tokrirkri

tokrirkri

Η 30η επέτειος απονομής Διπλωμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην ΑΝΕΚ LINES

Η ANEK LINES, φιλοξένησε την Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, η οποία είχε επετειακό χαρακτήρα, δεδομένου ότι φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 30 χρόνια από την πρώτη εκδήλωση αποφοίτησης του Ιδρύματος.

Εκατοντάδες άτομα, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, φοιτητές, απόφοιτοι με τους οικείους τους και νέα παιδιά, κατέκλυσαν, για  δεύτερη φορά φέτος,  τα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ, για να παρακολουθήσουν την τελετή αποφοίτησης, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα & με διάχυτη τη συγκίνηση των παρευρισκομένων.

foto-2

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κος Ευάγγελος Διαμαντόπουλος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε και στα 30χρονα του Ιδρύματος

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ που για δεύτερη φορά φέτος μας τιμά με τη φιλοξενία της, δείχνοντας στην πράξη την στήριξή της στο τόπο και την φροντίδα της για τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας.

Σήμερα έχουμε μπροστά μας τους νέους επιστήμονες που με την άρτια εκπαίδευση και εξειδίκευσή τους θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, διαμορφώνοντας το αύριο στους κλάδους τους».

Κατά την διάρκεια της Τελετής, πραγματοποιήθηκε Απονομή Βραβείων Αριστείας, Επαίνων Αριστούχων Αποφοίτων, Επαίνων Πρώτων Εισαχθέντων Φοιτητών και Υποτροφιών σε απόφοιτους και φοιτητές του Ιδρύματος.

foto-3

Ο  Γιώργος Κατσανεβάκης, Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, καλωσορίζει τους παριστάμενους, λίγο πριν επιβραβεύσει τους 5 αριστούχους των αντίστοιχων Τμημάτων του Πολυτεχνείου, επιδίδοντάς τους δωρεάν εισιτήρια σε προορισμούς της εταιρείας

Ακολούθησε η βράβευση των πέντε αριστούχων αποφοίτων από την ΑΝΕΚ LΙΝES την οποία πραγματοποίησε εκ μέρους της εταιρείας ο Πρόεδρος του ΔΣ, Γεώργιος Κατσανεβάκης.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίδοσή των βραβείων ο κ. Κατσανεβάκης τόνισε την αξία και την υπεροχή της γνώσης & ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους προτρέποντάς τους να στοχεύουν ψηλά με μία φράση  του Αγ.Σικελιανού “Ομπρός – ομπρός με τα μάτια στυλωμένα στην κορυφή” .

Στην συνέχεια και με  αφορμή την συμπλήρωση 3 δεκαετιών από την πρώτη  αποφοίτηση τιμήθηκε η πρώτη διπλωματούχος του Πολυτεχνείου κα Μαρία Μουτσάκη και νυν, υπεύθυνη Διαχείρισης Έργων του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων στο ΙΤΕ.

foto-4

Η Μαρία Μουτσάκη, σε σύντομη ομιλία της, αμέσως μετά την τιμητική βράβευσή της ως η πρώτη διπλωματούχος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αριστερά της ο Αντιπρύτανης του Ιδρύματος Μιχάλης Λαγουδάκης και πρώτη από δεξιά η  Θέλμα Μαυρίδου, Προϊσταμένη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Πολυτεχνείου Κρήτης

Αξιοσημείωτο ότι από το 1989 ως σήμερα, 30 χρόνια μετά, έχουν αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο Κρήτης περίπου 5.500 Μηχανικοί, οι οποίο παράγουν έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άλλοι στον δημόσιο και άλλοι στον ιδιωτικό τομέα, με αρκετούς να έχουν ακολουθήσει Ακαδημαϊκή καριέρα.

Ακολούθησε, σε εξαιρετικά χαρούμενο κλίμα, η κύρια τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού στους αποφοίτους των σχολών:

  • Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
  • Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
  • Μηχανικών Περιβάλλοντος
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Η ΑΝΕΚ LINES, με αίσθημα ευθύνης και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στηρίζει στην πράξη το έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Με αφοσίωση στον τόπο και στο αύριο που διαμορφώνεται από τους νέους, συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου του Ιδρύματος και εύχεται σε όλους τους νέους Μηχανικούς καλοτάξιδοι στις νέες τους …πλεύσεις.

foto-5
foto-9
foto-10
foto-11
foto-8
foto-6

Σχετικά Άρθρα

Κορωνοϊός: «Κλείνει» και τους προμαχώνες ο Δήμος Ηρακλείου

Την απόφαση να «κλείσει» την πρόσβαση προς τους προμαχώνες όπου συνήθως συγκεντρώνεται κόσμος, πήρε ο Δήμος Ηρακλείου. Από σήμερα, Μ. Τετάρτη, συνεργείο της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων θα κλείσει την πρόσβαση σε Προμαχώνα Μαρτινέγκο και Προμαχώνα Αγίου Ανδρέα. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι προέκταση της απαγόρευσης πρόσβασης στον Κούλε που πάρθηκε πριν λίγες μέρες, καθώς,[…]

Δείτε περισσότερα

Netmechanics: Νέα Βράβευση για την Κρητική Εταιρία και το nmStore Lite!

Στα IPACT BITE AWARDS κατάφερε να διακριθεί ξανά η Κρητική εταιρία Πρόκειται για την εταιρία Netmechanics LLC η οποία τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει για την ποιότητα της κατασκευής και της προώθησης συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου (e-Shop). Η Κρητική εταιρία κατάφερε να αποσπάσει άλλο ένα βραβείο το οποίο αφορά τη νέα πλατφόρμα[…]

Δείτε περισσότερα