου. Ειδικότερα την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, στις 2 Δεκεμβρίου, η θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη θα παρουσιάσει ένα θεατρικό δρώμενο. Στις 6 Δεκεμβρίου, το Φωνητικό Σύνολο του Πανεπιστημίου Κρήτης (σχολές Ηρακλείου) θα παρουσιάσουν μία συναυλία, ενώ τις 11 Δεκεμβρίου το Καλλιτεχνικό Λύκειο Ηρακλείου θα παρουσιάσει μία παράσταση δρόμου με τραγούδια μουσική και χορό.

Βιογραφικό Καδιανής Βελιγραντακη
Η Καδιανή Βελιγραντάκη γεννήθηκε το 1976 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η έφεση στη ζωγραφική και τη σκηνογραφία την οδήγησε στις σπουδές πάνω στο σχέδιο, τη ζωγραφική και το design στη Σχολή Βακαλό, στην Αθήνα από το 1997-2000 (πτυχίο) και από το 2000-2003 (δίπλωμα). Από τότε  έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη σκηνογραφία, τις διαφημιστικές μακέτες (graphic design) και τη ζωγραφική. Έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις :
«΄Αγγελοι» , «Τα δέντρα» και «Άγγελος, ο άλλος εαυτός», και έχει συμμετάσχει σε 3 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: «Πολιτικά, σύγχρονα τοπία» Ηράκλειο-Στρασβούργο (Ευρ. Κοινοβούλιο), «Racines 02» Στρασβούργο, και «Μια εικόνα, χιλιάδες σύμβολα»  Αγ. Νικόλαος-Κρήτη, ως μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ελλήνων και Γάλλων εικαστικών, art naute. Τον Απρίλη του 2011 συμμετείχε με τη δουλειά της, στην εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της Ιαπωνίας στο Pecha-Kucha που έγινε στο Ηράκλειο παράλληλα με άλλες 100 πρωτεύουσες στον κόσμο.
Τα θέματα που την απασχολούν καλλιτεχνικά- εικαστικά , είναι το θέμα της μνήμης, και ειδικά της κυτταρικής μνήμης καθώς κληρονομείται και αποκαλύπτεται με τον καιρό, αλλά και το θέμα των αγγέλων ως μία  άλλη διάσταση – καταγωγή του εσωτερικού μας εαυτού. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως μικτής τεχνικής : εφημερίδες, χαρτί, κόλλες, καμβάς, κάρβουνο και λάδι, παστέλ.

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη θερινών προβολών από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγ. Νικολάου

Στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’ Την επόμενη βδομάδα ξεκινούν οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν). Στις 21:30, κάθε Τρίτη (με εξαίρεση την πρώτη ταινία που θα προβληθεί την Τετάρτη 17[…]

Δείτε περισσότερα

Συναυλία Αγάπης για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών. Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως[…]

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση