tokrirkri

tokrirkri

Στην τελική ευθεία το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στο Λασίθι

Την τελευταία φάση προετοιμασίας για την υλοποίηση ενός οραματικού επί δεκαετίες έργου, του νέου δημόσιου «Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» (ΚΕΦΙΑΠ) στη Νεάπολη Λασιθίου ανακοίνωσε το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Με την υπ’ αριθμ. 269874/05-11-2018 δημόσια Προκήρυξη Σύμβασης Εκπόνησης Μελέτης της Περιφέρειας Κρήτης (ΑΔΑ: ΨΒΖΦ7ΛΚ-415), μέσα σε λίγους μήνες από σήμερα θα παραδοθεί και η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής των υφιστάμενων μελετών (αρχιτεκτονικής, στατικής, Η/Μ γεωτεχνικής κλπ.) και το έργο θα πάει σε δημοπράτηση για την κατασκευή του.

Παρότι πολλοί έκαναν σπέκουλα με το έργο αυτό, αποδεικνύουμε ότι ταχύτατα (για τα δεδομένα των δημόσιων έργων μεγάλης κλίμακας) και με μεθοδικό και υποδειγματικό τρόπο, φτάσαμε μέχρι την σημερινή προκήρυξη της οριστικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής, ξεκινώντας μέσα στο 2017 την πορεία υλοποίησής του: 15-2-2017 εκδόθηκε το ΦΕΚ 442 του νέου Οργανισμού Γ.Ν-Κ.Υ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» για το Τμήμα Φυσικής και Ιατρικής αποκατάστασης, 20-4-2017 με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έγινε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Ανάθεση Αρμοδιοτήτων για την  έγκριση της προμελέτης, της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου με την απαραίτητη προϋπόθεση να ληφθούν υπ΄ όψη οι επισυναπτόμενες παρατηρήσεις της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, 13-11-2017 με την 784 απόφαση της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ εγκρίθηκε το κτιριακό Πρόγραμμα του ΚΕΦΙΑΠ, 4-5-2018 έγινε η τελική προεκτίμηση αμοιβής της μελέτης (785.632 €), 23-8-2018 εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης και τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης.

Πέρα από κάθε αίσθημα δικαίωσης και ικανοποίησης που μπορεί να μας διακατέχει, το σημαντικό εδώ που ενδιαφέρει τους πολίτες και πρέπει να τονιστεί, είναι ότι το υπό υλοποίηση ΚΕΦΙΑΠ αποτελεί την πρώτη και μοναδική στην Κρήτη δημόσια υγειονομική μονάδα αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας, δυναμικότητας 40 κλινών, που θα βάλει ένα τέλος στις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από την υποχρεωτική μετακίνηση εκτός Κρήτης των ασθενών και των οικείων τους. Απευθύνεται σε ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς και νοσήματα νευρικού, μυϊκού, κυκλοφορικού συστήματος κ.α., με εμβέλεια όλη την Κρήτη και δυνατότητα εξυπηρέτησης ακόμα και τουριστών και επισκεπτών του νησιού, ενώ εκτός από υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης θα παρέχει και ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των ατόμων που θα φιλοξενεί, με στόχο την επανένταξή τους”.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελληνίων

Από το μεσημέρι διαθέσιμα στους υποψηφίους τα αποτελέσματα Το μεσημέρι της Παρασκευής -μετά τις 13:00- θα αναρτηθούν επισήμως βαθμολογίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε[…]

Δείτε περισσότερα

Η Κρήτη έχει το δικό της «χωριό των πολυτέκνων»

Το χωριό της Κρήτης που μένει ανεπηρέαστο από τα μνημόνια και την κρίση και που παράλληλα αποκαλείται, και όχι άδικα, ως «το χωριό των πολυτέκνων». Ίσως πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου διαθέτουν αρετές πολύτιμες για την κοινωνία της Κρήτης και χαρακτηριστικά που, αν μη τι άλλο,[…]

Δείτε περισσότερα