tokrirkri

tokrirkri

Πασχαλινές διακοπές: “Ψήφος” εμπιστοσύνης στην Κρήτη

Αν και το πορτοφόλι του Έλληνα είναι άδειο, εντούτοις ένεκα των γιορτινών ημερών και της συνήθειας που θέλει την οικογένεια ενωμένη, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα ταξιδέψουν με προορισμό τα χωριά τους, προσπαθώντας έτσι να ξοδέψουν όσο μπορούν λιγότερα χρήματα. Οπότε και επιλέγοντας να κάνουν Πάσχα στο χωριό, θα γλιτώσουν τα έξοδα διαμονής, και όχι μόνο.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά δε λείπουν και εκείνοι που έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν έρευνα αγοράς, προκειμένου να βρουν φθηνά εισιτήρια και πακέτα με σκοπό να βρεθούν σε κάποιο τουριστικό θέρετρο, είτε εντός είτε εκτός συνόρων, αυτό το Πάσχα.

H Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και η Κέρκυρα είναι, κατά σειρά, οι βασικές επιλογές των Ελλήνων για το Πάσχα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ στο εξωτερικό, πρώτοι προορισμοί είναι το Λονδίνο, η Λάρνακα και η Ρώμη. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των αεροπορικών κρατήσεων που συγκέντρωσε η airtickets, για την περίοδο από 4 μέχρι 11 Απριλίου 2018. O μέσος όρος τιμής των εισιτηρίων διαμορφώθηκε στα 235 ευρώ μετ’ επιστροφής. Το 38% των πτήσεων αφορά προορισμούς του εσωτερικού έναντι του εξωτερικού, το οποίο ήταν άνω του 62% στο σύνολο των κρατήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο δημοφιλής ημέρα αναχώρησης των ταξιδιωτών είναι η Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου, ενώ οι περισσότεροι έκλεισαν τα εισιτήρια της επιστροφής τους για τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου. Ο μέσος όρος ταξιδιωτών ανά κράτηση είναι δύο επιβάτες.

Ξεχωρίζει η Κρήτη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA, η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια αυτό το Πάσχα είναι αυξημένη για το σύνολο των παραδοσιακά καθιερωμένων για τις πασχαλινές εορτές προορισμών, και οι προτιμήσεις στρέφονται, σε μεγάλο βαθμό, προς περιοχές όπου πραγματοποιούνται οδικές εκδρομές και προσεγγίζονται εύκολα με αυτοκίνητο.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς και φέτος είναι η Πελοπόννησος, η οποία αναδεικνύεται για μεγάλο μέρος των Ελλήνων ταξιδιωτών πρώτη επιλογή προορισμού, για το σύνολο της εορταστικής περιόδου, και ακολουθούν το Πήλιο, τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια και ο Πλαταμώνας.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα Επτάνησα, με μεγάλη πρωταγωνίστρια και φέτος την Κέρκυρα, ενώ ξεχωρίζει και η Κρήτη (Χανιά και Ρέθυμνο). Συμπερασματικά πάντως, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα εισιτήρια που ήδη έχουν κλειστεί, οι Έλληνες ταξιδιώτες δείχνουν για άλλη μια χρονιά προτίμηση σε ελληνικούς προορισμούς με ιδιαίτερα ήθη και έθιμα του Πάσχα, αλλά και έντονο τοπικό χαρακτήρα. Εκτός από την Κέρκυρα, τέτοιοι προορισμοί είναι το Λεωνίδιο, η Χίος, η Ύδρα, η Πάρος, η Ρόδος, η Σύρος, η Τήνος, οι Σποράδες, αλλά και η δυτική Μακεδονία.

Από τους προορισμούς του εξωτερικού, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, οι Έλληνες εκδρομείς προτιμούν και αυτό το Πάσχα ταξίδια με έντονο το στοιχείο της Ορθοδοξίας, όπως το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, της Αλεξάνδρειας και την Κωνσταντινούπολη. Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως και τα πασχαλινά ταξίδια στο Μαρόκο, το Ντουμπάι, την Τυνησία και την Ιορδανία. Από την άλλη, η κινητικότητα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς χαρακτηρίζεται σταθερή.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση εργασίας για την κλιματική αλλαγή

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Διαδικτυακό περιφερειακό εργαστήριο για την προσαρμογή της Κρήτης στην κλιματική αλλαγή» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος SOCLIMPACT πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, αρμόδιος επί Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων, εκπρόσωποι[…]

Δείτε περισσότερα

Ιδρύθηκε Συντονιστικό Αγώνα Λασιθίου – Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις για τα αιολικά

Με ανακοίνωση που δόθηκε στον Τύπο, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Συντονιστικού Αγώνα Λασιθίου το οποίο αποτελείται από διάφορες συλλογικότητες και πολίτες του νομού. Σαν πρώτο βήμα δημιουργήθηκε ανοιχτό συντονιστικό όπου εκπροσωπούνται συλλογικότητες και πολίτες. Κάθε φορέας που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας θα έχει αυτόματα δικαίωμα να εκπροσωπείται στο συντονιστικό[…]

Δείτε περισσότερα