tokrirkri

tokrirkri

Ο Γ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε αύξηση στις επιχορηγήσεις

Αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στις ομοσπονδίες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η αύξηση θα είναι της τάξης του 10-15% και στόχος είναι να διατηρηθεί τουλάχιστον για τρία χρόνια. Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε ακόμη ότι τα ιστιοπλοϊκά σωματεία θα κάνουν πλέον χρήση του αιγιαλού χωρίς χρήματα και πως, αναφορικά με τη νομιμοποίηση εγκαταστάσεων που έχουν πρόβλημα, οι όμιλοι θα μπορούν να τις τακτοποιήσουν μέσα σε ένα διάστημα πέντε ετών.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για το οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει στην ΕΙΟ, λόγω του μεγάλου κόστους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Άαρχους, στο οποίο θα δοθεί το 40% των εισιτηρίων των χωρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ΕΙΟ υποχρεώθηκε να εξαντλήσει την επιχορήγηση που είχε πάρει από τη ΓΓΑ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει προβλήμα στη λειτουργία της.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός μίλησε για:

Τους ναυαγοσώστες: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει δώσει τις απαντήσεις. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, όπως και με το Υπουργείο Οικονομικών, για να λύσουμε διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Τη σχολή προπονητών: «Πετύχαμε να κρατήσουμε τη Σχολή σε χαμηλό κόστος. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το καταφέραμε. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το πλαίσιο και να ξεπεράσουμε τη ΓΓΑ. Οι Σχολές να λειτουργούν σε συνεργασία των ομοσπονδιών με τα πανεπιστήμια».

Τα κριτήρια εισαγωγής των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: «Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα. Να ξεκαθαρίσω ότι η απόφαση δεν επηρεάζει τη φετινή χρονιά, δηλαδή δεν θα επηρεαστούν οι αθλητές που θα δώσουν εξετάσεις. Το αντιμετωπίζουμε συνολικά ως κυβέρνηση και στο νέο αθλητικό νόμο το πλαίσιο θα αλλάξει. Το ίδιο ισχύει και για τους αθλητές των σωματείων που μέχρι τώρα δεν είχαν αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ».

Τις εγκαταστάσεις: «Πέρυσι καταφέραμε να πετύχουμε τη νόμιμη χρήση του αιγιαλού για τους ομίλους. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε η χρήση να γίνεται χωρίς χρήματα. Αυτό θα ισχύει μόνο για εμπορική χρήση και θα υπάρχει ανάλογο μίσθωμα. Όσον αφορά τη νομιμοποίηση των Εγκαταστάσεων που έχουν πρόβλημα, οι όμιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να τις τακτοποιήσουν μέσα σε μια πενταετία. Δηλαδή, γλιτώσαμε τις κατεδαφίσεις, εξασφαλίσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας και μένει το κομμάτι της νομιμοποίησης. Ακόμα και για τα σωματεία που είναι στη ζώνη λιμένα. Για τα σωματεία στο Ελληνικό θα περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του επενδυτή. Έχουν γίνει ήδη κάποιες συζητήσεις και το κλίμα είναι θετικό. Έχουμε, πάντως και τη λύση της Μαρίνας του ΣΕΦ. Για τον ΕΝΦΙΑ εξαιρούνται οι ομοσπονδίες, όχι οι όμιλοι, αλλά υπάρχει μέριμνα τα σωματεία να πληρώνουν λιγότερο φόρο ανάλογα αν η χρήση είναι καθαρά αθλητική ή εμπορική. Το Υπουργείο μας έχει εξαιρεθεί από προγράμματα ΕΣΠΑ και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ένα ποσό της τάξης των 40 με 50 εκατ. ευρώ που σε συνεργασία με τους Δήμους θα δοθεί για αθλητικές υποδομές αυστηρά παρεμβατικές».

Τις άδειες διεξαγωγής αγώνων: «Πλέον θα απαιτείται απλά μία έγγραφη άδεια από την ομοσπονδία. Ο στόχος μας είναι η ελληνική ιστιοπλοΐα να συμβάλει στην προβολή της χώρας και στην εξεύρεση πόρων από το εξωτερικό. Κι αυτό έχει αρχίσει να υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας».

Τις επιχορηγήσεις: «Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι από την επόμενη σεζόν στις ομοσπονδίες θα υπάρχει αύξηση της τακτικής επιχορήγησης της τάξης του 10% με 15%. Κι ο στόχος μας είναι να διατηρηθεί τουλάχιστον για μια τριετία».

Τη στήριξη στους αθλητές: «Από το 2019 θα ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο των αθλητών που το δικαιούνται σύμφωνα με τις επιτυχίες τους. Πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 και θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας από τότε που σταμάτησε, δηλαδή την περίοδο 2009-2010. Επίσης από τα κέρδη του ΣΕΦ, που είχαμε αύξηση 50% και μείωση 10% στις δαπάνες, έχουμε εξασφαλίσει ένα ποσό που θα το επιστρέψουμε σε 60 αθλητές υπο τη μορφή υποτροφίας 350 ευρώ τον μήνα. Ανάμεσα σε αυτούς τους αθλητές είναι και 4 νέοι της ιστιοπλοΐας. Το κάνουμε για να δώσουμε κίνητρα στα παιδιά και να τους δείξουμε ότι η Πολιτεία πάντα θα είναι στο πλευρό τους για να συνεχίσουν στο μέγιστο βαθμό την αθλητική τους δραστηριότητα».

 

Σχετικά Άρθρα

Στέλνουν βοήθεια και από την Κρήτη στον Έβρο

Συγκινητικό είναι το κύμα αλληλεγγύης και στήριξης από όλη την Ελλάδα προς τα στελέχη της αστυνομίας και του στρατού που δίνουν την δική τους “μάχη” στα Σύνορα του Έβρου για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στην χώρα. Η κινητοποίηση για την ενίσχυση των δυνάμεων ήταν τόσο από πλευράς δυναμικού[…]

Δείτε περισσότερα

Εφαρμογή του Δήμου Ρεθύμνου για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό

Η νέα εφαρμογή «Δημότης Ρεθύμνου» στην υπηρεσία των πολιτών ανανεωμένη με την εφαρμογή για smartphones τέθηκε σε εφαρμογή στο Ρέθυμνο. Από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ρεθύμνης, καλούνται οι πολίτες να εγκαταστήσουν στις κινητές συσκευές τους τη νέα έκδοση της εφαρμογής «Δημότης Ρεθύμνου» η οποία είναι διαθέσιμη για λειτουργικό Android και iOS.[…]

Δείτε περισσότερα