tokrirkri

tokrirkri

Σε ινδικά χέρια η Κρητών Αρτος

Στην –ινδικών συμφερόντων- SwitzGroup πέρασε ο έλεγχος της Κρητών Άρτος, σε μια εξαγορά που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, το 60,55% του συνόλου των μετοχών της “Κρητών Άρτος Ανώνυμη Εμπορική και Βιοτεχνική Εταιρεία” βρίσκεται πλέον στον έλεγχο εταιρείας συμφερόντων του SwitzGroup.

Η σχετική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπου του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρεία με την επωνυμία «Κρητών Αρτος Ανώνυμη Εμπορική και Βιοτεχνική Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο «Κρητών Αρτος ΑΕΒΕ», εταιρεία εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, με βάση την παρ. 2 του άρθρου 17 των Κανόνων Λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς του ΧΑ, και σε συνέχεια της από 1/2/2019 ενημέρωσης που έλαβε από την εταιρεία με την επωνυμία «SwitzGroup Europe Limited» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η «SwitzGroup Europe Limited» προέβη σε αγορά, με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή (OTC) και με ημερομηνία εκκαθάρισης την 1/2/2019, 1.116.888 κοινών ονομαστικών μετοχών, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20,99% του συνόλου των μετοχών της «Κρητών Αρτος Ανώνυμη Εμπορική και Βιοτεχνική Εταιρεία» δ.τ. «Κρητών Αρτος ΑΕΒΕ».

Περαιτέρω, η εταιρεία «SwitzGroup Europe Limited» απέκτησε εμμέσως, με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή (OTC) και με ημερομηνία εκκαθάρισης την 1/2/2019, 2.105.463 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 39,56% του συνόλου των μετοχών της «Κρητών Αρτος Ανώνυμη Εμπορική και Βιοτεχνική Εταιρεία» δ.τ. «Κρητών Αρτος ΑΕΒΕ», μέσω αγοράς των μετοχών αυτών από τη εταιρεία με την επωνυμία «Exalico Limited» της οποίας μοναδική μέτοχος είναι η «SwitzGroup Europe Limited».

Κατόπιν των ανωτέρω, η «SwitzGroup Europe Limited» κατέχει αμέσως και εμμέσως συνολικά 3.222.351 κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 60,55% του συνόλου των μετοχών της «Κρητών Αρτος Ανώνυμη Εμπορική και Βιοτεχνική Εταιρεία» δ.τ. «Κρητών Αρτος ΑΕΒΕ»

 

Ποια είναι η SwitzGroup

Ο όμιλος Switz Group αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της οικογένειας Khorakiwala από την Ινδία και πραγματοποιεί πωλήσεις περί τα 250 εκατ. δολάρια. Απασχολεί 4.500 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται στην αρτοβιομηχανία σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων σε Ομάν, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, κ.ά. Από τον Δεκέμβριο του 2017 έχει κάνει την είσοδο του στην ελληνική αγορά αποκτώντας θέση στην Olympic Foods που δραστηριοποιείται στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού.Λίγο καιρό αργότερα, εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο και της  CSM Hellas, που καια αυτή δραστηριοποιείται στη διάθεση πρώτων υλών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής καθώς και κατεψυγμένων προϊόντων στην ελληνική αγορά. Ακόμη, διεκδικεί με ιδιαίτερες αξιώσεις την Παγωτά Δωδώνη, συμμετέχοντας στην διαδικασία, όπου ο έτερος «μνηστήρας» είναι η κοινοπρακτική συμμετοχή των Γιώτης – Γρηγόρης.

Η Κρητών Άρτος

Η Κρητών Άρτος ιδρύθηκε  το 2004 με την  εξαγορά μιας παλιάς οικογενειακής βιοτεχνίας  παραγωγής Κρητικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων. Τον Απρίλιο του 2005  μετεγκαθίσταται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3000 m². Τον ίδιο χρόνο δημιουργεί στον κλάδο την κατηγορία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε παραγωγή Κρητικών Αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία μεγάλης αλυσίδας S/M. Σήμερα οι κτιριακές της υποδομές ξεπερνούν τα 4.000 m², καθώς έχει εκσυγχρονίσει το μηχανολογικό της εξοπλισμό, διατηρώντας  βέβαια τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής των προϊόντων της. Η παραγωγική διαδικασία λειτουργεί κάτω από τους αυστηρούς κανόνες των συστημάτων ποιότητας HACCP ΕΛΟΤ 1416, IFS Higher Level και BRC.

H ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αλυσίδες Supermarkets στην Ελλάδα (ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl,  Μασούτης, Σκλαβενίτης,Μετρό, Mart, Βερόπουλος , Γαλαξίας, ΕΛΟΜΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ κλπ), ενώ το 20% και πλέον του κύκλου εργασιών της αφορά πωλήσεις εκτός Ελλάδος σε χώρες όπως Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο, Κίνα, Αυστραλία κ.α. Από το Φεβρουάριο του 2009, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην ΕΝ.Α.

Σχετικά Άρθρα

Στ. Πέτσας: Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης-τέλους επιτηδεύματος έως το 2023

Τα μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει σταδιακή κατάργηση φόρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, αλλά και διατήρηση του αφορολόγητου ορίου και του επιδόματος σύνταξης.  «Το σχέδιο είναι όλα αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης χθες[…]

Δείτε περισσότερα

“Φρένο” στην επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες

Κόπωση στην επιστροφή καταθέσεων διαπιστώνουν οι τράπεζες από την αρχή του έτους, γεγονός που προβληματίζει για την επίτευξη των προσδοκιών για αύξηση των καταθέσεων κατά τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ φέτος. Το 2018 οι συνολικές καταθέσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 14,9 δισ. ευρώ, προερχόμενη κατά το ήμισυ σχεδόν από τον ιδιωτικό τομέα[…]

Δείτε περισσότερα