tokrirkri

tokrirkri

Η Κρήτη στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού

Στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Αθήνα συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής στο πρωτογενή τομέα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας-προώθηση των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά. Στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Μελιού, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης οι τοπικοί παραγωγοί, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν και να προωθήσουν το υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, Κρητικό μέλι, στους καταναλωτές αλλά και στους επαγγελματίες του κλάδου.

Το Φεστιβάλ επισκέπτονται χιλιάδες καταναλωτές, έμποροι,  και αποτελεί κάθε χρόνο τόπο συνάντησης για τους παραγωγούς του συγκεκριμένου κλάδου, με επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα μελιού, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καταστήματα λιανικής πώλησης κ.α.

Πάνω από 250 παραγωγοί μελιού, από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους, από τα αποτελέσματα, τις συναντήσεις που έγιναν.

Στην επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στο φεστιβάλ συνέβαλε  η γαστρονομική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από τον executive chef, Θωμά Λαζανά και τους συνεργάτες του.  Στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ο κ. Λαζανάς εντυπωσίασε τους εκατοντάδες επισκέπτες, με τις μοναδικές Κρητικές γεύσεις με «πρωταγωνιστή» το μέλι και άλλα Κρητικά προϊόντα-εδέσματα, όπως τα τυροκομικά, τα παραδοσιακά αλλαντικά, τα παξιμάδια και τις παραδοσιακές πίτες.

Το Φεστιβάλ μελιού επισκέφθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενώ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Λεονταράκης.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης αναφερόμενος στο φεστιβάλ επεσήμανε, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους παραγωγούς του νησιού μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες,  προωθητικές ενέργειες. Με την συμμετοχή μας, στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού, προσπαθήσαμε από τη μια, να στηρίξουμε τους παραγωγούς του συγκεκριμένου κλάδου και από την άλλη να προβάλουμε συνολικά όλα τα τοπικά μας προϊόντα. Αναγνωρίζοντας τον κόπο αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που οι Κρητικοί  μελισσοκόμοι καταβάλλουν  για να φτάσει στον καταναλωτή ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό προϊόν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους, σε όποια προβλήματα, ανάγκες παρουσιάζονται. Σε συνεργασία με τους μελισσοπαραγωγούς μας στηρίζουμε-προωθούμε το ποιοτικό προϊόν τους προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό ένα ασφαλές, αναγνωρισμένο διεθνώς, μοναδικό σε διατροφική αξία προϊόν, δίνοντας την αναγνωρισιμότητα και την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί».

Τους επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωναν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, Ελένη Δρακωνάκη και Θανάσης Τρουλάκης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αποκατάσταση της αστικής οδοποιίας στον Δήμο Αποκορώνου

Ποσό 800.000 ευρώ διασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για έργα υποδομής στον Δήμο Αποκορώνου, Χανίων. Σήμερα, παρουσία του δημάρχου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και στελεχών του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά και του εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρείας, υπεγράφη σύμβαση για το έργο, που αφορά την αποκατάσταση, με ασφαλτική[…]

Δείτε περισσότερα

Προληπτικά μέτρα από την Περιφέρεια στους καταυλισμούς Ρομά στη Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης έλαβε άμεσα  όλα τα  αναγκαία προληπτικά μέτρα ενώ προχώρησε και σε απολυμάνσεις  για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε πληθυσμούς Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς στην Κρήτη. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους εκπροσώπους των κοινοτήτων Ρομά έδωσε[…]

Δείτε περισσότερα