tokrirkri

tokrirkri

Στην τελική ευθεία το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στο Λασίθι

Την τελευταία φάση προετοιμασίας για την υλοποίηση ενός οραματικού επί δεκαετίες έργου, του νέου δημόσιου «Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» (ΚΕΦΙΑΠ) στη Νεάπολη Λασιθίου ανακοίνωσε το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Με την υπ’ αριθμ. 269874/05-11-2018 δημόσια Προκήρυξη Σύμβασης Εκπόνησης Μελέτης της Περιφέρειας Κρήτης (ΑΔΑ: ΨΒΖΦ7ΛΚ-415), μέσα σε λίγους μήνες από σήμερα θα παραδοθεί και η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής των υφιστάμενων μελετών (αρχιτεκτονικής, στατικής, Η/Μ γεωτεχνικής κλπ.) και το έργο θα πάει σε δημοπράτηση για την κατασκευή του.

Παρότι πολλοί έκαναν σπέκουλα με το έργο αυτό, αποδεικνύουμε ότι ταχύτατα (για τα δεδομένα των δημόσιων έργων μεγάλης κλίμακας) και με μεθοδικό και υποδειγματικό τρόπο, φτάσαμε μέχρι την σημερινή προκήρυξη της οριστικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής, ξεκινώντας μέσα στο 2017 την πορεία υλοποίησής του: 15-2-2017 εκδόθηκε το ΦΕΚ 442 του νέου Οργανισμού Γ.Ν-Κ.Υ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» για το Τμήμα Φυσικής και Ιατρικής αποκατάστασης, 20-4-2017 με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έγινε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Ανάθεση Αρμοδιοτήτων για την  έγκριση της προμελέτης, της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου με την απαραίτητη προϋπόθεση να ληφθούν υπ΄ όψη οι επισυναπτόμενες παρατηρήσεις της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, 13-11-2017 με την 784 απόφαση της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ εγκρίθηκε το κτιριακό Πρόγραμμα του ΚΕΦΙΑΠ, 4-5-2018 έγινε η τελική προεκτίμηση αμοιβής της μελέτης (785.632 €), 23-8-2018 εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης και τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης.

Πέρα από κάθε αίσθημα δικαίωσης και ικανοποίησης που μπορεί να μας διακατέχει, το σημαντικό εδώ που ενδιαφέρει τους πολίτες και πρέπει να τονιστεί, είναι ότι το υπό υλοποίηση ΚΕΦΙΑΠ αποτελεί την πρώτη και μοναδική στην Κρήτη δημόσια υγειονομική μονάδα αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας, δυναμικότητας 40 κλινών, που θα βάλει ένα τέλος στις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από την υποχρεωτική μετακίνηση εκτός Κρήτης των ασθενών και των οικείων τους. Απευθύνεται σε ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς και νοσήματα νευρικού, μυϊκού, κυκλοφορικού συστήματος κ.α., με εμβέλεια όλη την Κρήτη και δυνατότητα εξυπηρέτησης ακόμα και τουριστών και επισκεπτών του νησιού, ενώ εκτός από υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης θα παρέχει και ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των ατόμων που θα φιλοξενεί, με στόχο την επανένταξή τους”.

Σχετικά Άρθρα

Τα βρήκαν δήμος Οροπεδίου και Εφορεία Αρχαιοτήτων

Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα αρχαιολογίας και τουρισμού πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, μεταξύ του Δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη, και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, αρχαιολόγου, Χρύσας Σοφιανού, παρουσία των Αντιδημάρχων Υποδομών και Παιδείας-Πολιτισμού, κ. Στρατάκη και κ.Τζιράκη ,αντίστοιχα, του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού, κ. Γερακάκη,[…]

Δείτε περισσότερα

Ηράκλειο: Πάνω από 250 τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες με Β’ φάση προσλήψεων, ζητά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος». Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: “Οι παραπάνω από 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο από το Υπουργείο Παιδείας και τα[…]

Δείτε περισσότερα