tokrirkri

tokrirkri

ΣΤΗΝ ΚΡΉΤΗ

Oι σύγχρονοι ιστιοπλόοι του κόσμου στη …ρότα που χάραξαν οι Μινωίτες θαλασσοπόροι.

Η θάλασσα της Κρήτης που από τα προϊστορικά χρόνια ήταν το σταυροδρόμι ιστιοπλόων και θαλασσοπόρων όλης της Μεσογείου, θα φιλοξενήσει την Κυριακή τους σύγχρονους ιστιοπλόους του κόσμου σε μια διεθνή διοργάνωση με την επωνυμία “Cretan Union Cup”.
Πρόκειται για ένα κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός για το νησί μας που συνδιοργανώνεται από τους τοπικούς ναυταθλητικούς ομίλους και την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το κορυφαίο γεγονός που θα εξελιχθεί στα Χανιά, στο Ρέθυμνο στο Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου σύμφωνα με τους διοργανωτές μπορεί να καταστήσει την Κρήτη παγκόσμιο ναυταθλητικό προορισμό αλλά και να αναδείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και της Ελλάδας.

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “Cretan Union Cup” θα ‘’ανοίξει πανιά’’ τη Δευτέρα από 14 έως 20 Οκτωβρίου, ενώ προβλέπονται και παράλληλες εκδηλώσεις παραδοσιακού – πολιτιστικού χαρακτήρα.
Το κορυφαίο γεγονός που θα ενώσει αθλητές και τις «θάλασσες του κόσμου» στηρίζουν οι ναυταθλητικοί σύλλογοι του νησιού και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα από την Ελλάδα αλλά και από διάφορες χώρες, ενώ θα καλυφθεί τηλεοπτικά από μεγάλα δορυφορικά κανάλια.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν είναι ο Στιβ Κλάις με συνεχόμενες διακρίσεις στους αγώνες του Μεξικού. Επίσης ο Βλάντ Φλέινγκολντ πολύ γνωστός ιστιοπλόος από το LA Club αναμένεται να είναι στην Κρήτη όπως και ο ιδιαίτερα έμπειρος αυστραλός ιστιοπλόος Τζον Γκρέι αλλά και αρκετοί άλλοι.

« Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που στηρίζουμε και πραγματοποιούμε με τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους του νησιού. Μια σπουδαία διοργάνωση που έρχεται να προβάλλει την ιστορία τον θαλάσσιο πλούτο της Κρήτης, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα του νησιού. Παράλληλα να αναδείξουμε τον τόπο μας ως ένα ιδανικό ναυταθλητικό προορισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Παλλήκαρης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που από την πρώτη στιγμή-όπως είπε- αγκάλιασε την ιδέα για την υλοποίηση των διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων “Cretan Union Cup”, είπε, ότι «στους αγώνες αυτούς, που θα προσπαθήσουμε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο ή κάθε δυο χρόνια, θα πάρουν μέρος όλοι οι όμιλοι της Κρήτης, αλλά και πολλοί όμιλοι της υπόλοιπης Ελλάδας. Πρόκειται για ένα διεθνές αθλητικό γεγονός, που θα προβάλλει την Ελλάδα και την Κρήτη στο εξωτερικό.
Το “Cretan Union Cup” -πρόσθεσε- είναι μία reggata (θαλάσσια διαδρομή) που έρχεται σε μια ιστορική στιγμή, που η Κρήτη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την Ένωσής της με την Ελλάδα, να διαπλεύσει τα Κρητικά Ύδατα, που από τα προϊστορικά χρόνια, ήταν το σταυροδρόμι ιστιοπλόων και θαλασσοπόρων όλης της Μεσογείου.

Τους αγώνες αξίζει να επισημανθεί στηρίζει και προβάλλει ήδη στην ιστοσελίδα του-www.orc.com– ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης.

Πρόγραμμα Αγώνων
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

10:00–18:00 Εγγραφές

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

10:00–18:00 Εγγραφές-Καταμετρήσεις
20:30 Συγκέντρωση Κυβερνητών στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων
21:30 Τελετή Έναρξης
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013
Εκκίνηση από Χανιά 10.00 η ώρα για τις Ιστιοδρομίες 1η και 2η μαζί
  • 1η Ιστιοδρομία: Ελεγχόμενου Στίβου 2-4 νμ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
  • 2η Ιστιοδρομία Ελεγχόμενου Στίβου (τερματισμός της 1ης Ιστιοδρομίας) – Ρέθυμνο , 44 ν.μ. περίπου
Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013
19:00 Απονομή 1ης & 2ης Ιστιοδρομίας
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013
Εκκίνηση από Ρέθυμνο 10.00 η ώρα για τις Ιστιοδρομίες 3η και 4η μαζί
  • 3η Ιστιοδρομία: Όρτσα – Πρίμα 2-4 νμ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
  • 4η Ιστιοδρομία Όρτσα – Πρίμα (τερματισμός της 3ης Ιστιοδρομίας) – Ηράκλειο , 39 ν.μ. περίπου
20:00Υποδοχή-καλωσόρισμα στο λιμάνι του Ηρακλείου
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013
19:00 Απονομή 3ης & 4ης Ιστιοδρομίας
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013
Εκκίνηση από Ηράκλειο 10.00 η ώρα για τις Ιστιοδρομίες 5η και 6η μαζί
  • 5η Ιστιοδρομία: Όρτσα – Πρίμα 2-4 νμ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
  • 6η Ιστιοδρομία Όρτσα – Πρίμα (τερματισμός της 5ης Ιστιοδρομίας) – Άγιος Νικόλαος , 49 ν.μ. περίπου

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

19.00: Απονομή 5ης & 6ης Ιστιοδρομίας
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013
Εκκίνηση 10:00 η ώρα Άγιος Νικόλαος
7η Ιστιοδρομία: Ελεγχόμενου Στίβου ή Όρτσα – Πρίμα 4νμ περίπου
Εκκίνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 7ης Ιστιοδρομίας
8η Ιστιοδρομία: Ελεγχόμενου Στίβου ή Όρτσα – Πρίμα 4νμ περίπου
Εκκίνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 8ης Ιστιοδρομίας
9η Ιστιοδρομία: Ελεγχόμενου Στίβου ή Όρτσα – Πρίμα 4νμ περίπου
15:30 Τελική Απονομή – Τελετή λήξης

Σχετικά Άρθρα

Η Άγκυρα απορρίπτει την προειδοποίηση του Καΐρου για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Η προειδοποίηση της Αιγύπτου για απευθείας στρατιωτική επέμβαση στην ένοπλη σύρραξη στη γειτονική Λιβύη δεν θα αποθαρρύνει την Τουρκία να στηρίξει τους Λίβυους συμμάχους της, δήλωσε σήμερα ένας Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων Καΐρου και Άγκυρας. Η Τουρκία στηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας[…]

Δείτε περισσότερα

Smart Cities Festival: Το πρώτο Φεστιβάλ Έξυπνων Πόλεων έρχεται στο Ηράκλειο

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 11:00 πμ, Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Η είσοδος στις 15 Ιουνίου είναι ελεύθερη και τα… lego σας περιμένουν! Ένα μοναδικό φεστιβάλ έρχεται να ενθουσιάσει το κοινό του Ηρακλείου, καθώς το Smart City Festival ταξιδεύει σε όλες τις έξυπνες πόλεις του κόσμου. Τελευταίος σταθμός για το πρώτο Φεστιβάλ[…]

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση