tokrirkri

tokrirkri

Η Αθήνα στη σκιά των μεγαλύτερων δεινοσαύρων που ήρθαν ποτέ στη χώρα μας

Οι  γιγάντιοι δεινόσαυροι είναι πλέον εδώ και από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, σχολεία και μαθητές, ταξιδεύουν με μια μηχανή του χρόνου προκειμένου να τους συναντήσουν.

Το εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi μεταμορφώθηκε σε γη μιας άλλης εποχής και καθημερινά, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, η μεγάλη παρέα των προϊστορικών ζώων αναμένεται να ξετρελάνει όσους επιλέξουν να ζήσουν την αξέχαστη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία.

Τα σχόλια των επισκεπτών είναι ήδη διθυραμβικά. Δηλώνουν εντυπωσιασμένοι όσοι τυχεροί ταξίδεψαν από τους πρώτους με τους εξερευνητές του νέου, μεγάλου (3.500 τ.μ.) και κορυφαίου θεματικού πάρκου. Μέσα στο Μουσείο ανακάλυψαν με έναν διαφορετικό τρόπο τη «νέα γνώση», αλλά η βιωματική εμπειρία ξεκινάει στον πραγματικό κόσμο των δεινοσαύρων.

Το χαμόγελο και η διασκέδαση συνδυάζονται συνέχεια με την ένταση της αδρεναλίνης. Οι επισκέπτες προχωρούν προσεκτικά… περνάνε κάτω από βράχους και ανάμεσα από λίμνες και μεγάλα δέντρα, ενώ πάντα πρέπει να είναι έτοιμοι να αποφύγουν τα «χτυπήματα» από τις δυνατές ουρές των προϊστορικών ζώων.

Όλα τα εκθέματα είναι ρομποτικά, με κινήσεις, χρώματα, υφές και ήχους, που σε συνδυασμό με τη διακόσμηση του χώρου, δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο που ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά προϊστορικά ζώα.

Ο πιο επιβλητικός δεινόσαυρος που παρουσιάζεται στην έκθεση, είναι ο κολοσσιαίων διαστάσεων, προϊστορικός, θηρευτής Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος να μαγνητίζει την προσοχή, κάνοντάς μας όλους ευγνώμονες που δεν ζήσαμε μαζί του στην πρωτόγονη εποχή! Παραμένει «γαλαζοαίματος» στην επικράτεια των δεινοσαύρων, ένα από τα δεινότερα σαρκοφάγα που έζησαν και τρομοκράτησαν ποτέ τη Γη μας.

Πέρα από τον Ρεξ -με 6 μέτρα ύψος και 14 μέτρα μήκος, παρουσιάζεται επίσης ο Διπλόδοκος -με τη μακριά ουρά που παρασέρνει τους πάντες στο πέρασμά της, ο Βραχιόσαυρος -με τον πανύψηλο λαιμό που θυμίζει ελέφαντα και 18 άλλα, διαφόρων μεγεθών, προϊστορικά ζώα που εξιτάρουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων.

Πληροφορίες
210 61 68 458 / Τηλέφωνο κρατήσεων για οργανωμένες εκδρομές, για σχολεία και παιδικά πάρτι: 210 61 68 456 & 210 61 68 457

(τηλεφωνικές κρατήσεις γίνονται μόνο όταν πρόκειται για ομαδικές επισκέψεις άνω των 20 ατόμων ή εάν πρόκειται για επισκέψεις σχολείων).

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Μίνως: Προορίζεται για Κέντρο Κρητικής Διατροφής

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 6:30 μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Πρωτοβουλία για ανάδειξη του ιστορικού κτηρίου «Μίνως» στην 25ης Αυγούστου Εκδήλωση αφιερωμένη στην κρητική διατροφή από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας, διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Η Εσπερίδα που έχει θέμα: «Η[…]

Δείτε περισσότερα

Η Περιφέρεια Κρήτης για την ανάδειξη του μνημειώδους Υδραγωγείου του Μοροζίνι

Η Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, θέτει για άλλη μια φορά ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, στο ζωτικής σημασίας ζήτημα της αξίας του νερού, στην αναγκαιότητα της διαφύλαξης των υδάτινων πόρων και της λελογισμένης χρήσης τους. Στο πλαίσιο αυτό και στο πνεύμα της ανάδειξης της διαχρονικής[…]

Δείτε περισσότερα