tokrirkri

tokrirkri

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Κρήτη

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στα Χανιά η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώ προηγήθηκε η δοξολογία στη Μητρόπολη και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ευτύχιος Φυτράκης

Mε τιμές οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε όλη την Κρήτη

Αλλά και στη Σητεία, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου κι εκπροσώπων της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.

Mε τιμές οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε όλη την Κρήτη
Mε τιμές οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε όλη την Κρήτη

Με  καλό καιρό και με την  παρουσία πλήθος κόσμου  ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και στο Δήμο Βιάννου.

Στη δοξολογία χοροστάτησε εκ μέρους του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Ευμένιος. Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο, ακολούθησε  τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στο Ηρώο της  κεντρικής πλατείας, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους του Δήμου τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, και τα Σχολεία, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο  προϊσταμένη του 1ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Βιάννου κα Αθηνά Καρτσούλη .

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ,  Σωκράτης Βαρδάκης  .

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση έγινε στην κεντρική οδό της Άνω Βιάννου  από τους μαθητές  του Νηπιαγωγείου Άνω Βιάννου, του  Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου, του Γυμνασίου, και Λυκείου Βιάννου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την ολοκλήρωση της παρέλασης δήλωσε ότι «Σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τόπο μας και με ασταθές το διεθνές περιβάλλον, που δοκιμάζεται από μεγάλα και δύσκολα προβλήματα, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και πολεμικές συγκρούσεις, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 μας διδάσκει πως η πρόοδος του ανθρώπου και η διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος δε μπορεί να γίνουν, παρά μόνο μέσα από ριζικές και μαζικές ρήξεις.

Έχουμε ιερή υποχρέωση, να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να θέσουμε ως γνώμονα και στόχευση της συλλογικής μας δράσης τη δημιουργία μιας Ελλάδας ισχυρής και περήφανης.

 Χρόνια Πολλά και συγχαρητήρια σε όλους για την σημερινή παρέλαση».

Μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου που λειτουργούν Δημοτικά Σχολεία, και συγκεκριμένα στην Έμπαρο, στην Άρβη, στα Αμιρά, και στην Ψαρή Φοράδα.

Mε τιμές οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε όλη την Κρήτη

Στις Μοίρες βρέθηκε για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο κ. Ηγουμενίδης παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, ενώ σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους σημείωσε:

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια έστειλε και στέλνει διαχρονικά και οικουμενικά μηνύματα. Σήμερα η Ελλάδα στέκει γερά στα πόδια της, ορίζει το μέλλον της και αποτελεί ασφαλή και ισχυρό παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης σε μια ευρύτερη περιοχή όπου όλοι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Σχεδόν 200 χρόνια μετά, ο αγώνας των Ελλήνων παραμένει ισχυρό σύμβολο ελπίδας και προόδου».

Mε τιμές οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε όλη την Κρήτη

Σχετικά Άρθρα

Τουριστικό έλλειμμα καταγράφεται στον νότο του Ρεθύμνου

Κλειστοί παραμένουν οι φάκελοι για επέκταση του ΝΟΑΚ, Αεροδρόμιο Τυμπακίου και λιμάνι Η έλλειψη βασικών αναπτυξιακών υποδομών συνεχίζει να αποτελεί τροχοπέδη για τον πολύπαθο νότο του Ρεθύμνου. Οι παραλίες στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και οι τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, κυρίως Έλληνες, οι[…]

Δείτε περισσότερα

Δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες από τον δήμο Ηρακλείου

Δωρεάν ξεναγήσεις που δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τις όμορφες γωνιές και την μακραίωνη ιστορία του Μεγάλου Κάστρου πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με το Τμήμα Τουρισμού. Οι θεματικές ξεναγήσεις  γίνονται από επαγγελματίες ξεναγούς – μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης κάθε Τετάρτη και ξεκινούν στις 11:00 το[…]

Δείτε περισσότερα