tokrirkri

tokrirkri

ΣΕΒΑ: Πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης έως το 2020

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ) αναλαμβάνει εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά (με περιεχόμενο φρούτου 0-24,9%), παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών/μελών του μέχρι το 2020, με σημείο
αναφοράς το 2015. Η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των κρατών- μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων, στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης. Παράλληλα, προστίθεται στις προσπάθειες μείωσης της ζάχαρης, στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανέλαβε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Βιομηχανιών Αναψυκτικών (UNESDA), τον Φεβρουάριο του 2017. Ο κλάδος των αναψυκτικών στην Ευρώπη έχει πετύχει μείωση κατά 12% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά του την περίοδο 2000-2015, ενώ έχει δεσμευτεί για περαιτέρω μείωση κατά 10% μέχρι το 2020.

Σχετικά Άρθρα

2ος νυχτερινός αγώνας δρόμου Ρεθύμνου

O ∆ήµος Ρεθύµνου και το Τµήµα Αθλητισµού µε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης έχοντας ως στόχο την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδοµάδας Κινητικότητας και της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράµµατος CIVITAS DESTINATIONS στους κατοίκους του ∆ήµου και όχι µόνο, προκηρύσσει αγώνα δρόµου για αθλητές,[…]

Δείτε περισσότερα

Γ. Κεφαλογιάννης: Εντός 4 μηνών θεσμικό πλαίσιο για τα πατίνια

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος θα ανακοινωθεί η εφαρμογή προσωρινών μέτρων για την ελεύθερη διακίνησή τους μέσα στις πόλεις Εντός 4 μηνών θα κατατεθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα προβλέπει όλο το κανονιστικό πλαίσιο για την αγορά, την ασφάλεια και τη χρήση στις πόλεις, όλων[…]

Δείτε περισσότερα