tokrirkri

tokrirkri

Συμμετέχει και η Κρήτη στο διάλογο για το μισθολόγιο των κληρικών

Θα εξαντλήσει τα περιθώρια του διαλόγου για το σύνολο της Συμφωνίας, άρα και για το μισθολογικό των κληρικών λέει τώρα η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου που τοποθετήθηκε σχετικώς στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Αν το μήνυμα της ανακοίνωσης της Παρασκευής ήταν ότι το ζήτημα του μισθολογίου δεν τίθεται σε καμία διαπραγμάτευση διότι «αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας» πλέον η κυβέρνηση μαλακώνει τη γραμμή της διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει κύκλος διαλόγου προκειμένου να διευκρινιστούν όλα τα θέματα γύρω από το καθεστώς της μισθοδοσίας και να δοθούν όλες οι διαβεβαιώσεις .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έλαβε την εντολή από τον πρωθυπουργό «να εκκινήσει κύκλο συναντήσεων με τον Πατριάρχη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, αλλά και με τις ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσων, ώστε να διευκρινιστούν πτυχές της πρότασης, οι οποίες μπορεί να μην ήταν σαφείς στην αρχή». Οι τελικές αποφάσεις, διευκρίνισε ανήκουν στην κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα.

Με άλλα λόγια, πλέον η κυβέρνηση δίνει χώρο στο διάλογο και απομακρύνεται από τη λογική της εκπόνησης του νομοσχεδίου «άμεσα» όπως επισημαινόταν στην ανακοίνωση της Παρασκευής.

«Η Κυβέρνηση ούτε βιάζεται ούτε πιέζεται» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εισήγησή του ενώ ερωτώμενος στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «δεν μας απασχολεί ο χρόνος» μπροστά την προοπτική επίλυσης μια ιστορικής εκκρεμότητας.

Με δεδομένο τον κύκλο διαλόγου το θέμα της διαγραφής των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου δείχνει να μένει ανοιχτό καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ανεξαρτήτως της πορείας της Συμφωνίας – δηλαδή ανεξαρτήτως του αν στη θέση των κληρικών θα καταστεί δυνατό να υπάρξει χώρος για 10.000 νέες προσλήψεις εντός του 2020 (με προκήρυξη τους εντός του 2019) όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός – το κοινωνικό κράτος θα ενισχυθεί σε ορίζοντα τριετίας, όπου στόχος είναι πχ στην εκπαίδευση οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από το 20% να πέσουν στο 5% (μέσω των μόνιμων προσλήψεων).

Επιπλέον, σημείωσε ότι πολιτική «επιδίωξη» της κυβέρνησης είναι ο διάλογος να προχωρήσει στη βάση της συμφωνίας όπως αποτυπώθηκε στο κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Σχετικά Άρθρα

Ρέθυμνο: Προχωρούν οι διαδικασίες για το σύστημα έξυπνης στάθμευσης

Ο Δήμος Ρεθύμνης είναι έτοιμος να υλοποιήσει ένα σύστημα έξυπνης στάθμευσης (smart parking) με γνώμονα τη διαχείριση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών στην κατεύθυνση της βιώσιμης κινητικότητας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CIVITAS DESTINATIONS. Στις 9 Ιουλίου 2019, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου[…]

Δείτε περισσότερα

Πρώτα τα ελληνικά ξενοδοχεία στον δείκτη ικανοποίησης

Στο top10 των δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών, τα Χανιά Την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 86,7% κατέχει η Ελλάδα, έναντι των ανταγωνιστριών χωρών, τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιεύονται στο Στατιστικό Δελτίο (Μάιος) του Insete Intelligence. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κροατία[…]

Δείτε περισσότερα