tokrirkri

tokrirkri

Πλήθος εκδηλώσεων στο πρόγραμμα των 78ων Αρκαδίων

Για 78η χρονιά διοργανώνονται και φέτος τα ”ΑΡΚΑΔΙΑ ”που αποτελούν την πιο παλιά από πλευράς  ιστορικότητας αθλητική διοργάνωση της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Με βαθιά κατάνυξη και ειλικρινή σεβασμό, εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και εθελοντές από το Ρέθυμνο, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα τιμούν και φέτος τη μνήμη της αυτοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου.

Οι διοργανωτές, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, έχουν προγραμματίσει την τέλεση πλήθους αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου.

Επίκεντρo των εκδηλώσεων θα είναι η Ι.Μ. Αρκαδίου και το Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου, το γήπεδο «Σοχώρας», στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ρέθυμνο.

Πλούσιο πρόγραμμα

Στο αθλητικό πρόγραμμα του Σαββάτου 03 και της Κυριακής 04 Νοεμβρίου 2018 δεσπόζουν ο αγώνας δρόμου των 6 χιλιομέτρων, το παραδοσιακό αγώνισμα «κρητικό βόλι», οι αγώνες δρόμου για μαθητές και μαθήτριες σχολείων και βέβαια ο κλασικός και ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ.

Φέτος το αθλητικό καλεντάρι εμπλουτίζεται με τον αγώνα του δυναμικού βαδίσματος των 22,4 χλμ  επί της Αρκάδιας διαδρομής και τους αγώνες δρόμου και σφαιροβολίας για αθλητές ΑΜΕΑ.

Αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά

Επίσης, η διοργάνωση των 78ων Αρκαδίων θα είναι αφιερωμένη στους μαθητές και στις μαθήτριες της πόλης και της ενδοχώρας του Νομού Ρεθύμνης, καθώς το πρωί της Κυριακής θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ποικίλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, εντός του γηπέδου της Σοχώρας.

Κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλά διαφορετικά αθλήματα, υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών από τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν αγώνες με πατίνια σε δημόσιο δρόμο, το Σάββατο 03 Νοεμβρίου.

Άνοιγμα – κάλεσμα στην τοπική κοινωνία

Τη  διοργάνωση, στο σύνολό της, θα πλαισιώσουν πολιτιστικά, αθλητικά και καλλιτεχνικά σωματεία, οι σύλλογοι παραδοσιακών χορών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και η  Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων, έχοντας συνείδηση της ευθύνης που έχουν επωμιστεί, επιχειρούν φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα-κάλεσμα στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα.

Επιθυμώντας να μεταδώσουν το μήνυμα της καθολικής συμμετοχής έχουν προγραμματίσει τιμητικές αθλητικές δραστηριότητες, που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες όλων και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο έμπειρους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο εξασκημένους.

Σ’ αυτό το κάλεσμα συμμετοχής δεν εξαιρούνται οι συνάνθρωποί μας, που διακρίνονται για τις ειδικές ικανότητες, που διαθέτουν.

Νέα ιστοσελίδα arkadiraces.gr

Όλοι οι Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες  είτε ως αθλητές και αθλήτριες είτε ως εθελοντές και εθελόντριες είτε ως απλοί φίλαθλοι, καλούνται να στηρίξουν αυτό το μεγάλο και αξιόλογο εγχείρημα.

Οι εγγραφές στα αγωνίσματα γίνονται και φέτος ηλεκτρονικά, έως τις 22 Οκτωβρίου 2018, στη νέα ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Αρκάδια»:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και να αντλούν πληροφορίες για την διοργάνωση ενώ στη διάθεση του κοινού θα βρίσκονται και ενημερώσεις μέσω των social media, στο facebook και στο instagram.

Ακόμα, πληροφοριακό υλικό θα βρίσκεται στις ιστοσελίδες:

www.rethymno.gr

●  www.crete.gov.gr

Διοργανωτες 78ων Αρκαδίων

Τα «78α Αρκάδια» διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, την ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΟΚΑ Αρκάδι, τον ΟΚΑ Πρέβελη, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Διαδρομής Αρκαδίου Δρόμου.

Πρώτος διοργανωτής των Αρκάδιων Αγώνων υπήρξε ο Α.Ο. Ατρόμητος Ρεθύμνου, όπου το 1930 διοργάνωσε με την έγκριση της Ε.Γ.Α.Σ., τα Α’ ΑΡΚΑΔΙΑ στο Εθνικό Στάδιο Ρεθύμνου.

Σχετικά Άρθρα

“Έφυγε” ένας σπουδαίος Κρητικός του απόδημου ελληνισμού

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο Κωνσταντίνος Σταματάκης, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής από την οποία χρηματοδοτήθηκε η ίδρυση και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης στο ΙΤΕ το 1984. Ο Κώστας Σταματάκης γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1920 στα[…]

Δείτε περισσότερα

Μικρά έργα τέχνης «πολλαπλασιάζονται» στους τοίχους του Ρεθύμνου

Γκράφιτι έδωσαν ζωή και χρώμα σε τοίχους στο Ρέθυμνο Αρκετές γωνιές του Ρεθύμνου κοσμούνται πια από γκράφιτι, μια αμφιλεγόμενη μορφή τέχνης. Κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει ελεύθερα να εκφράζονται οι καλλιτέχνες του είδους, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που δεν απομένουν παρά εστίες αισθητικής ρύπανσης από μουτζούρες. Σε συνεργασία με[…]

Δείτε περισσότερα