tokrirkri

tokrirkri

Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη

Πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης η τρίτη συνάντηση για το ντοκιμαντέρ που θέλουν να γυρίσουν παραγωγοί από την χώρα της άπω Ανατολής, αναφορικά με τον επαναπατρισμό, μέσω Κρήτης, περίπου 15.000 Κινέζων οι οποίοι εγκατέλειψαν άρον άρον τη Λιβυή το 2011, όταν μαίνονταν οι –εκεί- εμφύλιες συγκρούσεις!

Η κινητογραφική ταινία περιελάμβανε και συνέντευξη του Περιφερειάρχη Κρήτης, με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη να ανοίγει το γραφείο του και να μιλά στους Κινέζους παραγωγούς για εκείνα τα γεγονότα.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο από τώρα. Τα εκτός Κίνας γυρίσματα γίνονται στην Κρήτη. Υπολογίζεται ότι θα τη δουν γύρω στα 400 εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες.  «Θα είναι μία μεγάλη διαφήμιση για το νησί μας», σχολίασε ο κ. Αρναουτάκης.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το συγκεκριμένο project μπορεί να… στρώσει το έδαφος για την περαιτέρω σύσφιξη κι ανάπτυξη των σχέσεων της πατρίδας μας με την ασιατική χώρα, σε τομείς όπως ο Τουρισμός και οι εμπορικές συναλλαγές!

Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη

«Όταν ταξιδεύουν 100 εκατομμύρια Κινέζοι, το 1% να πάρουμε, θα είμαστε ικανοποιημένοι. Πρέπει να δούμε και  τα ποιοτικά μας προϊόντα που μπορούν να εξαχθούν. Χρειάζεται λοιπόν το χτίσιμο, χρειάζεται να δούμε πώς θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία. Ήταν  σε πολύ υψηλό επίπεδο από πλευράς κρατικών αξιωματούχων η σημερινή συνάντηση. Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα για την Κρήτη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι «ετοιμάζονται κι άλλα project. Όμως για να κάνουμε το επόμενο βήμα, πρέπει να είναι σταθερό το προηγούμενο.  Έχουμε κάνει πάρα πολλές συναντήσεις, έχουμε υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας με επαρχίες της Κίνας και ειδικά με τη Χαϊνάν που είναι μία επαρχία που ταιριάζει με την Κρήτη.

Η κινεζική αντιπροσωπεία βρίσκεται δύο μέρες στο νησί και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την κρητική φιλοξενία και από την κρητική διατροφή. «Υπάρχει ένα θετικό κλίμα», αν και «πάντα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, διαβεβαιώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του «θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα όλο αυτό».

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο κ. Γουάνκ, εξ απορρήτων της κινεζικής κυβέρνησης, καθηγητής που κάνει μελέτες γύρω από τη φιλοσοφία και την αρμονία. «Η Ελλάδα και η Κίνα είναι δύο χώρες με μεγάλη ιστορία. Είμαστε σίγουροι ότι, επειδή έχουμε μία πολύ φιλική σχέση μεταξύ μας, στο μέλλον θα έχουμε πολύ καλές συνεργασίες με την Κρήτη, συνεργασίες που θα αφορούν τον Πολιτισμό της Κρήτης, που έχει μία πολύ μεγάλη και όμορφη ιστορία», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας  πως «μπορούμε να φτιάξουμε μία πολύ φιλική κοινότητα, βασισμένη στην αρμονία κι αυτό θα συνεισφέρει στις πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις των δύο λαών.Πιστεύω ότι ηφιλία της Κίνας και της Ελλάδας θα παραμείνει για πάντα και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Η κινεζική αντιπροσωπεία βρίσκεται δύο μέρες στο νησί και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την κρητική φιλοξενία και από την κρητική διατροφή. «Υπάρχει ένα θετικό κλίμα», αν και «πάντα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», σχολίασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, διαβεβαιώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του «θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα όλο αυτό».

Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη
Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη
Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη
Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη
Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη
Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη
Τι κατέγραψαν οι Κινέζοι στην Κρήτη

Σχετικά Άρθρα

ΑΝΕΚ LINES: Έκπτωση έως 50% στους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους

Η ANEK LINES, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, υπερήφανα “επιβραβεύει” τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και διευκολύνει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στις πρώτες μετακινήσεις τους από και προς τον τόπο σπουδών τους. Ειδικότερα, η ΑΝΕΚ  από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής[…]

Δείτε περισσότερα

Σε τροχιά υλοποίησης ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο

“Έπεσαν” οι υπογραφές για το 1ο εργοστάσιο επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, από τα τρία μεγάλα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό περιβαλλοντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού σύμβασης 5.000.000 ευρώ: η «Κατασκευή Μονάδας Κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος αποβλήτων στην θέση Ρημάμπελλα Μεταξοχωρίου Δήμου Αρχανών –[…]

Δείτε περισσότερα