tokrirkri

tokrirkri

Μάταλα

Με επιτυχία το «Matala Beach Festival 2013»

 

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, και του δήμου Φαιστού, πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά το διεθνές «Matala Beach Festival 2013». Το μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ-που έχει προσελκύσει σχεδόν 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο την τελευταία διετία- πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 21 έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.
 

 
Στο φετινό Φεστιβάλ Ματάλων «παρέλασαν» πάνω από 200 καλλιτέχνες, με live DJ, ζωντανές συναυλίες από το απόγευμα και beach parties. Καλλιτεχνικές ομάδες πρόσφεραν απλόχερα χρώμα και δημιουργικότητα με ιδιαίτερες δραστηριότητες και εργαστήρια.
 
Το Matala Beach Festival γιόρτασε επίσης τα 40 χρόνια του ιστορικού άλμπουμ «Dark Side of the Moon» από τους Pink Floyd. Ακόμη τη 40η επέτειο με ένα μοναδικό play back του άλμπουμ και μια μοναδική ζωντανή συναυλία των «Kings of Floyd» Tribute Band.
 
Μεταξύ άλλων συμμετείχε και το συγκρότημα Locomondo με το νέο άλμπουμ «Οδύσσεια» και όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες.
 
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
 
Σε ένα τεράστιο καμβά χρωμάτων εκατοντάδων μέτρων μετατράπηκαν τα Μάταλα τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την προετοιμασία για το Διεθνές Φεστιβάλ. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, επαγγελματίες ζωγράφοι και μικρά παιδιά ζωγράφισαν ένα ολόκληρο χωριό, ενώ για «καμβά» είχαν την άσφαλτο γύρω από τους δρόμους των Ματάλων, συνθέτοντας μια εκπληκτική εικόνα γεμάτο χρώματα.
 
Το «street painting» σύμφωνα με τους διοργανωτές, βοήθησε στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού καθώς με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα Μάταλα έχουν αποκτήσει άλλο «χρώμα» με το οποίο εντυπωσίασαν δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος.
 
«Είναι μια γιορτή θεσμός, μια γιορτή της μουσικής, των «παιδιών των λουλουδιών», των χίπις, που και φέτος ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ, αλλά και οι Έλληνες που είχαν ‘γευτεί’ το πνεύμα της εποχής» δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, προσθέτοντας ότι «η γιορτή αυτή αναδεικνύει διεθνώς τα Μάταλα, το Ηράκλειο, την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Το “Συμπόσιο Σύμης” στην Κρήτη

Η Διεθνής Συνάντηση με το διακριτικό τίτλο «Συμπόσιο Σύμης» που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, φέτος φιλοξενείται στην Κρήτη και έχει θέμα : “Δημοκρατία και Ισχύς – Από την Ύβριν στη Νέμεσιν”. Η εναρκτήρια συνεδρίαση έγινε εντός του Ενετικού Φρουρίου Κούλε στο[…]

Δείτε περισσότερα

Ο «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη σε όπερα του Δημήτρη Μαραμή

Η κορυφαία καλλιτεχνική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης για τους πανελλήνιους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η παραγωγή και προβολή της πρωτότυπης όπερας «Καπετάν Μιχάλης (Ελευτερία ή Θάνατος)» του Δημήτρη Μαραμή, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο, εμβληματικό, έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ανακοινώθηκε σήμερα σε εκδήλωση-συνέντευξη τύπου στα Χανιά[…]

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση