tokrirkri

tokrirkri

«Προεκλογικό» διάγγελμα Τσίπρα – Πυρ ομαδόν από Μητσοτάκη και αντιπολίτευση για τη φιέστα στην Ιθάκη

Οι αναφορές Τσίπρα από το νησί του Οδυσσέα για τη νέα εποχή που ξεκινά και η επαναφορά του προεκλογικού του συνθήματος από τον Καμμένο  βάζουν φωτιά στις χρηματαγορές αλλά και στα κομματικά επιτελεία –  Ο Τσίπρας βάζει στο στόχαστρο «όσους μας οδήγησαν στα μνημόνια» – Δεν θα ξεχάσουμε το αχρείαστο μνημόνιο 3 του απαντάει ο Μητσοτάκης

Το μήνυμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη δεν προκάλεσε τριγμούς μόνο στις αγορές αλλά και αναταράξεις στα κομματικά επιτελεία τα οποία ερμήνευσαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ως την έναρξη μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ότι «από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας» δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο προεκλογικός αγώνας ήδη ξεκίνησε με το μήνυμα του πρωθυπουργού. Στο συμπέρασμα αυτό ήρθε να προστεθεί και η ενέργεια του κυβερνητικού του εταίρου ο οποίος επανέφερε το προεκλογικό του σύνθημα περί «αναγκαίου καλού» στη δήλωσή του για το τέλος των μνημονίων.

«Κάναμε πράξη τη λαϊκή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός: Να αποτελούμε το αναγκαίο καλό και εμείς εγγυόμαστε το μέλλον της πατρίδος στην ανάπτυξη και στο αύριο», τόνισε ο κ. Καμμένος, ενώ ήδη το πρωί είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του το προεκλογικό σποτ με τον μικρό Αλέξη και το τρενάκι.

Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί στα κομματικά επιτελεία αφορά στον ακριβή χρόνο των εκλογών. Ως προς το περιεχόμενο του προεκλογικού αγώνα ο πρωθυπουργός έδωσε τον τόνο εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και στα υπόλοιπα… πρόσωπα που οδήγησαν την χώρα στα μνημόνια. Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει την ρητορική του στα μνημόνια 1 και 2 αφήνοντας στην άκρη το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο που ίδιος υπέγραψε το 2015.

Εκεί ακριβώς αναμένεται να επικεντρωθεί η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς κοινή συνισταμένη όλων των αντιδράσεων στο διάγγελμα Τσίπρα ήταν πως η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια πριν απ-ό τρία χρόνια εάν δεν είχε μεσολαβήσει η καταστροφική διαπραγματευση των κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Συμφωνούμε ότι οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα για το πλαίσιο της κριτικής που θα ασκήσει το επόμενο διάστημα η ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στο κυβερνητικό έργο καθώς σημείωσε με έμφαση ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών, δεν μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων αν δεν αποκτήσουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, ανταγωνιστική παιδεία και ασφάλεια για όλους».

Στα αξιοσημείωτα της προεκλογικής αντιπαράθεσης που ήδη ξεκίνησε είναι και οι επιθέσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αλλά και από τους πρώην συντρόφους του όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που είπε ότι μπήκαμε σε 4ο μνημόνιο χωρίς χρήματα αλλά και ο Γιάνης βαρουφάκης ο οποίος επεσήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέφυγε στο χώρο της μυθοπλασίας για να πλαισιώσει συμβολικά το αφήγημα της Εξόδου από τα Μνημόνια»

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 28 εκατομμύρια ευρώ για την οργάνωση παραγωγών οπωροκηπευτικών

O Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με υπουργικές αποφάσεις ενέκρινε 34 νέα Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών καθώς και 113 τροποποιήσεις υφισταμένων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 28.701.744 €, εκ των οποίων το 50% έως 60% αφορά την ενωσιακή συμμετοχή το δε  υπόλοιπο ποσό την ιδία συμμετοχή των οργανώσεων. Ο[…]

Δείτε περισσότερα

Τουρισμός στην Ιεράπετρα: Με διψήφια πτώση έκλεισε ο Μάιος

Στα χαμηλά η τουριστική κίνηση στην Ιεράπετρα Διψήφιο νούμερο έχει η πτώση που κατέγραψε τον μήνα Μάιο η τουριστική κίνηση στην Ιεράπετρα, αν και η εικόνα στα ξενοδοχεία ήταν εντελώς διαφορετική κατά τη διάρκεια της Agro Expo 2019. Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι αυτή την πτώση την περίμεναν, γιατί ο ανταγωνισμός[…]

Δείτε περισσότερα