tokrirkri

tokrirkri

Η μαντινάδα του απαγωγέα για το Μ.Λεμπιδάκη

Μία μαντινάδα και μια οικογενειακή φωτογραφία συνοδεύει την επιστολή-εξομολόγηση υπενθύμιση που απέστειλε με mail προς τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ένας εκ των κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής.

Πρόκειται για τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη, ακτιβιστή κατά των πλειστηριασμών, στον οποίο το κλητήριο θέσπισμα αποδίδει κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Η επιστολή αυτή κατατέθηκε από τον ίδιο τον επιχειρηματία στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου πριν από μερικούς μήνες, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου μετέβη υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας για λόγους ασφαλείας.

«Αγαπητέ μου Μιχάλη….»

Με τη φράση «αγαπητέ μου Μιχάλη…» ξεκινάει την επιστολή που απέστειλε στον 54χρονο επιχειρηματία ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης.

«Αγαπητέ μου Μιχάλη, έχει περάσει τόσο καιρός και μου φαίνεται ήταν χθες όταν πρωτοσμίξαμε στη δυσκολότερη φάση της ζωής σου και της δικής μου ζωής.

Παρ’ όλα αυτά, Μιχάλη μου, πάνω στην ατυχία σου βρέθηκες τυχερός που εν αγνοία μου βρέθηκα στην κράτησή σου, επέλεξαν λάθος άνθρωπο, νομίζοντας ότι επειδή είμαι οικονομικά εξαθλιωμένος, θα με χρησιμοποιούσαν όπως ήθελαν. Αυτό ήταν το λάθος τους και η αρχή του δικού μου μαρτυρίου…».

Ο 46χρονος στην 6σέλιδη επιστολή του περιγράφει την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε μαζί με τους δικούς του ανθρώπους (αναφέρεται σε συγκεκριμένους συγκατηγορουμένους του) να βοηθήσουν τον επιχειρηματία.

Ουσιαστικά η επιστολή αποτελεί μία προσπάθεια υπενθύμισης προς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη σε ό,τι αφορά στη σχέση που είχαν αναπτύξει οι δύο τους.

«Όταν Μιχάλη μου σε έβαλα να κάνεις τον άρρωστο, είχα μάθει ότι θα σε έδιωχναν από την Κρήτη».

Αναφέρει ότι λόγω της πίεσης που ένιωθε, κινδύνευσε με έμφραγμα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Υποστηρίζει ότι μέσα από την κουκούλα υπήρξαν στιγμές που έκλαψε για τον επιχειρηματία, ότι με κίνδυνο της ζωής του έκανε τα πάντα για να τον σώσει.

Ο 46χρονος μαζί με την επιστολή απέστειλε στον Μιχάλη Λεμπιδάκη και μία φωτογραφία της οικογένειάς του ενώ επέλεξε ως επίλογο την ακόλουθη μαντινάδα:

«Γράψεις δεν γράψεις στο χαρτί,
πέψεις δεν πέψεις γράμμα,
η αγάπη που έχω πάνω σου είναι
μεγάλο πράγμα».

Η επιστολή αυτή προσκομίστηκε, στην αρμόδια ανακρίτρια από τον ίδιο τον 54χρονο επιχειρηματία, ο οποίος σε συμπληρωματική του κατάθεση είχε επιβεβαιώσει την ευγενή και ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντί του. Παράλληλα πρόσθεσε ότι μετά τις 10 Αυγούστου που ο 46χρονος επανήλθε, είχε πραγματικά ενδιαφέρον και πίεσε στο μέτρο που μπορούσε για να τελειώσει η ομηρία του επιχειρηματία, χωρίς να κινδυνεύσει.

Σχετικά Άρθρα

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η ψηφιακή εκδήλωση «Το Πλήγμα στον Ελληνικό Τουρισμό από την πανδημία του Κορωνοϊού»

Τη ψηφιακή ημερίδα με θέμα: «Το Πλήγμα στον Ελληνικό Τουρισμό από την Πανδημία του Κορωνοϊού», που διοργανώνει την Πέμπτη 4 Ιουνίου το Athens Leadership Lab του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, με σχετική απόφαση της Προέδρου του Οργανισμού Άντζελας Γκερέκου. Στην διαδικτυακή εκδήλωση, που[…]

Δείτε περισσότερα

Στ. Αρναουτάκης: Τιμή και δόξα στους ήρωες της Αντίστασης

Στην σημαντικότητα της ηρωικής Αντίστασης των Κρητικών και στην Ιστορική επέτειο του σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο Καστελίου, του πρώτου σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη, αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας στο Καστέλι του Δήμου Μινώα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης παρόντος του Προέδρου της[…]

Δείτε περισσότερα