tokrirkri

tokrirkri

Πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από το ΚΕΚΑΠΕΡ

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας υλοποιούνται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες, που διαμένουν νόμιμα στην Περιφέρεια Κρήτης, σε μόνιμη ή εποχιακή βάση.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να ανταποκριθεί στην ανάγκη της κοινωνίας του Ρεθύμνου για μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση, που εκδηλώνεται. Η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων στην Ελληνική Γλώσσα διευκολύνει την ένταξη του αλλόγλωσσου ατόμου στην τοπική κοινωνία, στο εργασιακό περιβάλλον, στον τρόπο ζωής και στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και στην απλή διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων ή γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες, από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Μάιο 2020 και καλύπτουν βασικές ή προχωρημένες γνώσεις της γλώσσας. Θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους, θα έχουν τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, να συμμετάσχουν στις εξετάσεις Απολυτηρίου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου για ενήλικες ή στις εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ηγ. Γαβριήλ 103-105, 2ος όροφος (έναντι της Τράπεζας Πειραιώς), καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00, ή να καλούν στα τηλέφωνα 2831040050-52-54 και 2831340763. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται εντύπως στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Επίσης, μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα www.kekaper.gr και να την αποστείλετε στο info@kekaper.gr ή με φαξ στα 2831040055 και 2831340856. Σε κάθε περίπτωση, την αίτηση απαιτείται να συνοδεύει έγγραφο που αποδεικνύει τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα ή έχει εκδοθεί από αρμόδιες ελληνικές αρχές).

Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων : 15/11/2019.

Σχετικά Άρθρα

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξορύξεις πετρελαίου στην Κρήτη η WWF

Συνολικά 90 προστατευόμενες περιοχές (4 εθνικά πάρκα, 2 εθνικοί δρυμοί, 21 καταφύγια άγριας ζωής και 63 περιοχές του δικτύου Natura) γειτνιάζουν, σύμφωνα με την WWF,  με τα οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί από την κυβέρνηση σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη. Ο[…]

Δείτε περισσότερα

Το stent του ΠτΔ και το ταξίδι στην Κρήτη

Σε επιτυχή επέμβαση στεντ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο υπεβλήθη το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τον ετήσιο καρδιολογικό έλεγχο που του έγινε. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός stent και η διαδικασία ολοκληρώθηκε απολύτως επιτυχώς. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει το[…]

Δείτε περισσότερα