tokrirkri

tokrirkri

Στην Κρήτη ο πρώτος διαδικτυακός ιστότοπος για τους «ψηφιακούς νομάδες»

Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη σε μια νέα «παγκόσμια τάση», βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή για την αναζήτηση των «ψηφιακών νομάδων». Των ανθρώπων που αναζητούν και τελικά επιλέγουν να εργαστούν εξ αποστάσεως και σε άλλο κράτος, από αυτό που αποτελεί την έδρα της εργασίας τους.

Το www.workfromcrete.gr είναι το πρώτο site που λειτουργεί σε επίπεδο Περιφερειών στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας πως για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί στρατηγική επιλογή, η ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, μέσα από σειρά στοχευόμενων δράσεων. H αυθεντικότητα του κρητικού τοπίου, τα χιλιόμετρα των καθαρών ακτών, η αίσθηση της φιλοξενίας μπορούν να χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής για ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν στο νησί.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί τη βάση ενός συνολικότερου σχεδίου για την προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων» από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με άλλους φορείς με τελικό στόχο την προώθηση και προβολή της Κρήτης, ως ιδανικού προορισμού για εργασία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την τεχνογνωσία που αναζητά η νέα γενιά επαγγελματιών, θα διασυνδεθεί με φορείς στο εξωτερικό και θα αποτελέσει μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας. Σε σύντονο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, οι Πρεσβείες της χώρας και βέβαια όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιωτικοί φορείς. Η σελίδα βρίσκεται σε διαρκή αναβάθμιση και ενημέρωση, προκειμένου να συμπεριλάβει επιπλέον πληροφορίες από τους χρήστες της.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσιάζοντας το νέο ιστότοπο δήλωσε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης ανοίγουμε ένα νέο παράθυρο στον κόσμο. Λαμβάνοντας τα μηνύματα μιας νέας παγκόσμιας τάσης, προσφέρουμε την απαραίτητη πληροφορία στους ανθρώπους, που το επόμενο διάστημα θέλουν να εργαστούν σε έναν τόπο όμορφο και αυθεντικό. Μέσα από το www.workfromcrete.gr, οι “ψηφιακοί νομάδες” θα έρχονται σε επαφή με την Κρήτη, θα αντλούν τις πληροφορίες που αναζητούν τόσο για τα θεσμικά ζητήματα, όσο και για ζητήματα που αναδεικνύουν τον χάρτη καινοτομίας του νησιού και τις ευκαιρίες απασχόλησης. Η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει υψηλού κύρους Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα, παρέχει ψηφιακές υποδομές έτοιμες να υποστηρίξουν κάθε εργαζόμενο που αποφασίζει να εγκαταστήσει την έδρα της επιχείρησής του στο νησί. Το φιλόξενο κλίμα και η αυθεντικότητα των εμπειριών, αποτελούν τη βάση, πάνω στην οποία απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε εκατομμύρια πολίτες από το εξωτερικό που επιθυμούν να δουλέψουν από την Κρήτη».

 

#workfromcrete #digitalnomads #incrediblecrete #creteregion #perifereiakritis

Σχετικά Άρθρα

Εργασία: Πλήρωση θέσης ειδικού συμβούλου της αντιπεριφερειάρχη Παιδείας

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανακοίνωσε την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συμβούλου της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια βίου μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, σε θέματα απασχόλησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τη θητεία της Αντιπεριφερειάρχη για την επικουρία[…]

Δείτε περισσότερα

Ξεκίνησε το 39ο πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στο Ηράκλειο

Η κορυφαία διοργάνωση των οδοντιάτρων της χώρας φιλοξενείται μετά από 21 χρόνια στην Κρήτη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και ξεκίνησε χθες το βράδυ στις 8 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Το συνέδριο γίνεται με τη συνεργασία των Οδοντιατρικών Συλλόγων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Λασιθίου και Χανίων και[…]

Δείτε περισσότερα