tokrirkri

tokrirkri

Νέα ξενοδοχεία Grace στην Ελλάδα

Η Grace Hotels συγχωνεύεται με την Auberge Resorts Collection, σύμφωνα με ανακοίνωση των ομίλων Libra και Friedkin Group, που είναι οι ιδιοκτήτες, αντιστοίχως, των δύο αλυσίδων πολυτελών ξενοδοχείων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η φιλοδοξία των Grace Hotels να επιτύχουν ένα ευρύτερο αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συγκεκριμένη κίνηση γίνεται πραγματικότητα, ενώ η Auberge Resorts Collection, που υποστηρίζεται από τον όμιλο Friedkin, ένα από τα μεγαλύτερα group εταιρειών στις ΗΠΑ, αποκτά πρόσβαση σε ακίνητα στις Βορειοανατολικές ΗΠΑ και στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ακίνητα που βρίσκονται στη χώρα μας.

Η Auberge Resorts Collection διατηρεί χαρτοφυλάκιο 19 ξενοδοχείων, άλλα σε λειτουργία και άλλα υπό ανάπτυξη, τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ, την Καραϊβική, την Κεντρική και Νότια Αμερική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Τα 10 ξενοδοχεία των Grace Hotels θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της Auberge ενώ ως μέρος της συμφωνίας, ο Όμιλος Libra γίνεται στρατηγικός επενδυτής στην Auberge, διατηρώντας έτσι το οικονομικό του ενδιαφέρον για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των Grace Hotels. Επιπλέον, αποκτά την ιδιότητα του μετόχου σε έναν μεγαλύτερο ενοποιημένο όμιλο με παγκόσμιο αποτύπωμα.

Νέα Grace Hotels στην Ελλάδα

Η συγκεκριμένη συγχώνευση επιτρέπει σε δύο εταιρείες να συνεργαστούν, δεσμευόμενες για την επέκταση του νέου ομίλου που δημιουργείται. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Auberge θα αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων Grace. Ωστόσο, ο όμιλος Libra θα διατηρήσει δικαιώματα ιδιοκτησίας στα ξενοδοχεία του, ενώ στην πλήρη ιδιοκτησία του ομίλου θα παραμείνουν όλα τα ξενοδοχεία που έχει στην Ελλάδα.

Η νέα-συγχωνευμένη εταιρεία δεσμεύεται να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση του ομίλου Friedkin στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει ήδη τη δημιουργία μιας δεύτερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με το Grace Santorini. Η νέα εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των ακινήτων Grace που βρίσκονται στην Κέα, στην Καλαμάτα, στο Μαρακές, στο St. Moritz και στο Μπουένος Άιρες, ενώ θα αναζητήσει και νέες ευκαιρίες επέκτασης.

«Το προσωπικό των Grace Hotels θα διατηρηθεί, αποτελώντας πλέον μέρος μίας ευρύτερης συλλογής ξενοδοχείων που θα προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία επιτρέπει στον Ομιλο Libra να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του στον κλάδο της Φιλοξενίας στην Ελλάδα, προωθώντας πρόσθετες επενδύσεις στη χώρα. Τα ακίνητα της Grace θα ενσωματωθούν στην εταιρεία Auberge μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Libra Group στον ξενοδοχειακό κλάδο, περιλαμβάνουν τα Aria Hotels, μια εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και βιλών με 25 ακίνητα στην Ελλάδα (και την Ισπανία) και την Elandis, μια real estate εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, παγκοσμίου βεληνεκούς, με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει και καταλύματα φιλοξενίας.

Σχετικά Άρθρα

Η προφητεία του Henry Kissinger σχετικά με τον κορωνοϊό

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποίησε πως ο κορονοϊός θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή που θα βιώσουν οι επόμενες γενιές, εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ο Κίσινγκερ, σε άρθρο του στη “Wall Street Journal” με τίτλο “Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει για[…]

Δείτε περισσότερα

Οι 5 στόχοι του ΥΠΟΙΚ για φοροελαφρύνσεις, NPLs, αγορές, μεταρρυθμίσεις και πλεονάσματα

Μείωση του ιδιωτικού χρέους με εφαρμογή του σχεδίου Ηρακλής αλλά και με την αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα ώστε να κλείσουν τα “παράθυρα” για τους κακοπληρωτές, εφαρμογή του σχεδίου πρόσθετων φορολογικών ελαφρύνσεων μέσω της διασφάλισης των εσόδων και της πάταξης της φοροδιαφυγής, επιτάχυνση σε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν για[…]

Δείτε περισσότερα