tokrirkri

tokrirkri

Πλημμύρισε από κόσμο το κέντρο του Ηρακλείου στη 2η Γιορτή Εθελοντισμού

Με τα πιο θετικά σχόλια αναφέρθηκε στη γιορτή ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV”, «είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία. Ζωντανεύει την πόλη. Συμμετέχουν πολλά νέα παιδιά. Τι το καλύτερο;».

Με κέφι, χαρά, μουσική, χορό, εθελοντισμό και προσφορά πλημμύρισε η πλατεία Ελευθερίας το περασμένο Σάββατο το βράδυ χάρη στη 2η Γιορτή Εθελοντισμού, Προσφοράς και Συλλογικότητας, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τους Ανθρώπους της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια (ΑΤΑΧΤΟΙ).

Είκοσι οκτώ εθελοντικές ομάδες ενημέρωσαν τους πολίτες για το έργο τους και για την αξία του εθελοντισμού. Η γιορτή διοργανώθηκε από την εθελοντική ομάδα “ΑΤΑΧΤΟΙ”, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Οι ΑΤΑΧΤΟΙ είναι εθελοντική-Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως κύριο στόχο να προάγει την ιδέα του εθελοντισμού και με την πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων να κάνει ένα-ένα τα όνειρά της πραγματικότητα.

Η χρηματοδότηση των δράσεων στηρίζεται κυρίως σε δωρεές-χορηγίες προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και σε έσοδα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ιδρυτής της οργάνωσης Σαράντης Σιμάκης δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV”: «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι μπορούμε όλοι μαζί να γίνουμε ένα. Να περάσουμε αυτό το όμορφο μήνυμα αλληλεγγύης, εθελοντισμού και προσφοράς. Να έρθουν οι πολίτες σε επαφή με τις εθελοντικές ομάδες. Και παράλληλα οι πολίτες να γνωριστούν μεταξύ τους, ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα για τη συνέχεια προς το κοινωνικό σύνολο».

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η συμβουλή προς όλους τους ανθρώπους, να ακολουθήσουν τον εθελοντισμό;

«Για να γίνει κάποιος εθελοντής θα πρέπει να το θέλει, να το αισθάνεται και να το πιστεύει», λέει ο ιδρυτής της ομάδας “ΑΤΑΧΤΟΙ”. «Είναι μια χαρά ζωής, είναι μια δημιουργικότητα τού κάθε ανθρώπου. Και γι’ αυτό και πήραμε το ρίσκο, παρά τα προβλήματα του καιρού. Ανταποκρίθηκαν 28 εθελοντικές ομάδες και ήρθαν μαζί μας και στηρίζουν. Από αυτές τις ομάδες, είναι πάνω από δέκα σχολές χορού, συγκροτήματα. Ο ΑΣΚΑ που παίζει μπάσκετ με αμαξίδια. Και ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν πάρει μέρος. Είναι χαρά όλο αυτό που ζούμε σήμερα (σ.σ. προχθές το βράδυ). Είναι η 2η Γιορτή Εθελοντισμού και θέλουμε να την κάνουμε θεσμό»…

Στο πλαίσιο της Γιορτής, παρουσιάστηκαν στον κόσμο εντυπωσιακές χορογραφίες από παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και μεγαλύτερους χορευτές στην εξέδρα μπροστά από την είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ διάφορα μουσικά σχήματα κράτησαν συντροφιά στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, είτε γνωρίζοντας για τις εκδηλώσεις αυτές είτε τυχαία, από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκληση από σύμβουλο του Ερντογάν: Η Τουρκία έχει δικαίωμα για μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο

Ανάλυση-πρόκληση από τον Τούρκο καθηγητή, Ιρφάν Καγιά στο πρακτορείο Anadolu, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει μονομερώς στην κήρυξη ΑΟΖ είτε στο Αιγαίο είτε στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, ο κ. Καγιά στην ανάλυση του αναφέρει ότι “η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και Ιταλίας για την αποκλειστική οικονομική[…]

Δείτε περισσότερα

ΠΑΕ Επισκοπή Ρεθύμνου

ΠΑΕ Επισκοπής: Μιχάλης Νικολιδάκης: «Τηρήσαμε κατά γράμμα το πλάνο μας» Τις απόψεις του για τις εμπειρίες που γεύθηκαν όλοι στην ομάδα μας, κατέθεσε ο πρόεδρος της Επισκοπής Μιχάλης Νικολιδάκης.  Θεωρούμε ότι, η κουλτούρα και η νοοτροπία μας ήταν οι κύριοι λόγοι που μας κράτησαν στις τοπ ομάδες της κατηγορίας.Το πλάνο που[…]

Δείτε περισσότερα