tokrirkri

tokrirkri

ΣΕΒΑ: Πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης έως το 2020

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ) αναλαμβάνει εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά (με περιεχόμενο φρούτου 0-24,9%), παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών/μελών του μέχρι το 2020, με σημείο
αναφοράς το 2015. Η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των κρατών- μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων, στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης. Παράλληλα, προστίθεται στις προσπάθειες μείωσης της ζάχαρης, στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανέλαβε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Βιομηχανιών Αναψυκτικών (UNESDA), τον Φεβρουάριο του 2017. Ο κλάδος των αναψυκτικών στην Ευρώπη έχει πετύχει μείωση κατά 12% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά του την περίοδο 2000-2015, ενώ έχει δεσμευτεί για περαιτέρω μείωση κατά 10% μέχρι το 2020.

Σχετικά Άρθρα

Eυρωκοινοβούλιο: Μέτρα για τη μείωση εκπομπών CO2 από αυτοκίνητα

Σχέδια για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από αυτοκίνητα και ημιφορτηγά μέχρι το 2030 ενέκριναν οι ευρωβουλευτές. Τα μέτρα έχουν ήδη συμφωνηθεί ανεπίσημα μεταξύ του Κοινοβουλίου και των υπουργών της ΕΕ και περιλαμβάνουν υψηλότερο στόχο (37,5%) μείωσης εκπομπών από το σύνολο των νέων αυτοκινήτων μέχρι το 2030, σε[…]

Δείτε περισσότερα

Έτσι έρχονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας

“Ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί έχει φτάσει στην Ελλάδα μέσω του τουρκικού οργανωμένου σχεδίου μαζικών εισβολών μεταναστών και προσφύγων. Στον ‘Έβρο η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη καθώς μόνιμα περίπου 100-120.000 μετανάστες βρίσκονται στα τουρκικά παράλια ή στον Έβρο έτοιμοι για να περάσουν κάποια στιγμή τα σύνορα της Ευρώπης.

Δείτε περισσότερα