tokrirkri

tokrirkri

Ο πρίγκιπας Κάρολος στην Κρήτη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Κάρολο της Αγγλίας, που πρόκειται να έλθει στην Κρήτη στις 11 Μαΐου.

Κι ενώ οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Κάρολο, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Καμίλα να έρχεται μόνο και μόνο για να επισκεφτεί τις Αρχαιότητες της Κνωσού, όπως αποκαλύπτει σήμερα το cretalive, εκτός από τον εμβληματικό χώρο της Κρήτης και την επίσκεψη στο Μινωικό Ανάκτορο, ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου έχει ζητήσει να δει και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί.

Η επίσκεψη του υψηλού επισκέπτη στο νησί μας μπορεί να διαδραματιστεί για λίγες ώρες, ωστόσο αυτές θα είναι γεμάτες στο διάστημα που εκείνος και όσοι τον συνοδεύουν θα παραμείνουν στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive ο ίδιος ζήτησε από τη Βρετανική Πρεσβεία να συναντήσει κατά την παραμονή του στο Ηράκλειο μια δομή με μετανάστες που φιλοξενούνται στην περιοχή μας.

Πράγματι η Πρεσβεία μέσω της Ύπατης Αρμοστίας διερεύνησε τη δυνατότητα να επισκεφθεί κάποιους χώρους που φιλοξενούν πρόσφυγες στο Ηράκλειο και τελικώς βρέθηκε η καλύτερη και η πιο ενδεδειγμένη λύση για τον υψηλό προσκεκλημένο που θα πρέπει να συνάδει και με τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας που η παρουσία του συνοδεύει.

Το βάρος πέφτει στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου που επιλέχτηκε ως μια εταιρεία που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διαχειρίζεται το προσφυγικό στο νησί μας αλλά και αποτελεί ένα παράδειγμα ορθής διαδημοτικής επιχείρησης που συμβάλει στην ανάπτυξη στην περιοχή της.

Μετά την επίσκεψη του στις Αρχαιότητες της Κνωσού, ο Κάρολος θα μεταβεί στις Αρχάνες και στα γραφεία της Αναπτυξιακής, όπου θα ενημερωθεί από τη Διοίκηση της για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους πρόσφυγες, ενώ ο διάδοχος του θρόνου θα δει και εργαζόμενους που ασχολούνται με την φροντίδα και την διαχείριση των προσφύγων.

Βάρος στις συναντήσεις αυτές θα δοθεί στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό των προσφύγων και στη συνέχεια, μαζί με την Καμήλα θα έχει στο χώρο του παλαιού σχολείου των Αρχανών συνάντηση 6 διαφορετικών ομάδων προσφύγων, 6 ατόμων η καθεμία που θα τους δει για περίπου 6- 7 λεπτά την καθεμία.

Ο Κάρολος θα συνοδεύεται από 4 Βρετανικά Τηλεοπτικά Μέσα και άλλα τόσα ελληνικά, ενώ η ΕΡΤ θα έχει την ευθύνη να καλύψει με εικόνα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.

Στόχος του υψηλού προσκεκλημένου δεν είναι να κάνει μια αποστειρωμένη παρουσία στην Κρήτη, έστω τις λίγες ώρες που θα μείνει εδώ, αλλά να έχει επαφές με τον κόσμο και τους κατοίκους.

Έτσι μετά την επίσκεψη στο παλιό σχολείο Αρχανών και τη συνάντηση με τους πρόσφυγες θα πάει και στην πλατεία του χωριού, θα γευτεί τοπικά προϊόντα ενώ θα χορέψει κιόλας τοπικούς χορούς όπως έχει ζητήσει από τους τοπικούς παράγοντες.

Σίγουρα πάντως η παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους θα είναι μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση για το νησί καθώς η εικόνα θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ορίζοντα!

Σχετικά Άρθρα

Ρέθυμνο: Πέθανε μετά από ατύχημα ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Αρχοντάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα του Πάσχα ο επί χρόνια δήμαρχος Ρεθύμνης Δημήτρης Αρχοντάκης, μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε στο σπίτι του το Μεγάλο Σάββατο και αφού νοσηλεύτηκε επί τρεις μέρες σε βαριά κατάσταση στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων. Ο πρώην δήμαρχος, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά[…]

Δείτε περισσότερα

“Ποιος; Ποιος; Ο κορωνοϊός!” Κρητικοί τρολάρουν για τον κορωνοϊό…

Οι Γιάννης Παξιμαδακης, Έλλη Πέτρου και Νίκος Σταματάκης κάνουν έφτιαξαν μια χιουμοριστική παραλλαγή του τραγουδιού του Πάριου “Ποιος μωρό μου, ποιος;” αφιερωμένη στον κορωνοϊό! “Ποιος σε έχει φιλημένη κι είσαι τόσο κρυωμένηΚι είσαι τόσο κρυωμένη κι έχεις μάσκα φορεμένη”… τραγουδούν τα παιδιά και προκαλούν γέλιο…. Απολαύστε τους στο βίντεο

Δείτε περισσότερα