tokrirkri

tokrirkri

Τουλάχιστον 3,5 ώρες την ημέρα αφιερώνουν οι Έλληνες στο Διαδίκτυο

Κάτι παραπάνω από στενή είναι πλέον η σχέση του Έλληνα με το Διαδίκτυο. Εννέα στους δέκα πολίτες στην Ελλάδα (το 88%), ηλικίας 13-74 ετών, επισκέπτονται το Διαδίκτυο καθημερινά. Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικότερα στην Αθήνα η χρήση του Διαδικτύου είναι σχεδόν καθολική, καθώς η διείσδυση ξεπερνά το 92%. Αν και οι νεαρότερες ηλικιακές ομάδες σαφώς και έχουν στενότερη σχέση με τον παγκόσμιο ιστό, αυξανόμενο βαίνει -και στην Ελλάδα- το ποσοστό των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, που κάνει χρήση του Διαδικτύου. Το ποσοστό της ηλικιακής ομάδας 65-74 ετών, που χρησιμοποιεί το Internet έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία, φθάνοντας το 54% τον Δεκέμβριο του 2018 έναντι 39% τον Μάρτιο του 2017. Όσον αφορά τον καθημερινό χρόνο που απορροφά από την καθημερινότητα το Διαδίκτυο, σύμφωνα με τα «Focus on Tech Life tips» της Focus Bari, οι Έλληνες αφιερώνουν στο Internet περίπου 3,5 ώρες την ημέρα. Στις μικρότερες ηλικίες μάλιστα (18-34 ετών) ο μέσος όρος χρήσης του Internet ξεπερνά τις 4 ώρες ημερησίως, ενώ στις μεγάλες ηλικίες (65-74 ετών) πέφτει στις 2,2 ώρες. Πώς περνούν, όμως, την ώρα τους στο Διαδίκτυο οι Έλληνες χρήστες; Η έρευνα απαντά ότι ένα μεγάλο τμήμα του διαδικτυακού χρόνου δαπανάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα social media

Το 57% του ελληνικού κοινού δηλώνει ότι τα social media αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τέσσερις χρήστες (το 27%) αφιερώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάνω από μία ώρα ημερησίως, ενώ ένας στους δύο (το 51%) έως μία ώρα. Όπως είναι αναμενόμενο, στις μικρότερες ηλικίες και συγκεκριμένα στο ηλικιακό κοινό 18-24 ετών συναντάμε τη μεγαλύτερη ενασχόληση με τα social media, αφού ποσοστό 63% απαντά ότι ασχολείται με αυτά για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.

Οπαδοί των online αγορών

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές. Τρεις στους πέντε χρήστες (το 58%) έχουν κάνει τουλάχιστον μία αγορά online το τελευταίο εξάμηνο. Τα ποσοστά των Ελλήνων που αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου εκτοξεύονται στις νεαρότερες ηλικίες: το 73% των χρηστών, ηλικίας 24 έως 34 ετών, δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία αγορά από ένα e-shop τους τελευταίους έξι μήνες. Πάντως, σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες (το 56%) ηλικίας 45 ετών και άνω απαντά ότι δεν έχει κάνει καμία αγορά μέσω Internet το τελευταίο εξάμηνο.

Κατοχή smartphone

Απόλυτα ταυτισμένοι με το «έξυπνο» κινητό τους είναι οι Έλληνες χρήστες, καθώς το 81% έχει μια συσκευή smartphone, με το 77% να συνδέεται μέσω αυτού στο Διαδίκτυο. Σχεδόν ένας στους δύο χρήστες στην Ελλάδα συνδέεται από το κινητό του τουλάχιστον για μία ώρα την ημέρα. Την ίδια στιγμή τρεις στους τέσσερις απαντούν ότι χρησιμοποιούν τακτικά εφαρμογές στο smartphone τους με δημοφιλέστερες αυτές της επικοινωνίας (Viber, Messenger, Skype). Αυξανόμενος, στο μεταξύ, βαίνει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν συνδρομητική τηλεόραση. Συγκεκριμένα, 1,331 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ελλάδα έχουν συνδρομητική τηλεόραση, ενώ στην Αττική το ποσοστό των συνδρομητών είναι ήδη 40%.

Χρήστες από κούνια

Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, τα παιδιά στην Ελλάδα εξοικειώνονται με την τεχνολογία από όλο και μικρότερη ηλικία. Σήμερα το 77% των παιδιών, ηλικίας 5 έως 12 ετών, έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ξεκινώντας από τη μικρή ηλικία των 5-6 ετών, περισσότερα από τρία στα πέντε παιδιά (το 62%) είναι χρήστες του Internet, με την αναλογία να αυξάνεται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο δημοφιλείς συσκευές μέσω των οποίων συνδέονται τα παιδιά είναι το smartphone (36% και το tablet (32%), ενώ ακολουθούν το laptop και ο σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τέλος, το 18% των παιδιών, ηλικίας 6 έως 12 ετών, έχει στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, αν και σημειώνεται οριακή πτώση στην κατοχή κινητού στην παιδική ηλικία σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Πηγή: sepe.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Περιφέρεια Κρήτης για την αποκατάσταση των ζημιών στο γήπεδο του Ηροδότου

Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνδράμει οικονομικά για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία που προκλήθηκαν στο δημοτικό γήπεδο του Ηροδότου στην Αλικαρνασσό. Αυτό ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ο οποίος χθες Παρασκευή επισκέφθηκε το γήπεδο, παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΗ Βασίλη Τζώρτζογλου, του προέδρου του Ηροδότου Νίκου[…]

Δείτε περισσότερα

Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες αλιευμάτων στο λιμάνι του Ηρακλείου

Μεγάλες ποσότητες αλιευμάτων κατασχέθηκαν από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια συστηματικών ελέγχων που γίνονται σε αλιευτικά σκάφη. Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες όταν στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασαν λόγω κακοκαιρίας, δύο Ιταλικά αλιευτικά σκάφη. Κατά τον έλεγχο των Λιμενικών Αρχών, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο αλιείας[…]

Δείτε περισσότερα