tokrirkri

tokrirkri

Στηρίζει τους πληγέντες από την κακοκαιρία η Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου αναφέρονται τα εξής:

«Για πολλούς από τους ανθρώπους των Επαρχιών της Κισάμου και του Σελίνου, ως και της ευρύτερης περιοχής τα πάθη ήρθαν πολύ πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών.

Τα πρωτοφανή, ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον τόπο ως και οι καταστροφικές πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες-εκατοντάδες βιοπαλαιστές, άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου να υποστούν από μερική ως ολική καταστροφή σε σπίτια και περιουσίες. Σπίτια κατέρρευσαν, άλλα έπαθαν μεγάλες καταστροφές, άλλα πλημμύρισαν, περιουσίες ολόκληρες τις κατάπιε η μανία του νερού, καθώς ποτάμια μετατράπηκαν σε μανιασμένη θάλασσα, εξαφανίζοντας ότι εύρισκαν μπροστά τους, δυστυχώς αφαιρώντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Η Εκκλησία ως Μάννα φιλόστοργος, χωρίς θόρυβο εκκωφαντικό και κάλπικα λόγια-υποσχέσεις, συμμερίζεται και συμπάσχει με τα βάσανα, τις αγωνίες και τον πόνο των πλημμυροπαθών και πληγέντων συνανθρώπων μας. Τους αγκαλιάζει όλους με αγάπη και συνοδοιπορεί μαζί τους. Ήδη με συντονισμένες ενέργειες και την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, η Ι.Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου έχει καταγράψει 60 οικογένειες-νοικοκυριά που χρήζουν άμεσης στήριξης και αρωγής (ολοσχερής καταστροφή οικοσκευών, κάλυψη πάγιων εξόδων και αναγκών, κ.α.).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος συνάντησε αρκετούς από τους πληγέντες της περιοχής, μοιράστηκε τις αγωνίες και τα προβλήματα τους, καθώς η καθημερινότητα τους ανατράπηκε σε ένα εφιάλτη, και ιεραρχώντας τις ανάγκες και προβλήματα, η Ι.Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου ανέλαβε δράση για κάλυψη επιτακτικών αναγκών.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος: «Χρέος επιτακτικό της Εκκλησίας είναι να φροντίζει το πρώτον για την πνευματική καλλιέργεια του λαού Της, αλλά και για τον καθημερινό άρτο, για τον οποίο ο Χριστός μας δίδαξε να προσευχόμαστε, καθώς η έλλειψη του φέρνει πείνα και θάνατο στον κόσμο αφού το ευχαριστιακό Ποτήριο καλεί για καθημερινή μετοχή στον άρτο, άρα και στα υλικά και πνευματικά αγαθά, το οποία πολλές φορές στερείται ο άνθρωπος. Έχοντας λοιπόν επίγνωση της αποστολής και του χρέους μας μοιραζόμαστε τις κοινές αγωνίες και τον πόνο των πληγέντων αδελφών μας και προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να τους ανακουφίσουμε μεταμορφώνοντας την αγωνία και απογοήτευση των σε ελπίδα, δύναμη και πίστη.

Ευγνώμονα ευχαριστούμε την Ι.Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας μας, της Εκκλησίας Κρήτης, η Οποία με απόφαση Της την Κυριακή της Ορθοδοξίας θα περιάγει δίσκο σε όλες της Ενορίες της Μεγαλονήσου, το προϊόν του οποίου θα διατεθεί για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πληγέντων αδελφών μας. Ευχαριστούμε, επίσης, Πρόσωπα και Φορείς που ευαισθητοποιούνται και έμπρακτα μοιράζονται την αγωνία μας αυτή.

Καλούμε όσους επιθυμούν να συνοδοιπορήσουν στον Γολγοθά αυτό των αδελφών όπως επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη που ορίσαμε εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αντωνία Δαρατσιανού εις τα τηλέφωνα της Μητροπόλεως 28220-22128,22018.

Ευχόμαστε και ταπεινά προσευχόμαστε ο Θεός να φυλάει τον τόπο, τους ανθρώπους του και τον κόσμο όλο από παντός είδους καταστροφικά φαινόμενα που, σε αρκετές περιπτώσεις, μοιάζει να είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων καταχρηστικών παρεμβάσεων στην φύση και το περιβάλλον», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.»

Σχετικά Άρθρα

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Η ποινική έρευνα για την κατάρρευση του μηχανισμού

Κόλαφος για το σύνολο του κρατικού μηχανισμού υπήρξαν τα συμπεράσματα των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική με τους 102 νεκρούς. Αλαλούμ, χάος και κατάρρευση του μηχανισμού. Αποφάσεις -όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας στη λ. Μαραθώνος- που όχι μόνο δεν απέτρεψαν αλλά επιδείνωσαν[…]

Δείτε περισσότερα

Ινδονησία: Ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών με αντάλλαγμα εισιτήρια λεωφορείων

Τα πλαστικά απορρίμματα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ινδονησία και αυτό οδήγησε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να καταλήξει σε μια νέα προσέγγιση για να ενθαρρύνει τους κατοίκους να ταξιδεύουν με λεωφορείο, παρέχοντας δωρεάν εισιτήρια ως αντάλλαγμα για χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια. Η πόλη της Σουραμπάγια ξεκίνησε την[…]

Δείτε περισσότερα