tokrirkri

tokrirkri

Ξεκινάει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Μ. Κατσαμάνη

Πιάνουν δουλειά τα μηχανήματα στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στην καρδιά του Γαζίου. Το έργο ανάπλασης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, έχει ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας η οποία προσελκύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πλήθος επισκεπτών, φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποτελεί σημείο συνάντησης και παιχνιδιού για κατοίκους και επισκέπτες του Γαζίου. Στις εργασίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η καθαίρεση όλων των υφιστάμενων κατασκευών (τοιχεία, κράσπεδα, δάπεδα, κλπ), η απομάκρυνση του αστικού εξοπλισμού (ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ξανά στην πλατεία ή σε άλλους χώρους), εκσκαφές για τη διαμόρφωση υποστρώματος και νέου δαπέδου, κ.α. Παράλληλα δημιουργείται ένας νέος χώρος εκδηλώσεων με σκηνή,καθιστικά για τους πολίτες, τοποθετείται νέος σύγχρονος αστικός εξοπλισμός, νέα παιδική χαρά, πέργκολες, θέσεις ποδηλάτων, κλπ, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι, στο κέντρο της νέας πλατείας.

Τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη των εργασιών, συζήτησαν από κοντά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης με τον ανάδοχο του έργου, την επιβλέπουσα μηχανικό Έρρικα Ζαχαριαδάκη, τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Τζεδάκη και Μανώλη Παπαδομανωλάκη, καθώς και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Η πρωτεύουσα του Μαλεβιζίου αλλάζει. Το Γάζι αποκτά μια σύγχρονη και λειτουργική πλατεία. Έναν χώρο αντάξιο της σπουδαιότητάς του, λειτουργικό, όμορφο και χρηστικό για μικρούς και μεγάλους. Είμαι βέβαιος ότι η νέα πλατεία θα εντυπωσιάσει τους συμπολίτες μας. Θα ήθελα να τονίσω ότι πρόκειται για ένα ακόμα έργο που συγχρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου μας, από χρήματα δηλαδή των δημοτών μας που τα διαχειριζόμαστε με τον ιδανικό τρόπο, έτσι ώστε να επιστρέφουν στους ίδιους μέσα από έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του και σε αυτό το έργο και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό όπως και όλους τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σχετικά Άρθρα

Άρθρο: Ο «Σουλτανισμός» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Γράφει  Φώτης Καρύδας   Το λεξικό της νέας κοινής γραμματικής λέει για τα “…ισμός”: επίθημα για το σχηματισμό αφηρημένων αρσενικών ουσιαστικών παράγωγων από ουσιαστικά ή ουσιαστικοποιημένα επίθετα ή για την απόδοση στα νέα ελληνικά ξένων λέξεων· δηλώνει: “στάση ζωής, τάση προς ορισμένο τρόπο συμπεριφοράς: (εγώ) εγωισμός, (ήρωας) ηρωισμός, (νάρκισσος) ναρκισσισμός”.[…]

Δείτε περισσότερα

Σημαντική διάκριση για Ηρακλειώτισσα αρχιτεκτόνισσα

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η Ηρακλειώτισσα αρχιτέκτονας Λαφίνα Επταμηνιτάκη στα 9α αρχιτεκτονικά Βραβεία «ΔΟΜΕΣ 2018». Συγκεκριμένα, η Λαφίνα και η ομάδα της (Ευδοκία Μιμίκου και Βασιλική Παπαργύρη) πήραν τον Έπαινο Καλύτερης Μελέτης των ετών 2013-2017, για το έργο τους «Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω κ᾽ εγώ την φύσιν λίγο».[…]

Δείτε περισσότερα