tokrirkri

tokrirkri

Κάρολος – Καμίλα: Τα δώρα που θα λάβει το πριγκιπικό ζεύγος στην Κρήτη

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η  Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα σε λίγες ώρες θα βρεθούν στην Κρήτη, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής τους στη χώρα μας. Το πριγκιπικό ζεύγος θα συνοδεύουν τουλάχιστον 7 τηλεοπτικά συνεργεία από ΜΜΕ της Βρετανίας.

Τα δώρα που θα λάβει το πριγκιπικό ζεύγος 

Ένα καλάθι γεμάτο στοιχεία που παραπέμπουν στην πολιτισμική παράδοση της Κρήτης με υπομνήσεις όλων εκείνων που έχουν κάνει διάσημο το νησί στα πέρατα του κόσμου, θα λάβει ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την αυριανή επίσκεψή του στις Αρχάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr με τη φροντίδα του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη αλλά και διάφορων τοπικών φορέων έχουν ετοιμαστεί για τον πρίγκιπα της Ουαλίας αναμνηστικά του της επίσκεψής του στην περιοχή δώρα.

Προεξάρχουσα θέση θα έχει αντίγραφο του πήλινου σείστρου των Αρχανών που χρονολογείται από το 2000 π.Χ. και θεωρείται το παλαιότερο μουσικό όργανο της Ευρώπης.

Επίσης, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραλάβει ένα καλάθι με χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, σταφίδες, ρακί και αρωματικά βότανα. Επίσης, ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι με χαραγμένη στη λάμα του μια μαντινάδα, καθώς και πλήθος διαφόρων βιβλίων για την Κρήτη και τον πολιτισμό της.

Το πρόγραμμα

Ο Κάρολος και η Καμίλα αρχικά θα ξεναγηθούν στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί τις Αρχάνες όπου θα συνομιλήσει με πρόσφυγες αλλά και με τα στελέχη της Αναπτυξιακής που «τρέχουν» το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που έγιναν γνωστά από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου η επίσκεψη του Κάρολου στις Αρχάνες θα διαρκέσει συνολικά μετρημένα 75 λεπτά.

Η Καμίλα θα ακολουθήσει ξεχωριστό πρόγραμμα που περιλαμβάνει το Οινοποιείο Λυραράκη, περιήγηση στη Βίλα Αριάδνη και τις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Ενημέρωση για τους πρόσφυγες

Γύρω στις δύο το μεσημέρι και με την ολοκλήρωση της ξενάγησης στους αρχαιολογικούς χώρους του Πρίγκηπα θα φτάσει στις Αρχάνες και θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υπάρχει ενημέρωση 8 λεπτών αυστηρά και μόνο για το έργο που επιτελεί η διαδημοτική εταιρεία στο κομμάτι υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων. Στη συνέχεια προβλέπεται συνάντηση 5 λεπτών με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας κι αμέσως μετά οι συναντήσεις με τους πρόσφυγες.

Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας Κάρολος θα συναντήσει 5 ομάδες και δράσεις προσφύγων (στο Παλαιό Σχολείο των Αρχανών) για 5 λεπτά την καθεμία ( σύνολο 25 λεπτά) με αντικείμενο: την υγεία των προσφύγων η πρώτη συνάντηση, την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς που διαχειρίζονται το πρόγραμμα, τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο και οι δυο τελευταίες συναντήσεις είναι με οικογένειες προσφύγων 15-20 ατόμων από το Ιράκ και τη Συρία.

Κρητικό γλέντι με τσικουδιές

Κι εδώ τελειώνει το πρώτο ημίχρονο της παρουσίας του Κάρολου στις Αρχάνες και ξεκινά το δεύτερο, διαρκείας 40 λεπτών, που θα μεταφερθεί στην Πλατεία της Παναγίας, με το μπουφέ από τοπικά προϊόντα, τη συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού και την περιήγηση του στα καφενεία (το έχει ζητήσει ο ίδιος) και το γλέντι με το χορό που θα ακολουθήσει.

Μάλιστα, θα υπάρχουν Κρητικοί και Κρητικοπούλες, ντυμένοι με στολές, κατά μήκους του δρόμου όπου θα περάσει ο πρίγκιπας Κάρολος με την δούκισσα Καμίλα.

Στην πλατεία της Παναγίας θα έχουν στηθεί πάγκοι με παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης τα οποία θα προσφερθούν στο πριγκιπικό ζεύγος. Παράλληλα, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα προς τιμήν τους.

Τέλος, το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί τον Αμπελώνα που βρίσκεται στις Αρχάνες όπου και θα ενημερωθεί για τις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Νοτρ Νταμ: Χωρίς χριστουγεννιάτικη λειτουργία, πρώτη φορά σε 200 χρόνια

Για πρώτη φορά τα τελευταία 200 και πλέον χρόνια, οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να παραστούν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανοικοδόμησης μετά την καταστροφική φωτιά. «Δεν θα τελεστεί μεταμεσονύχτια τελετή στη Νοτρ Νταμ. Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν κατά τη διάρκεια[…]

Δείτε περισσότερα

Μπάλος και Γραμβούσα: Η θεϊκή ομορφιά των Χανίων

Το βορειοδυτικό άκρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αλλά και ολόκληρης της μεγαλονήσου καταλαμβάνει μια επιμήκης χερσόνησος άγριας φυσικής ομορφιάς, η χερσόνησος της Γραμβούσας. Εκδρομικά σκάφη που ξεκινούν από το λιμάνι του Κισσάμου (Καστέλι Κισσάμου), το δυτικότερο της Κρήτης, δίνουν τη δυνατότητα στους παραθεριστές να βιώσουν μια θαυμάσια εμπειρία κάνοντας τον περίπλου της χερσονήσου.[…]

Δείτε περισσότερα