tokrirkri

tokrirkri

Πλημμύρισε από κόσμο το κέντρο του Ηρακλείου στη 2η Γιορτή Εθελοντισμού

Με τα πιο θετικά σχόλια αναφέρθηκε στη γιορτή ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV”, «είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία. Ζωντανεύει την πόλη. Συμμετέχουν πολλά νέα παιδιά. Τι το καλύτερο;».

Με κέφι, χαρά, μουσική, χορό, εθελοντισμό και προσφορά πλημμύρισε η πλατεία Ελευθερίας το περασμένο Σάββατο το βράδυ χάρη στη 2η Γιορτή Εθελοντισμού, Προσφοράς και Συλλογικότητας, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τους Ανθρώπους της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια (ΑΤΑΧΤΟΙ).

Είκοσι οκτώ εθελοντικές ομάδες ενημέρωσαν τους πολίτες για το έργο τους και για την αξία του εθελοντισμού. Η γιορτή διοργανώθηκε από την εθελοντική ομάδα “ΑΤΑΧΤΟΙ”, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Οι ΑΤΑΧΤΟΙ είναι εθελοντική-Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως κύριο στόχο να προάγει την ιδέα του εθελοντισμού και με την πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων να κάνει ένα-ένα τα όνειρά της πραγματικότητα.

Η χρηματοδότηση των δράσεων στηρίζεται κυρίως σε δωρεές-χορηγίες προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και σε έσοδα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ιδρυτής της οργάνωσης Σαράντης Σιμάκης δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV”: «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι μπορούμε όλοι μαζί να γίνουμε ένα. Να περάσουμε αυτό το όμορφο μήνυμα αλληλεγγύης, εθελοντισμού και προσφοράς. Να έρθουν οι πολίτες σε επαφή με τις εθελοντικές ομάδες. Και παράλληλα οι πολίτες να γνωριστούν μεταξύ τους, ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα για τη συνέχεια προς το κοινωνικό σύνολο».

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η συμβουλή προς όλους τους ανθρώπους, να ακολουθήσουν τον εθελοντισμό;

«Για να γίνει κάποιος εθελοντής θα πρέπει να το θέλει, να το αισθάνεται και να το πιστεύει», λέει ο ιδρυτής της ομάδας “ΑΤΑΧΤΟΙ”. «Είναι μια χαρά ζωής, είναι μια δημιουργικότητα τού κάθε ανθρώπου. Και γι’ αυτό και πήραμε το ρίσκο, παρά τα προβλήματα του καιρού. Ανταποκρίθηκαν 28 εθελοντικές ομάδες και ήρθαν μαζί μας και στηρίζουν. Από αυτές τις ομάδες, είναι πάνω από δέκα σχολές χορού, συγκροτήματα. Ο ΑΣΚΑ που παίζει μπάσκετ με αμαξίδια. Και ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν πάρει μέρος. Είναι χαρά όλο αυτό που ζούμε σήμερα (σ.σ. προχθές το βράδυ). Είναι η 2η Γιορτή Εθελοντισμού και θέλουμε να την κάνουμε θεσμό»…

Στο πλαίσιο της Γιορτής, παρουσιάστηκαν στον κόσμο εντυπωσιακές χορογραφίες από παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και μεγαλύτερους χορευτές στην εξέδρα μπροστά από την είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ διάφορα μουσικά σχήματα κράτησαν συντροφιά στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, είτε γνωρίζοντας για τις εκδηλώσεις αυτές είτε τυχαία, από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σχετικά Άρθρα

«Φέτος γιορτάζουμε διαφορετικά!» – Μήνυμα για τις γιορτές από την Περιφέρεια Κρήτης

Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας. H Περιφέρεια Κρήτης στέλνει το μήνυμα της για τις γιορτές. Φέτος επιλέγουμε να γιορτάσουμε διαφορετικά, προστατεύοντας τους ανθρώπους που αγαπάμε και γιορτάζουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο, για ένα μέλλον γεμάτο υγεία και ελπίδα. Σταύρος Αρναουτάκης: «Φέτος τα Χριστούγεννα, γιορτάζουμε διαφορετικά. Στο μυαλό[…]

Δείτε περισσότερα

Η στρατηγική και τα προτεινόμενα έργα του Δήμου Ηρακλείου για την ‘Έξυπνη πόλη”

Σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με τα έργα και τις δράσεις στον άξονα της «ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» προχώρησε στην συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Μαρτίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης. Στόχος της ενημέρωσης ήταν να δοθεί ο χρόνος σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να καταθέσουν[…]

Δείτε περισσότερα