tokrirkri

tokrirkri

Η Volotea θα αντικαταστήσει την Ryanair στα Χανιά;

Η διερεύνηση δυνατότητας ανοίγματος δρομολογίου προς τα Χανιά στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης εκπροσώπων της αεροπορικής εταιρίας Volotea με τη διοίκηση της Fraport Greece στην Αθήνα.

Άλλωστε η αποχώρηση της Ryanair από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» αφήνει ένα σημαντικό κενό, που όπως φαίνεται καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθεί. Σημειώνεται ότι κατ΄ έτος η ιρλανδική εταιρία χαμηλού κόστους διακινούσε από και προς τα Χανιά 510.000 επιβάτες, μέσω δρομολογίων εσωτερικού κι εξωτερικού, κάποια εκ των οποίων για την Ιταλία, όπου η εταιρία που ιδρύθηκε από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros (διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής αντίστοιχα) έχει σημαντική παρουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr,  η Volotea, που διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο με δρομολόγια με μεσαίου μεγέθους πόλεις της Ιταλίας, έχει δεχτεί προτάσεις και κρούσεις από την Ιταλία το 2019 να ανοίξει το «δρόμο» προς τα Χανιά. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η ζήτηση για τον προορισμό στη γειτονική χώρα είναι μεγάλη και έτσι αυτό δημιουργεί θετικό έδαφος για ενδεχόμενη δρομολόγηση αεροσκάφους.

Παράλληλα, το γεγονός ότι τα Χανιά μπορεί να συντηρήσουν κίνηση όλο το χρόνο δημιουργεί άλλο ένα κίνητρο. Αναμένεται μάλιστα αυτό να αναδειχθεί και σε επαφές που θα έχουν οι ιθύνοντες της εταιρίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων αλλά κι άλλους τοπικούς παράγοντες. Η λήψη, πάντως, της απόφασης από τη διοίκηση της Volotea θα περάσει από το μικροσκόπιο καθώς η διοίκηση της αεροπορικής εταιρίας γνωρίζει καλά το ότι η Ryanair δεν αποκλείεται να επανέλθει σε ανύποπτο χρόνο και παρά τις τελευταίες εξαγγελίες. Όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της εταιρίας στο Reporter.gr η Ιρλανδική αεροπορική είναι απρόβλεπτη στις αποφάσεις και με δεδομένο ότι προβαίνει σε μαζικές παραγγελίες αεροσκαφών δεν αποκλείει την πιθανότητα να αναζητήσει εκ νέου δρομολόγια στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον. Έστω, κι αν όπως αναφέρουν, το προφίλ της Ryanair δεν είναι ανταγωνιστικό με τη Volotea (δρομολόγια, υπηρεσίες κτλ) ωστόσο σίγουρα είναι ένα ζήτημα το αν θα αφήσουν ακάλυπτες δυναμικές περιοχές όπως τα Χανιά.

Πηγή: reporter.gr

Σχετικά Άρθρα

Υπέγραψαν Δήμος Χανίων-“Κρητικά Ακίνητα ΑΕ” για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ

Στην υπογραφή του συμφωνητικού για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, προχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας “Κρητικά Ακίνητα ΑΕ”, Γιώργος Ανδρουλάκης, παρουσία του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχη Δαμιανάκη. Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για μια στιγμή ιδιαίτερης χαράς για τα Χανιά,[…]

Δείτε περισσότερα

Νέες ενδείξεις ύφεσης για την τουρκική οικονομία

Ενα ακόμη στοιχείο κατατείνει στην εκτίμηση ότι η οικονομία της Τουρκίας οδεύει προς ύφεση, καθώς η βιομηχανική παραγωγή της γειτονικής χώρας μειώθηκε 2,7% τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μείωση μεγαλύτερη από το 2% που είχαν προβλέψει οκτώ αναλυτές στις τελευταίες έρευνες. «Το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή ήταν τον Σεπτέμβριο χειρότερη[…]

Δείτε περισσότερα