tokrirkri

tokrirkri

Η Κρήτη στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού

Στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Αθήνα συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής στο πρωτογενή τομέα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας-προώθηση των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά. Στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Μελιού, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης οι τοπικοί παραγωγοί, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν και να προωθήσουν το υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, Κρητικό μέλι, στους καταναλωτές αλλά και στους επαγγελματίες του κλάδου.

Το Φεστιβάλ επισκέπτονται χιλιάδες καταναλωτές, έμποροι,  και αποτελεί κάθε χρόνο τόπο συνάντησης για τους παραγωγούς του συγκεκριμένου κλάδου, με επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα μελιού, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καταστήματα λιανικής πώλησης κ.α.

Πάνω από 250 παραγωγοί μελιού, από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους, από τα αποτελέσματα, τις συναντήσεις που έγιναν.

Στην επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στο φεστιβάλ συνέβαλε  η γαστρονομική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από τον executive chef, Θωμά Λαζανά και τους συνεργάτες του.  Στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ο κ. Λαζανάς εντυπωσίασε τους εκατοντάδες επισκέπτες, με τις μοναδικές Κρητικές γεύσεις με «πρωταγωνιστή» το μέλι και άλλα Κρητικά προϊόντα-εδέσματα, όπως τα τυροκομικά, τα παραδοσιακά αλλαντικά, τα παξιμάδια και τις παραδοσιακές πίτες.

Το Φεστιβάλ μελιού επισκέφθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενώ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Λεονταράκης.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης αναφερόμενος στο φεστιβάλ επεσήμανε, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους παραγωγούς του νησιού μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες,  προωθητικές ενέργειες. Με την συμμετοχή μας, στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού, προσπαθήσαμε από τη μια, να στηρίξουμε τους παραγωγούς του συγκεκριμένου κλάδου και από την άλλη να προβάλουμε συνολικά όλα τα τοπικά μας προϊόντα. Αναγνωρίζοντας τον κόπο αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που οι Κρητικοί  μελισσοκόμοι καταβάλλουν  για να φτάσει στον καταναλωτή ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό προϊόν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους, σε όποια προβλήματα, ανάγκες παρουσιάζονται. Σε συνεργασία με τους μελισσοπαραγωγούς μας στηρίζουμε-προωθούμε το ποιοτικό προϊόν τους προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό ένα ασφαλές, αναγνωρισμένο διεθνώς, μοναδικό σε διατροφική αξία προϊόν, δίνοντας την αναγνωρισιμότητα και την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί».

Τους επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωναν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, Ελένη Δρακωνάκη και Θανάσης Τρουλάκης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

«Αστοχίες στην πρόσβαση ΑΜεΑ στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης»

Για αστοχίες και ελλείψεις στην πρόσβαση των ΑμΕΑ, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης. Το Δ. Σ .του Συλλόγου εκφράζει την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά του για τις αστοχίες και τις ελλείψεις στην κατασκευή της ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ, κατά τη διάρκεια των εργασιών[…]

Δείτε περισσότερα

Στο Ρέθυμνο το ένα τυχερό “πεντάρι” του Τζόκερ

Ως εκ τούτου, στην κλήρωση της Μ. Τετάρτης οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ. Πιο αναλυτικά η κλήρωση και η διαλογή: Ωστόσο από τα δύο τυχερά δελτία, που κερδίζουν στη δεύτερη κατηγορία (πεντάρια) το ένα παίχτηκε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ρέθυμνο, κερδίζοντας[…]

Δείτε περισσότερα