tokrirkri

tokrirkri

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου, το Ηράκλειο

Στην… επιφάνεια βγαίνουν χρόνο με τον χρόνο οι «κρυμμένοι θησαυροί» του Ηρακλείου, οι οποίοι «κατακτούν» τις καρδιές όχι μόνο του εντόπιου πληθυσμού, αλλά και των επισκεπτών της πόλης!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας που πραγματοποίησε ο Ανεξάρτητος Οίκος Euromonitor, το Ηράκλειο βρίσκεται μεταξύ των 100 δημοφιλέστερων προορισμών του πλανήτη, κατέχοντας την 68η θέση!

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, η οποία αποτελεί… συνέχεια της αντίστοιχης που είχε σημειωθεί το 2017, όταν η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης -σύμφωνα και πάλι με έρευνα του ίδιου Οίκου- αναδείχθηκε ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός της Ευρώπης!

Στους 100 πιο δημοφιλείς προορισμούς του πλανήτη βρίσκεται άλλη μία πόλη της Ελλάδας, για την ακρίβεια η πρωτεύουσά της, η Αθήνα, η οποία κατέχει την 49η θέση.

Τα κριτήρια της έρευνας του Οίκου Euromonitor, που εδρεύει στο Λονδίνο, είναι ο αριθμός των επισκεπτών μίας πόλης, αλλά και η στατιστική τάση αύξησής τους, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων, ο μέσος όρος των χρημάτων που ξοδεύονται σε εστιατόρια κι άλλα καταστήματα, και τέλος η μέρα άφιξης και αναχώρησης των τουριστών.

Στην περίπτωση του Ηρακλείου, η έρευνα του Euromonitor στέκεται ιδιαίτερα στην ανοδική τάση της επισκεψιμότητας στην πόλη, η οποία είναι αυξημένη κατά 8%.

«Μας περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!»

«Επιβεβαιώνεται η καλή δουλειά που γίνεται από όλους τους φορείς της πόλης και του νησιού.  Γιατί το Ηράκλειο ήταν μόνο πόρτα εισόδου και εξόδου της Κρήτης. Αλλά τώρα δεν γίνεται πια μία… επιπόλαιη επίσκεψη στην πόλη. Το αντίθετο: Οι τουρίστες μας θα μείνουν από μία έως τρεις μέρες, θα ξοδέψουν χρήματα, θα επισκεφθούν τα ιστορικά μας μνημεία και βεβαίως θα απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή του Ηρακλείου η οποία δεν ήταν φημισμένη, αλλά τώρα φαίνεται πως είναι ανεβασμένη κι αυτή», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.

«Η θέση αυτή μας δίνει ακόμα περισσότερη όρεξη για δουλειά και ενισχύει την πεποίθησή μας ότι καλά κάνουμε εδώ στο Ηράκλειο κι έχουμε βάλει όλους τους φορείς σε ένα τραπέζι, και συνεργάζονται. Πρώτη φορά στην ιστορία συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να σας θυμίσω μόνο ότι το 2014 -15 η πόλη μας είχε μία μεγάλη μείωση στις επισκέψεις της. Τώρα, επειδή οι φορείς κατάλαβαν ότι το Ηράκλειο αξίζει να γίνει προορισμός, να γίνει city break, να περάσει δηλαδή ο τουρίστας και να έχει δυο – τρεις διανυκτερεύσεις εδώ, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Γκαραντσίνι έκλεισε μία πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη: «Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον μας περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες , γιατί το Ηράκλειο είναι η πόλη των κρυμμένων θησαυρών! Και πρέπει αυτοί οι θησαυροί, πρώτα από τους Ηρακλειώτες  και μετά από τους επισκέπτες μας, να βγουν στην επιφάνεια!».

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικά Άρθρα

Στην Κρήτη το τρίτο ακριβότερο ιδιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο

Δια θαλάσσης και από αέρος “πολιορκεί” τα Χανιά ο 65χρονος Αλισερ Ουσμάνοφ, ο πλουσιότερος Ρώσος ολιγάρχης, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φτάνει τα 15,1 δισ. δολλάρια. Σύμφωνα με το zarpanews.gr  εκτός από τον κατάπλου στο νησί του σκάφους του μεγαλομετόχου της Άρσεναλ, και το ιδιωτικό του αεροπλάνο βρέθηκε στο Αεροδρόμιο των Χανίων. Πρόκειται  για[…]

Δείτε περισσότερα

Αυτό είναι η Κρήτη: Απαράμιλλη ομορφιά στο Οροπέδιο – Δείτε τη φωτογραφία

Η άλλη Κρήτη, η διαφορετική Είναι από εκείνες τις στιγμές που αποτυπώνουν τη μοναδική ομορφιά ενός τόπου. Όταν μάλιστα αυτός είναι το Οροπέδιο του Λασιθίου το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Είναι από αυτά τα σούρουπα που αιχμαλωτίζονται από το φωτογραφικό φακό για να μας θυμίζουν ότι η Κρήτη δεν είναι μόνο[…]

Δείτε περισσότερα