tokrirkri

tokrirkri

Ο οικονομολόγος Γ. Μαριδάκης υποψήφιος στις εκλογές της Παγκρητίου Ενώσεως

Με επιτυχία ολοκληρώνει τη θητεία του ως πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως ο οικονομολόγος Γεώργιος Μαριδάκης, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές της 18ης Νοεμβρίου 2018.

Ο κ. Μαριδάκης έχει ήδη θέσει τις προτεραιότητές του για το έργο που θα επιτελέσει στην επόμενη θητεία του αν αναλάβει και πάλι τα ηνία της προεδρίας της Παγκρητίου Ενώσεως. Πιο συγκεκριμένα, στο προγραμματισμό του έργου του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Η μεταφορά πρωτοβουλιών στη νεώτερη γενιά για να αναλάβει τα ηνία της Παγκρητίου Ενώσεως αφού στην ομάδα του υπάρχουν πολλά, αξιόλογα, νέα μέλη που μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτή την πρόκληση.
  • Η αξιοποίηση του οικοπέδου – αποτέλεσμα της δωρεάς του αείμνηστου Ελπιδοφόρου Ζανουδάκη – με σκοπό να δημιουργηθεί το “Σπίτι της Κρήτης” στην Αθήνα και ένα όραμα ετών να γίνει πραγματικότητα. Σύντομα το
    “Σπίτι της Κρήτης” θα είναι το σημείο αναφοράς όλων των Κρητικών της Αττικής και θα
    εξυπηρετεί πέρα από την Παγκρήτιο και όλα τα Κρητικά Σωματεία του Λεκανοπεδίου.
  • Η χρήση της εκπτωτικής κάρτας μέλους, η οποία εκδίδεται ήδη για τα μέλη. Απώτερος στόχος είναι να ενεργοποιηθεί πλήρως παρά του ότι η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα.
  • Η εκκαθάριση του μητρώου μελών, η οποία έχει ήδη προχωρήσει. Σύντομα η Παγκρήτιος Ένωσης θα έχει ένα νέο σύγχρονο και λειτουργικό μητρώο μελών.

Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι με ενέργειες του κ. Μαριδάκη, έγινε δεκτό το αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να γιορτάζεται η “ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ” στα σχολεία όλης της χώρας στις 3 Μαΐου. Παράλληλα, έγιναν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και παραστάσεις προς τις Αρχές του νησιού και την Κυβέρνηση για:
– Την ανακατασκευή του ΒΟΑΚ.
– Την αναγνώριση του Κρητικού ελαιολάδου από την ΕυρωπαZκή Ένωση ως προZόν ΠΟΠ ΚΡΗΤΗΣ.
– Το αεροδρόμιο Καστελλίου.
– Το Νότιο Οδικό Άξονα και τους κάθετους συνδετήριους δρόμους.
– Την αξιοποίηση των φραγμάτων: των ποταμών, Πλατύ ποταμού και του Αποσελέμη.
– Την ερήμωση των χωριών της Κρήτης κλπ.
– Την διδασκαλία της Κρητικής Διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, το σημερινό Συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Μαριδάκη, πραγματοποίησε πλήθος εκδηλώσεων (κατά μέσο όρο 20 εκδηλώσεις το χρόνο και τα ένδεκα χρόνια της μέχρι τώρα θητείας του), πάντα με πολλή μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή συμπατριωτών και φίλων. Εκτός από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις, ιστορικές, επετειακές, μουσικοχορευτικές κλπ, που επαναλαμβάνονται ανελλιπώς κάθε χρόνο, όπως είναι η επέτειος της μάχης της Κρήτης, η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, η κοπή της βασιλόπιτας των Κρητών, η παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή, το Αρκάδι, Βενιζέλος, Καζαντζάκης, διάφορες συνεστιάσεις, επίσης πραγματοποιήθηκαν και σειρά άλλων ποικίλων εκδηλώσεων πολιτιστικών, ανάδειξης γεγονότων και απόδοσης τιμής σε προσωπικότητες.

Σχετικά Άρθρα

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η ψηφιακή εκδήλωση «Το Πλήγμα στον Ελληνικό Τουρισμό από την πανδημία του Κορωνοϊού»

Τη ψηφιακή ημερίδα με θέμα: «Το Πλήγμα στον Ελληνικό Τουρισμό από την Πανδημία του Κορωνοϊού», που διοργανώνει την Πέμπτη 4 Ιουνίου το Athens Leadership Lab του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, με σχετική απόφαση της Προέδρου του Οργανισμού Άντζελας Γκερέκου. Στην διαδικτυακή εκδήλωση, που[…]

Δείτε περισσότερα

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στον δρόμο Ατσιπάδες – Λαράνι

Ολοκληρώνεται, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Γόρτυνας, το έργο της προσωρινής αποκατάστασης στον δρόμο Ατσιπάδες – Λαράνι, που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και θα προσφέρει ασφάλεια στις μετακινήσεις τους. Το έργο προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς, χάρη στην συστηματική δουλειά του Δήμου Γόρτυνας και της περιφέρειας Κρήτης,[…]

Δείτε περισσότερα