tokrirkri

tokrirkri

Προδομένοι δηλώνουν οι Κρητικοί κληρικοί για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των ιερέων (και) της Κρήτης, έπειτα από τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις που θα έχουν από εδώ και μπρος Κράτος και Εκκλησία!

Οι κληρικοί της μεγαλονήσου, δια μέσω του επικεφαλής τους πατέρα Ζαχαρία Αδαμάκη, δηλώνουν «προδομένοι από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο», αλλά και αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

«Αυτή είναι η δημοκρατία τους; Αυτό είναι φασισμός!»

«Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Δεν γίνεται να ζήσουμε με ένα επίδομα. Κι αν έρθει καμία χειρότερη συμμορία, απ’ την σημερινή, και μας κόψει κι αυτό το επίδομα, πώς θα ζήσουμε; Πώς θα σπουδάσουμε τα παιδιά μας; Πώς θα ζήσουν 9.000 οικογένειες ιερέων στην Ελλάδα; Με επαιτεία και αναξιοπρέπεια; Έτσι θα πορευτούμε;», αναρωτιέται στο Cretalive o πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαμε την αξιοπρέπεια, είχαμε το μισθό μας. Τώρα μπαίνουμε σε μία λογική που δεν ξέρουμε πού θα βγάλει. Αυτή η συμφωνία μας βρίσκει απέναντι! Είναι μία συμφωνία απαράδεκτη. Αισθανόμαστε προδομένοι από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο», συμπληρώνει.

Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ήταν «ένας κεραυνός εν αιθρία», όπως υποστηρίζει ο ίδιος, εξηγώντας πως «βρεθήκαμε εξ απίνης. Αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς! Δεν ρωτήθηκε καθόλου η Εκκλησία της Κρήτης, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τους Επισκόπους μας! Εδώ δεν ήξεραν οι Δεσπότες της υπόλοιπης Ελλάδας! Δεν είχαν ενημερωθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο! Αυτή είναι η δημοκρατία τους; Αυτό είναι φασισμός!».

«Κρατάμε τα χωριά και την Ορθοδοξία, σκέφτομαι το αύριο…»

Οι κληρικοί της Κρήτης πλέον, «περιμένουμε να πέσει η σκόνη και με ψυχραιμία και σοβαρότητα να ανατρέψουμε αυτή τη νέα κατάσταση. Προσεύχομαι στον Θεό να μας δώσει τη σωστή κατεύθυνση», υπογραμμίζει ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, που εν συνεχεία θέλησε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αποστολή και στον ρόλο ενός ιερέα στην ενδοχώρα της πατρίδας μας: «Τα χωριά, βλέπετε, ερημώνουν. Τα κρατάμε με νύχια και με δόντια. Ο απλός παπάς του χωριού κρατά την Ορθοδοξία σε ένα επίπεδο!».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κληρικών Κρήτης, ό,τι κι αν γίνει, όπως κι αν  έχει η κατάσταση, δεσμεύεται ότι «θα είμαστε εδώ, στο μετερίζι μας και θα υπηρετήσουμε τον λαό με πίστη και αφοσίωση!», ενώ δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας: «Σκέφτομαι ότι έγινε η αρχή από εμάς. Σκέφτομαι το αύριο, το τι θα ακολουθήσει, γιατί διακυβεύονται πολλά δικαιώματα του λαού».

Σχετικά Άρθρα

Το «Γιαβούζ» ξεκίνησε νέα γεώτρηση νότια της Κύπρου

Εντείνονται οι προκλήσεις της Άγκυρας η οποία -με φόντο και τη Διάσκεψη για τη Λιβύη- φαίνεται πως δοκιμάζει τις προθέσεις της ΕΕ και των υπόλοιπων μερών, δείχνοντας να περιφρονεί πιέσεις και ενδεχόμενες κυρώσεις. Το γεωτρύπανο Γιαβούζ, μεταφέρθηκε, για πρώτη φορά, σε περιοχή της Νότιας ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα[…]

Δείτε περισσότερα

Ένα μαρούλι… μα τι μαρούλι!

Μαρούλι τεραστίων διαστάσεων στην Ιεράπετρα! Ένα μαρούλι τεραστίων διαστάσεων δώρισε στην αδερφή του Μαρίνα, ο 70χρονος συνταξιούχος και ερασιτέχνης παραγωγός Νίκος Μπακαής, που θα μπορούσε κανείς με τα φύλλα του να φτιάξει περισσότερες από 10 σαλάτες. Είναι αποτέλεσμα υπαίθριας βιολογικής καλλιέργειας στην περιοχή Βαθύ Ρυάκι Ιεράπετρας. Για την ανάπτυξη του[…]

Δείτε περισσότερα