tokrirkri

tokrirkri

Λ. Αυγενάκης: «Μόνο ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του συμμερίζονται την δήθεν μεταμνημονιακή ευφορία»

«Έχουμε τη λήξη του τρίτου προγράμματος, αλλά έχουμε στην ουσία ένα τέταρτο πρόγραμμα, με νέα ψηφισμένα μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ, με σκληρή εποπτεία και μέτρα λιτότητας τα οποία θα έχουν διάρκεια», είπε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Αλφιέρη.

Βασικά σημεία συνέντευξης:

* Ένα μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι με 97 νεκρούς και μερικούς μήνες έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα με 25 νεκρούς, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί από την Κυβέρνηση το τοπίο των ευθυνών. Η ευθύνη, ωστόσο, ανήκει ξεκάθαρα στην πολιτική ηγεσία του τόπου.

* Ακόμα και σήμερα μετά τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Διοικούν το κράτος άνθρωποι ανίκανοι, που διορίζονται σε θέσεις ευθύνης βάσει συγγενικών δεσμών και κομματικής ταυτότητας και όχι ικανότητας και εμπειρίας.

* Βλέπουμε μία Κυβέρνηση η οποία κινείται σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Η Κυβέρνηση αυτή διακρίνεται από ανυπαρξία και ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων. Η ανάδειξη των ικανών και των άξιων και όχι των κομματικών εγκάθετων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

* Ο κύριος Τσίπρας έδωσε ένα σόου στην Ιθάκη χωρίς ενδιαφερόμενους θεατές, χωρίς χειροκροτητές. Προσπάθησε να δώσει μία ακόμη παράσταση. Μόνο εκείνος και ένα μέρος των συνεργατών του συμμερίζονται την δήθεν μεταμνημονιακή ευφορία.

* Η χώρα θα διανύσει από εδώ και στο εξής μία περίοδο σκληρής εποπτείας. Η εποπτεία αυτή θα είναι αυστηρότερη από όλες τις χώρες, οι οποίες εξήλθαν από τα Μνημόνια. Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούνται θα ανέρχονται στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και από το 2022 μέχρι το 2060 στο 2,2% του ΑΕΠ. Τώρα η χώρα θα δανείζεται με επιτόκια πολύ πιο υψηλά από ότι στο παρελθόν.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο εξαιτίας της τυχοδιωκτικής πολιτικής του, των ανεύθυνων και δημαγωγικών επιλογών του, της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης.

* Η χώρα χρειάζεται μία Κυβέρνηση που θα πιστεύει στις μεταρρύθμισες και θα δίνει ευκαιρίες στους νέους. Χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση με σχέδιο για την ανασυγκρότηση του Κράτους και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με σχέδιο ανάταξης το οποίο θέλει, ξέρει και μπορεί να εφαρμόσει μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Ανάπτυξη 2% φέτος προβλέπει η Εθνική

Την εκτίμησή της για άνοδο του ΑΕΠ κατά 2% με ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, η οποία θα αντισταθμίσει τις πιέσεις στις εξαγωγές, καταθέτει η Εθνική Τράπεζα. Οπως αναφέρει η τράπεζα, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με υγιή ρυθμό 1,9% σε ετήσια βάση το 2018, από 1,4% ετησίως το 2017, με κινητήριες[…]

Δείτε περισσότερα

Τα Χανιά στο πρόγραμμα του Jet2.com για το 2019

Τα Χανιά αποτελούν τον έναν από τους τρεις νέους προορισμούς στην ανατολική Μεσόγειο, που εντάσσει στο πρόγραμμά του για το καλοκαίρι του 2019 ο Jet2.com, αυξάνοντας παράλληλα τη χωρητικότητά του κατά 12%. Περισσότερες από 55.000 θέσεις θα είναι διαθέσιμες για τα Χανιά, τον δεύτερο προορισμό της εταιρίας στην Κρήτη, μετά το[…]

Δείτε περισσότερα